2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

AIAIAI TMA1 Fejhallgató vájtfülűeknek

A fejhallgató minimalista designja nélkülöz mindenféle feltűnést, a nyers funkcionalitást domborítja ki.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

AIAIAI TMA-1 - Fejhallgató vájtfülűeknek

Úgy tűnik, 2011. többek között a hangrendszereim reformjáról szól. Jött az A2 és (meg)győzött. Azóta vettem hozzá egy mélynyomót is, hogy 60Hz alatt is ki legyenek szolgálva a füleim. Ügy lezárva… egyelőre. Úgy éreztem fejhallgató fronton is lépnem kell. Mégiscsak notebookról, munka közben hallgatok a legtöbbször zenét, legkülönbözőbb helyeken. Eddig erre a feladatra a Sennheiser CX300-at használtam. In-ear, így kis helyen is elfér, erős basszus, dinamikus hangzás. Az azonban mindig is zavart, hogy a hangerőt jócskán fel kellett tekerjem, hogy ne csak a kemény basszust élvezzem, hanem a hangkép is kiteljesedjen a lehetőségekhez képest a basszus mellett. Ezt pedig helyenként már igen fárasztónak, megterhelőnek éreztem a füleim számára.
Ismét jött Péter a megszokott tuti tippjével. TMA-1. AIAIAI.

Először kétkedtem, azután utánaolvastam, és érdekelni kezdett. Dán designer cég terméke, amit ismert DJ-k aktív közreműködésével, azok folyamatos tesztelése mellett terveztek, finomítottak. Többek között az alább felsorolt DJ-k is részt vettek ebben: Tiga, James Murphy (LCD Soundsystem), Hot Chip, DJ Koze, Philipp Jung (M.A.N.D.Y), Booka Shade, Erol Alkan, Claude von Stroke, A-Trak, 2MANYDJS, Prins Thomas, Ellen Allien, MSTRKRFT, Trentemøller, Matthew Dear, Seth Troxler, RJD2, Brodinski, Pilooski, Boys Noize, Hudson Mohawke, Flying Lotus, Kode9, Michael Mayer, Superpitcher, Luciano. Komoly nevek, sokan jól ismertek közülük itthon is, és egyikűjük sem tartozik a gagyi/mainstream techno vonulathoz. TIGA korai mixei, és Ellen Allien, Apparat-al közös Orchestra of bubbles albuma a kedvenceim közé tartoznak, a kicsit a Yazoo-ra emlékeztető hangzású Hot Chip és a minimál felé hajló MSTRKRFT, valamint LCD Soundsystem, nem is beszélve Trentemoller albumairól (kivéve az utolsót) is rendszeresen előkerülnek nálam. Ha nekik elég jó keveréshez, nagyon jó lesz nekem zenehallgatáshoz, gondoltam. Az viszont felmerült bennem kérdésként, hogy a felsorolt, első sorban a minimáltechno-hoz vonzódó DJ-k számára tervezett fejhallgató mennyire tud majd általános zenehallgatásra megfelelni. Péter vállat vont – hallgasd meg, aztán döntsd el. Így került hozzám a TMA-1.

Kicsomagolás
Az AIAIAI-nál nem bízták véletlenre a dolgot csomagolás terén.
Elegáns fekete doboz, mely fényes apró stilizált play, pause, record, stop gomb ikonokkal van borítva.

A dobozon belül mintás szivacságyban fekszik a fejhallgató.

Mellette külön fényes csomagokban a csere fülpárna és a fejhallgató kábel.

A fejhallgató mellé kapunk egy selyemhatású, belül hálóval védett, viccesen nagy cipzárral ellátott hordozó tasakot.

Kezdésnek nem rossz.
A fejhallgató kábelt a bal oldali egységbe kell bedugni 3,5-es jack foglalatba, ami azt is jelenti, hogy amennyiben nem tetszik a mellékelt kábel, akkor könnyedén helyettesíthető másik, standard kábellel.

A foglalat biztosan tartja a kábelt, ha azonban valaki/valami beleakad, akkor ki tud ugrani a foglalatból a kábel, amit én pozitívumnak tartottam. A kábel egyik végén levő 3,5-es csatlakozóra csavarmenet is került, melyre a csomag részét képező aranyozott jack adapter tekerhető – jó megoldás, ha valaki sűrűn dugja át eszközök között a fülhallgatót.
A mellékelt kábel DJ-zéshez ideális – hosszú és középen egy része rugós (mint a régi telefonkábeleknél…).

A kábel jó minőségű, egyetlen hátulütője, hogy kissé nehéz. Aki folyamatosan, esetleg utcán is akarja használni a fejhallgatót (haladva a trenddel, hogy manapság nagyméretű fülesekkel járnak az utcán), annak érdemes egy vékonyabb, rövidebb kábelt keresni hozzá. Az AIAIAI is kínál ilyet, sőt mikrofonos kábelt is készítettek hozzá, mellyel a TMA-1 pl. Iphone-hoz is ideális társsá válik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.