2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Audioengine A2 sztereó aktív hangfal

Egy nem mindennapi hangkeltő tesztje szívvel, lélekkel, sok zenével és filmmel.

[ ÚJ TESZT ]

A technológia

A technológia

A hangfal mágnesesen árnyékolt, így TV vagy monitor mellé helyezhető közvetlenül. A 20mm-es, neodymium mágneses selyem magas sugárzó műanyag gyűrűn belül van a hangfal síkjába süllyesztve, és alatta helyezkedik el a 2,75 inch-es kevlar (Kevlar aramid kompozit) közép-mély sugárzó, mely gumigyűrűvel van a hangfalhoz rögzítve.

A bass-reflex nyílás a hangfal elülső oldalának alján, vékony csíkként fut végig.

Nagyon elegáns design elem és igen hatékony megoldás – az ember arcába tolja a basszusokat. Ez szó szerint is értendő. Nem érdemes közel hajolni a hangfalhoz nagy hangerőnél – nem várt mennyiségű levegőt, elsőre meglepő lendülettel nyom ki a szűk résen az A2. Hosszú távon garantált az arcüreggyulladás, inkább hallgassuk normál távolságról.

Az erősítő a bal oldali hangfalban kapott helyet, vertikálisan rögzítve, hogy minimalizálják a fizikai sérülés lehetőségét, illetve az erősítő negatív kihatását a bal hangszóró hangjára. A megoldás kiválóan működik, a két hangfal hangja között eltérés nem tapasztalható. Az erősítő csatornánként 15W-os class-AB monolit analóg típusú. A cég állítása szerint az általuk használt gapless core toroid transzformátornak kisebb a mágneses kisugárzása, így alacsonyabb a zajszintje. Az A2-be nem raktak semmilyen kompresszor áramkört, ez az egyik oka, hogy az A2 hangja olyan nyílt és dinamikus. Másik oldalon, túlterhelés esetén hamar hallható torzítást kapunk. Ekkor azonnal lejjebb kell venni a hangerőt annak érdekében, hogy ne károsodjanak a hangsúgárzók.

A hangerőszabályzót a bal hangfal hátán helyezték el nagy méretű fém tekerő formájában. A hangerő szabályozással nem érdemes kvantum ugrásokat tenni, mert az erősítő elektronikája 3 másodperces biztonsági késleltetéssel reagálja le tetteinket magunk ellen védve magunkat.

Ugyanitt találjuk meg a két sztereó bemenetet, melyből egy RCA egy pedig 3,5-es jack. A jobb oldali hangszórót standard hangfal kábellel tudjuk a bal oldali hangfalhoz, illetve a benne elrejtett erősítőhöz csatlakoztatni. A csatlakozók kiváló minőségű aranyozott foglalatok. Az A2-höz mellékelt hangfal kábel elég egyszerű, feladatának tökéletesen megfelel.

Maximumra törekvőknek ezt érdemes lehet minőségi, és szükség esetén hosszabb kábelekre cserélni.
Az A2 csatornánként maximum 15Watt RMS teljesítményt képes leadni, ami több, mint elegendő, ha számítógép mellett ülve akarjuk használni (főleg mindezt egyterű irodában elkövetve).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.