2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

HTC One X - Egy új szerelem kezdete?

Mi történik akkor, ha egy Samsung Galaxy S illetve Samsung Galaxy S II tulaj HTC-t vesz?

[ ÚJ TESZT ]

Internet, üzemidő, összegzés

Böngészés, üzemidő:

Leginkább vásárlás előtt a böngészési élménytől, illetve az üzemidőtől tartottam. Az eredmény felemás. A böngésző átlag feletti, de közel sem a legjobb. A folyamatosságával nincs gond, rendesen kezeli a flash tartalmat, ugyanakkor nagyon zavaróan tördeli méretre a sorokat. Arról van szó, hogy amikor ráközelítünk egy szövegre, akkor egy pillanat alatt eltűnik minden, majd utána az oldal méretére tördelve és a betű élesítve megjelenik a kijelzőn. Mindezt elég rövid idő alatt ugyan, de zavaró. A HTC itt is becsempészett egy olyan dolgot, ami nagyban megnöveli a felhasználói élményt. Nevezetesen az oldal betöltését követően a bal felső sarokban megjelenik egy "Olvas" gomb, amire rákattintva olvashatóbb, leegyszerűsített formában lehet böngészni. Hasonlít arra, mint amikor a weboldalnál a nyomtatható verziót nyitjuk meg.

Ennek ellenére ezen a téren a Samsung Galaxy S 2 kicsit jobb. A böngésző villámgyors, jóval folyékonyabb, mint a HOX, ráadásul van egy hatalmas előnye, mégpedig a lapok kezelése. Új lapot megnyitni, vagy lapok között váltani gyerekjáték, mindössze annyit kell tenni, hogy két ujjunkat összehúzzuk a kijelzőn, és máris válthatunk lapot. Nos ez HOX-on nem ilyen egyszerű. Ugyanakkor dicséretes, hogy "inkognitó lapot" könnyedén nyithatunk, így a historyban nem lesz nyoma annak, pontosan hol is jártunk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a HOX-on felbontásából adódóan kellemesebb a böngészés. Élesebbek a betűk, jobban olvashatóak. A WIFI-nél ismét a HOX kerekedik felülre, zongorázni lehet a különbséget. Sokkal jobban/erősebben fogja a jelet.

Üzemidő, a kényes pont. Ahány teszt, annyi eredmény. Tartottam tőle, mert sok tesztben nagyon lehúzzák a HOX üzemidejét, ami nem teljesen alaptalan. Ugyanakkor nem olyan rossz a helyzet, mint aminek látszik. A telefon jobban viseli ha 3G-n lóg, mint az SGS2, azonban aktív használat mellett fordul a kocka. Addig amíg az SGS2-n azért bosszankodtam hogy nem bír 4 óra aktív kijelzőt, HOX mellett lentebb kell adni az igényeket. Ugyanolyan felhasználás mellett hamarabb lemerül, hiába van benne combosabb akkumulátor. Érzékeltetésképpen, körülbelül ugyanolyan használat alapján a Samsung elmegy 3.5 órát, míg a HTC bizony jó ha 2.5-et. Emiatt, érdemes elgondolkozni külső akkumulátor töltőn. Sok gond nem lesz vele, hiszen ha a HOX elfér a zsebben, akkor az annál kisebb töltőnek is lesz hely.

Összegzés:
Milyen is a HTC One X? Érdemes-e váltani Samsung Galaxy S2-ről? A válasz nem egyértelmű, ami a fentiekből is kiderül(hetet)t. Akiknek fontos az, hogy a telefonban a lehető legjobb technika legyen, azoknak bátran ajánlott a HOX, azonban egy SGS2 tulajnak nem fog sokkal többet nyújtani. Ugyanakkor minden más telefonról a váltás előnyei megkérdőjelezhetetlenek, hiszen a jelenleg kapható legjobb technikát kapjuk cserébe. Két pont van, amiben lényeges az eltérés a felhasználói élményt tekintve, az a képernyő felbontása/minősége és az összeszerelés. Még nem igazán látszik meg a 4 mag előnye, bár ez nem elsősorban a Tegra3 hibája, az android és a programok ezzel láthatóan még nem tudnak mit kezdeni. Amennyiben a HTC javítja a szoftveres hibákat és eltűnnek a bugok, a sebesség illetve üzemidő javul, akkor bizony közel tökéletes telefon lesz. A HTC One X nagyon egyben van, de látni kell, hogy nem lesz olyan népszerű, mint a Samsung Galaxy S 2 (és az S3). Nem lesz akkora geek telefon, de nem is kell annak lennie. Amint felnőnek a HTC programozói a hardver szintjére, akkor gondolkodás nélkül különösen ajánlott telefonról beszélhetünk, addig "csak" erősen ajánlott.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.