2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Egy jó képességű hangfalpár születése

Hogy is lett egy Panasonic házimozi szettből egy "cseppet" komolyabb összeállítás házilag barkácsolva?

[ ÚJ TESZT ]

Flac és végszó

Sokszor olvastam máshol is, hogy a flac ilyen jó, olyan jó, köztük nem egy logoutos cikkben is, így aztán úgy döntöttem, hogy teszek egy próbát vele.

Tegnap este határoztam ezt el magamban, mobiltelefonomra töltöttem le egy számot flacban és mp3-ban, már ott is észveszejtő különbség volt természetesen fülhallgatón. Hogy tudtam én idáig mp3-on élni?! Leküzdöttem a csodálatot és ma reggel kivittem a hifihez meghallgatni. Olyan flac számot tettem be, amit ismertem és hallgattam is sokat azon a hifin, de csak mp3-ban.

Először azt hittem, rossz számot indítottam el, mire kiderült, hogy annyi olyan hang volt benne, amit mp3-ban nem hallottam, hogy azért hittem, amit hittem. Eszméletlen, mennyi új hangot hozott magával a flac az mp3-hoz képest. Mondjuk nem is csodálom, mp3-ban 320 kbps-nél 10 megás szám flacban 55 mega volt, így azért hihető.

Mint említettem, ki is térek a 150 lepedős Panasonicra: a Panasonic egy dolog, ez az általam készített pár és az erősítő másik dolog. Az általam készített állva hagyja a Panasonicot hangminőségre. Árban az előbbi így épül fel: A Monacor hangszórók postával együtt 13 lepedő, a Phonocarok postával 15 lepedő és a hangváltó 6 ezer, míg az erősítő akkor 9 ezer forintot kóstált átszámolva.

Ez összesen 43 ezer jó magyar forint, szemben a Panasonic 150 ezer forintjával. Igaz, egyedi a dolog mindenképp, mert a Tesla meg a Kenwoodok már megvoltak és a dobozhoz is megvolt már az anyag itthon, valamint az is igaz, hogy ez csak sztereó, de a további 3 hangszóróhoz is megvolt itthon az alapanyag.

A hangfalakat 3 év alatt legóztam össze, szépen lassan. Nem mondom, hogy csúcs minőség, de én kimondottan elégedett vagyok vele.

Köszönöm, hogy elolvastad!

Ez az első írásom, szóval javító szándékú kommenteket, ha kell, szívesen veszem.
Elnézést a képen szereplő koszért, de ez csak vakunál látszódik, az a hosszú karc nem is látható a hangfalon, ami vakunál meg látható.

Képek itt tekinthetők meg teljes méretben:
-panasonic
-hangfal1
-hangfal2
-erősítő1
-erősítő2

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.