2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Agybadugós fülesek: Olcsó vs. prémium

Fülbe helyezhető fülhallgatók tesztje: Mire elegendő egy filléres darab két felső-közép kategóriás ellen?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés, versenyzők bemutatása

Egy ideje foglalkozom fülhallgató javításával, és ennek köszönhetően az utóbbi időben igen sokféle fül- és fejhallgató megfordult a kezeim között. Lassan ez a téma már nem csak zsebpénz kiegészítés lesz nekem, hanem hobbi is. Igazán izgalmas dolog, hogy olyan fülesek is a kezembe kerülnek egy rövid időre, amikre talán sosem lenne pénzem.
Emellett igen gyakran benézek a "Milyen FÜLhallgatót?..." című topicba is, és próbálok tanulni az oda betévedő whitefülű emberektől. Úgy érzem mostanra eljutottam arra a szintre, hogy nagyjából ráérezzek, melyik füles szól jól, és melyik a hitvány darab. Ezért is született meg most ez a cikk.

A versenytársak egy képen.

Első versenyzőnk a filléres kategóriából érkezik, konkrétan a Canyon CNR-EP8O-ról van szó. Ez a fülest bárki beszerezheti 1700 kemény magyar forintért, ami nagyon olcsó, ha azt vesszük, hogy egy igazán korrekt, in-ear fülhallgatóról van szó.
Második, mondhatni középső versenyzőnk nem más, mint egy Sennheiser MM 50 iP. Ez a darab nagyjából 12000Ft-tól beszerezhető, úgy gondolom árával a közép kategória felső szegmensében helyezkedik el.
Végül a prémium kategóriát súroló fülhallgatónk egy Klipsch S4i. Ehhez nagyjából 23000Ft-ért juthatunk hozzá, így ára alapján a felső kategória alsó szegmensében helyezkedik el. (Sokaknak meglepő lehet, de nagy számban léteznek 100 000Ft feletti In Ear Monitorok!)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.