2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

BlackBerry Bold 9780 - érintőkijelző nélkül

A kíváncsiság vezetett: vajon hogyan teljesít egy okostelefon érintőkijelző nélkül 2014-ben?

[ ÚJ TESZT ]

Megjelenés

A cikkem tárgyául szolgáló készülék tehát a Bold széria tagja. A Bold modellek minden időszakban a felső-kategóriás készülékek közé tartoztak, amely mind tálalásukban, mind a hozzájuk adott tartozékokban és nem utolsó sorban a tudásukban is jelentkezett. Egy üzleti készüléket nem illik színes, reklámfelületnek is beillő dobozban prezentálni, gondolhatták a RIM-nél, így ez a Bold, csakúgy mint a széria sok más tagja, egy egyszerű, matt fekete kartondobozban érkezik.

A dobozban megtalálható a készülék és az elmaradhatatlan headset mellett néhány olyan tartozék van, amelyek azóta - sajnos a BlackBerrynél is - kimentek a divatból. Így jár a készülékhez egy gyári aktív bőrtok, amelybe helyezve a telefont azt "altatja", kikapcsolja a kijelzőt és a választásunktól függő más beállításokat aktivál. Kifejezetten igényes darab, védi és használhatóságában is támogatja a készüléket.

A csomag része még a világ különböző tájainak szabványait követő töltőfejek, így biztosítva azt, hogy egy BlackBerry tulajdonos üzleti útjai során a világ bármely tájára vetődve is külön tartozék megvásárlása nélkül azonnal tölteni tudja a telefonját. Több készülékem volt/van a gyártótól, ezzel a jó szokásával csak a legújabb szériás telefonok piacra dobásakor hagyott fel (a sok szempontból forradalmi Z10-hez már sajnos nem járt).

Mai szemmel nézve a készülék kifejezetten kicsi, holott a Bold modellek mindig is kifejezetten méretesnek számítottak. Néhány évvel ezelőtt azonban más fogalmaink voltak a mobiltelefonok méretét illetően, de hát tudjuk, hogy Einstein óta minden relatív, így kíváncsi voltam, hogy hogyan fest a készülék néhány újabb modell mellé helyezve.

Balról jobbra haladva: Samsung Galaxy Note 2, BlackBerry Z10, Apple iPhone 4s, BlackBerry 9780 a tornasor.

Ez a kép talán még beszédesebb, a Samsung Galaxy Note 2 mellett már eltörpül az egykor méretesnek számító Bold - maga a 9780 gyakorlatilag a Note 2 kijelzőméreténél is érezhetően kisebb. Ez a méretbeni differencia viszont jól jön a mindennapokban. Jómagam mobiltelefont jellemzően a táskámban, zakózsebben vagy - a legritkább esetben - nadrágzsebben hordok, mivel a mai telefonok méretüknél fogva már nem süllyeszthetők a ruházat bármelyik zsebébe. A 9780 esetében azonban furcsállva vettem észre, hogy ezt a készüléket az ingzsebembe is betehetem, ha arról van szó. Noha nem kifejezetten szeretem ott hordani a telefonokat, de ha nincs más megoldás, belefér. A mai "péklapátok" korában tehát méretét és megjelenését tekintve üdítő jelenség a Bold 9780.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.