2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

HTC One V - Fémdobozos jégkrém és hTC

A HTC One V a One sorozat legolcsóbb és legkisebb tudású androidos gépe.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftver

Hardver, szoftver

A cucc lelke egy Qualcomm gyártmányú, egymagos, 1 GHz-en pörgő MSM8255-ös processzor egy Adreno 205-ös grafikai gyorsítóval.
Ezt a processzort már használta a Sony (Ericsson) a 2011-es szériánál és ott már bizonyította, hogy igenis jó hardver. ARMv7-es utasításkészletet rejt magában a hardver.

Ezek mellé kapunk 512 MB RAM-ot, és a felhasználó által elfoglalható 1GB belső tárhelyet. A RAM mérete sokaknak kérdéses, vajon elég-e a Sense felületnek és az appoknak? Nos, erre később visszatérek.

[link]

[link]

A készüléken az android 4.0.3-as verziója fut a Sense 4.0-ás light verziójával együtt. Saját véleményem szerint elég jó a felület, minden megtalálható, ügyeltek a részletekre, egyedül a státuszbárt, zárképernyő kinézetén való változtatást hiányolom.

A grafika nagyot üt, tökéletesen kezelhető, és a kevésnek tűnő RAM ellenére sem akad meg a készülék.

Található a menüben egy gyors boot opció, amit ha bekapcsolunk, kb. 10 másodperc alatt feléled a készülék, ez igen hasznos tud lenni. Kapunk gyárilag extrákat is, a Car nevű alkalmazás vezetés alatt lehet igen hasznos, leegyszerűsíti a hívást, zenehallgatást, navigálást és a rádióhallgatást.
Kapunk feladatkezelőt, FM-rádiót, egy Friend Stream alkalmazást, amivel különböző közösségi oldalakról gyűjtött ismerőseink képeit jeleníti meg.
Továbbiakban egy hangrögzítőt, HTC Hub nevű appot, ami a HTC saját letöltőközpontja, Polaris Office programot, és egy teljes verziós SoundHound zenefelismerő programot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.