2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ConCorde SmartPhone 5500

40.000 Ft környékén egy hazai garanciával és szervizhálózattal rendelkező, kifejezetten jó készüléket kapunk.

[ ÚJ TESZT ]

Doboz, külső

A doboz, csomagolás terén semmi újdonság nem ért. A ConCorde a tőlük megszokott, szinte a telefon méreteihez igazodó dobozban árusítja a készüléket.

A dobozt kinyitva rögtön a készüléket találjuk legfelül. Mélyebbre hatolva előkerül még egy adatkábel, mely szorosan kapcsolódik az USB aljzattal rendelkező töltőhöz, egy headset, használati utasítás, egy tartalék kijelzővédő fólia (melyből alapból van a telefonon is).
Valamint csomagoltak még mellé némi ajándékot, egy kedvezménykártyát, melyen szereplő kóddal a Book&Walk alkalmazás segítségével letölthetünk 3 könyvet ingyen, valamint plusz 1 darabra 50%-os vásárlási kedvezményt kapunk.
Kedves gesztus!

Tartalom

Kezembe véve a telefont az első gondolat, ami eszembe jutott, hűűű, nagy...
Pedig ezzel ellentétben a méretei nem kirívóak, és a tömegét sem nevezném soknak. A készülék 157 x 77.8 x 8.35mm, és az akkumulátort is behelyezve 166 g-ot nyom.
Kicsit gyakorolva vele, hamar rájöttem, hogy bár nincs extra nagy kezem, de - ha nem is minden helyzetben és a legkényelmesebben - még egy kézzel is könnyen tudtam kezelni.

Hátlapját megvizsgálva, kellemes tapintású gumiszerű műanyag hátlapot kapott. Amin meglepődtem, hogy a várttal ellentétben nem nagyon gyűjtötte az ujjlenyomatokat.

Egyébként semmi extrát nem tartalmaz. Felül, középen található a 8 megapixeles kamera villanófénnyel, a készülék alján pedig a hangszóró "nyílása" helyezkedik el.

Szemből megnézve a telefont, bal oldalt találjuk a hangerőszabályzót, jobb oldalt a bekapcsoló gombot.

A készülék tetején egy szabvány, 3,5 mm-es jack csatlakozó található a headset/füles számára.
A töltésre és adatátvitelre is szolgáló USB csatolót, mely rejt egy meglepetést is, ugyanis OTG funkcióval rendelkezik.

A telefon egy 5,5 hüvelykes, 16:9 IPS multi-touch kapacitív kijelzővel rendelkezik, melyhez 960*540 pixeles felbontás társul.

A készülék vonalai letisztultak, az élek, sarkok kialakítása nagyon jó, sehol nem éles, szúrós, nagyon kellemes fogású.

Ami a meglepő, hogy a keret méreteit nem vitték túlzásba: oldalt szinte nincs is, alul és felül pont annyi, hogy az oda elhelyezett dolgok elférjenek.

Felül a hangszóró nyílás és a LED értesítő, alul pedig a szokásos 3 érintőgomb kapott helyet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.