2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Honor 6 Plus - A becsületes nagytesó

A Huawei majdnem megalkotta a számomra tökéletes telefont, a Honor 6-ot. Az utódja eltünteti a „majdnem”-et?

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia

A kameraszoftver egyszerű, de kellőképpen sokoldalú, mint módokat, mint beállítási lehetőségeket tekintve. A fogaskerék ikonra bökve állítható be az ISO, fehéregyensúly, telítettség, kontraszt, fényerő, időzítő, objektumkövetés, GPS-címke, és kb. minden, amire csak szükségünk lehet.

Módok esetén a normálon kívül kapunk szépítés, panoráma, HDR, hangjegyzet, legjobb kép, vízjel, online fordítás (sokra nem megyünk vele, csak kínai, angol, japán és koreai nyelv van benne), és super night módot is, ezek közül szerintem csak az utolsó szorul bővebb magyarázatra. Ez annyit tud, hogy hosszú záridős képet készít.

Ez lényegében azt jelenti, hogy hosszú-hosszú másodpercekig nyitva hagyja mindkét szenzort egyszerre, a lehető legtöbb fényt beengedve, a zajt pedig a dupla lencse segítségével szinte tökéletesen kiszűri. Picit parasztvakító reklámdumának tűnik, ugye? Én is így voltam vele, gondoltam, hiszem, ha látom. Hát lássuk:

Hát srácok, az állam kaparom a földről azóta is. Ilyen szintű hosszú expós képeket soha nem néztem volna ki egy telefonból, dupla lencse ide vagy oda, egyszerűen megdöbbentő a végeredmény. Volt, hogy a képernyőn konkrétan nem láttam semmit, egy nagy feketeséget, de még úgy is sikerült értékelhető, sőt látványos fényképeket készíteni. Le a kalappal a Huawei és a Honor előtt.

Ennél a képnél pl. konkrétan szó szerint semmi nem látszott az élőképen

Van még egy úgynevezett wide aperture mód („széles lencseny.” – nem én rövidítem így, hanem a telefon), amivel rekeszérték állítást lehet szimulálni, ezzel mélységélességet adva a képeknek. Érdekesség, hogy ezt utólag, a kép elkészülte után is tudjuk variálni.

Mint hogy a fenti képeken is látható, az algoritmus könnyen tetten érhető, főleg, ha túlzásba visszük az effektet, de ideális körülmények között durván látványos dolgokat tudunk vele létrehozni. A világot nem fogja megváltani, de el lehet vele szórakozni.

Természetesen normál módban sem hoz ránk szégyent a készülék, bár én szaktudás hiányában a minőségről nem nyilatkoznék, de annyi biztos, hogy felhasználói szemmel tökéletesen elégedett vagyok az elkészült képekkel. A színek kellőképpen élénkek, a fókuszt legtöbbször pontosan lövi be, az exponálás sebessége is megfelelő. A HDR is egész kellemes hatásfokkal végzi a dolgát.

Tesztképek eredeti méretben

További képek

Normál módban lehetőségünk van még színeffekteket adni a leendő képeinkre, ezt az élőképre is ráteszi a telefon.

A szelfik szerelmeseinek jó hír lehet, hogy az előlapi kamera is korrekt képet készít, méghozzá 8 megapixelben. Megkapjuk szinte ugyanazokat a beállítási lehetőségeket, mint a hátlapi társainál. Állíthatunk ISO értéket, fehéregyensúlyt, telítettséget, kontrasztot és fényerőt is, de a módokat tekintve be kell érnünk a hangjegyzet, panoráma, vízjel, és az alapértelmezettként működő szépítés négyessel. Ja, igen, panoráma az előlapi kamerával, ilyet se láttam még!

Videót 1080p felbontásban rögzíthetünk az előlapi és a hátlapi kamerákkal egyaránt. Az elkészült videók minőségét korrektnek mondanám, bár OIS híján elkél a remegésmentes kéz.

Zenei téren a készülék hozza a kötelezőt, de semmi többet annál. A hangminősége fülhallgatóval kielégítő, a beépített DTS hangzás szerintem ront a helyzeten. Szerencsére ez kikapcsolható. A hátlapi hangszóró is képes ellátni a feladatát, egészen addig, míg le nem tesszük a telefont sík felületre, ekkor ugyanis szinte elnémul a hangképző. Ez a sima kialakítás ára, meg kell szokni, hogy nem szabad sík felületen pihentetni, mert könnyen lemaradhatunk egy e-mailről vagy akár egy hívásról is.

A zenelejátszó dizájnban passzol az Emotion UI-hoz, így nem meglepő módon jól néz ki, viszont a beállítási lehetőségek eléggé szerényre sikerültek. Hangszínszabályzásra nincs lehetőség, viszont tudunk listákat létrehozni, dalszöveget és borítót lekérni, valamint megadható, hogy hány másodpercnél kisebb hangfájlokat ignorálja az alkalmazás, elkerülvén ezzel a csengőhangok lejátszási listába kerülését. Kb. ennyi.
Kapunk FM-rádiót is, melyet a fülhallgató csatlakoztatása után tudunk működésre bírni. Az RDS funkció sajnos kimaradt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Kingzone N3 Plus - Király Zóna?

    Lelombozó az akkumulátora, de ezzel és a többi hiányosságaival ennyi pénzért szerintem együtt lehet élni.

  • OnePlus One – nagyon egyben One

    Bár tavalyi a készülék, azóta sok dolog történt, ami miatt érdemes kicsit körülnézni a OnePlus háza táján.

  • Honor 6 Plus - fókuszban a fókusz

    A remekül sikerült Honor 6 nagy testvére több egy phablet méretű variánsnál, a hátlapon például nem egy, hanem két kamera felel a remek képminőségért.

  • Oppo R5s - a penge telefon

    Az Oppo R5s bevezetésekor volt egy akció, ami segített, hogy e telefont rendeljem meg a Motorola Moto G 1st. gen. utódjaként

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.