2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

A MIUI Android funkcióinak bemutatása

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A MIUI az egyik legnépszerűbb Android ROM, mely jelenleg Android 2.3.7 alapokon nyugszik.

[ ÚJ TESZT ]

Első oldal

A MIUI az egyik legnépszerűbb Android ROM, mely jelenleg Android 2.3.7 alapokon nyugszik.

Köszönheti ezt annak, hogy könnyen kezelhető, ám mégis a lehető legnagyobb mértékben testre szabható kezelőfelülettel rendelkezik. És ez még nem minden: a beépített programok és „rejtett” funkciók sokaságának köszönhetően nem csak a kezdő, hanem még a hardcore felhasználók is mindent megtalálnak MIUI alatt, amire csak szükségük lehet.

Szeretném számotokra bemutatni, hogy mennyire is sokrétű a MIUI Android ROM.

1. Alkalmazáslista (App drawer)

A MIUI ROM-okon nincsen a gyári Android verzióknál megszokott app drawer (alkalmazáslista). Amennyiben képernyőkön található ikonokat rendszerezni szeretnéd, hozz létre mappákat különböző kategóriák szerint, s ezekben helyezd el a programokat. (nyomj hosszan a képernyő egy üres területén, s a widget-listából helyezd a kívánt számú mappát a képernyő(k)re.)

Amennyiben a fenti megoldás nem szimpatikus, s mindenképpen App drawer-t szeretnél, akkor tedd fel ezt a launcher független alkalmazást: ALT Drawer

2. Nyomd hosszan a statusbar-on található kapcsolók egyikének ikonját az adott funkcióhoz tartozó beállítások megnyitásához

Amikor legördíted a notification bar-t, számos kapcsolót fogsz látni (mint például WIFI, némítás, háttérvilágítás, stb). Amennyiben hosszan rányomsz egy ikonra, akkor megnyílik az adott funkcióhoz tartozó beállítás menü.

3. Kezdőképernyő - áttekintő mód

Tedd 1-1 ujjadat a képernyő két sarkába, majd húzd össze középre. A megjelenő képernyő-előnézetnél beállíthatod, hogy melyik képernyő legyen az alapértelmezett, illetve hozzáadhatsz, s törölhetsz képernyőket.

4. Ikonok mozgatása gyorsan és egyszerűen kezdőképernyők közt

Egyik ujjaddal tartsd nyomva a mozgatandó ikont, ezáltal szerkesztés módba lépsz. Eközben a másik kezeddel csúsztasd a képernyőt egy másik home screen-re, s tedd le az ikont a kívánt helyre.

5. Témák és kinézet

MIUI-n egy szempillantás alatt lecserélheted a telefonod teljes kinézetét a letöltött online témák alkalmazásával. Nem tetszik egy adott téma zárképernyője vagy tárcsázó skin-je? Semmi probléma! A témák különböző elemei variálhatóak, akár minden egyes elem (hátterek, betűtípusok, zárképernyők, SMS és tárcsázó skin-ek, stb-stb.) más-más témából származó kinézettel ruházható fel.

Ízelítőként néhány igényes zárképernyő téma: 20 Amazing MIUI Lockscreen Themes

6. Alkalmazások gyors uninstallálása

Az alkalmazások gyors uninstallálásához egyszerűen tartsd nyomva a program ikonját, majd húzd rá a képernyő tetején megjelenő kuka piktogramra.

7. Korábban használt programok és TaskKiller

Mint minden más Android ROM-on, a Home gomb nyomva tartását követően megjelennek a korábban megnyitott programok. Azonban MIUI-n ezen a képernyőn van két másik gomb is. Az egyik a futó alkalmazások bezárására, a másik a telepített alkalmazások kezelésére szolgál.

Megjegyzés: a rendszerfolyamatokat a TaskKiller nem állítja le, ezáltal biztosítva a rendszer megbízható működését.

8. Vágólap

A MIUI vágólapja egyszerre több bejegyzést is tud kezelni. Szám szerint összesen hármat. A szövegbeviteli mezőt hosszan nyomva tartva a felugró menüből tudjuk kiválasztani, hogy az utolsó 3 vágólap-bejegyzés közül melyiket szeretnénk beilleszteni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.