2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

A MIUI Android funkcióinak bemutatása

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A MIUI az egyik legnépszerűbb Android ROM, mely jelenleg Android 2.3.7 alapokon nyugszik.

[ ÚJ TESZT ]

Negyedik oldal

25. Zenelejátszó indítása zárképernyőről

A zárképernyőn érintsd meg kétszer egymás után az órát, s megjelennek a zenelejátszó gombjai. (A zenelejátszó gombjai alapesetben rejtve vannak, hacsak nem hallgatsz éppen zenét.)

26. Hangfájlok kizárása a MIUI zenelejátszóból

Idegesít, hogy zenehallgatás közben a számok közt a csengőhangok, üzenetjelző hangok is be-befigyelnek, mint a lejátszási lista elemei? A MIUI zenelejátszó beállításainál a fájlok szűrése opciónál beállíthatsz méretkorlátot, mely méret alatt a zenelejátszó ignorálja a fájlokat, illetve beállíthatsz szűrést mappák szerint is.

27. Beépített képernyőmentő funkció

Tartsd lenyomva “Menu” gombot és a “Hangerő le” gombot egyidejűleg képernyőmentés készítéséhez. A lementett kép az SD kártya MIUI könyvtárába kerül. Az elkészült képeket akár kábel nélkül is lementheted a telefonról. Lásd később.

28. Superuser

MIUI-ban a Superuser nevű alkalmazás más Android ROM-októl eltérőn nem csak a rendszergazdai jogok kezelésére szolgál. MIUI alatt ha bekapcsoljuk a Superuser-ben az alkalmazások fülön az „Engedélyek kezelését”, akkor kontroll alatt tudjuk tartani, hogy az egyes telepített programok számára engedélyezzük-e a szoftver által használni kívánt erőforrás elérését: telefonhívások kezdeményezése, monitorozása, SMS-ek küldése, stb.
Ezáltal még az esetleges rosszindulatú szoftverek is könnyen „ártalmatlaníthatóak”, ha a mi kontókra akarnának SMS-ezgetni, esetleg emeltdíjas telefonszámokat hívogatni.
Jogosultság igénylésekor felugró ablakban kér engedélyt a program, melyet engedélyezhetünk egyszeri alkalommal, vagy folyamatosan, de természetesen el is utasíthatjuk.
A SU naplójában pedig ellenőrizhetjük, hogy mikor, s milyen program igényelt jogosultságot, s erre milyen választ adtunk.

29. ROOT jogosultság-kérések engedélyezése

A MIUI ROM természetesen alapból ROOT-olva van, de a Superuser-ben engedélyezni szükséges, hogy a programok kérhessenek jogosultság elevációt. Ehhez indítsd el a Superuser nevű alkalmazást, nyomd meg a telefon menü gombját -> Beállítások -> ROOT jogosultságok engedélyezése.

30. File-ok másolása a telefonra – kábel nélkül

Csatlakozz fel ugyanarra a WIFI hálózatra, amire a számítógép is csatlakozva van. Indítsd el a Fájlkezelő nevű programot, s válts át az FTP fülre. Itt a szerver indítása gombra kattintva kapni fogsz egy címet és portszámot. A számítógépen írd be ezt a címet a kedvenc FTP kliensedbe (ez lehet akár a Total Commander is: Hálózat -> FTP kapcsolódás -> Új kapcsolat), s tetszőleges usernév és jelszó megadását követően már csatlakoztatva is vagy a telefonra, mehet a másolgatás WIFI-n keresztül…

31. Hogyan engedélyezzük a 1080P felbontású videorögzítést?

Indítsd el a kamerát, s válts video módba. Ezt követően a beállítások menüben állíthatod át a rögzítendő video minőségét, akár 1080P-re is, ha a hardware támogatja.

32. Trackváltás zenelejátszóban hangerőszabályzó gombokkal (csak LG O2X-en)

Zenelejátszás közben a képernyő bekapcsolása nélkül válthatsz track-et a hangerőgombok egyikének hosszú nyomva tartásával. A funkciót mindig a default music player hajtja végre (beállításfüggő).

Amennyiben kedvet kaptál a MIUI Android ROM kipróbálásához, akkor innen töltheted le. A letöltött ZIP file-t CWM recoveryből kell fel-flashelni a telefonra.

Ha előtte nem MIUI volt a telefonodon, a telepítést megelőzően FULL Wipe szükséges.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.