2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

A MIUI Android funkcióinak bemutatása

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A MIUI az egyik legnépszerűbb Android ROM, mely jelenleg Android 2.3.7 alapokon nyugszik.

[ ÚJ TESZT ]

Harmadik oldal

17. Forgalomszámláló

A MIUI beépített hívás, SMS és adatforgalom számlálóval rendelkezik. Az adatoknál beállíthatjuk, hogy mekkora 3G Net csomaggal rendelkezünk, s ha elértük a limitet, akkor tiltásra kerüljön e az adatforgalom.

A "Hálózatfigyelő" fülön pedig minden egyes program esetében külön-külön beállítható, hogy az egyes alkalmazások kommunikálhatnak e WIFI-n, vagy 3G-n. Vagy esetleg egyiken sem...

18. Letöltéskezelő

A letöltéskezelőben megtekinthetjük, hogy milyen letöltéseink vannak éppen folyamatban, mely letöltések fejeződtek be, s esetlegesen melyek szakadtak félbe. A megszakadt letöltéseket lehetőség van folytatni.
A letöltéskezelőben beállítható, hogy a letöltéseket engedélyezzük e 3G-n, vagy csak kizárólag WIFI-n. Ha ez utóbbit választjuk, s 3G-n kezdeményezünk letöltést, akkor a letöltés sorbaáll, s egy figyelmeztetést kapunk, hogy csatlakozzunk egy WIFI hálózatra. A letöltés csak akkor kezdődik meg, ha eleget teszünk eme kérésnek.

19. Hívásszűrés és SMS szűrés kiegészítő programok nélkül

Nem kívánatos személyek hívogatnak, esetleg küldözgetnek részedre üzeneteket? A Tűzfal (DND) programban egyszerűen tedd a személyt feketelistára, kapcsold be a szűrőt, s nem is hallasz többet ezen személyek felől. Persze személyesen ettől még meglátogathatnak… :-D

20. Zseblámpa bekapcsolása zárképernyőn keresztül

A zárképernyőn tartsd lenyomva a telefon „Home” gombját a zseblámpa aktiválásához.

21. Százalékos akkumulátor ikon bekapcsolása

Az alapértelmezett akksi kijelző gyorsan, s egyszerűen lecserélhető százalékos ikonra. Ennek beállításához menj a “Beállítások -> Rendszer -> Akkumulátor beállítások -> Akkumulátor ikon stílusa -> Százalék“.

22. MIUI diagnosztikai program

A tárcsázóba a *#*#6484#*#* kódot beütve elindítható a MIUI diagnosztikai programja.
(6484 = MIUI)

23. Frissítéskezelő

A MIUI.hu ROM-ok saját frissítéskezelővel rendelkeznek, melynél beállítható, hogy folyamatosan monitorozza az elérhető verziókat, s figyelmeztessen, ha új verzió érhető el. A frissítéskezelőn keresztül pedig le is tölthetjük az új szoftver-verziót.

24. Biztonsági mentés

A beépített adatmentő programmal memóriakártyára menthetjük rendszerbeállításainkat, s akár a telepített programjainkról és azok beállításairól is készíthetünk kópiát. Az elkészült mentéseket később akár részleteiben, elemenként is visszaállíthatjuk. A programban lehetőségünk nyílik arra is, hogy a rendszerbeállításokat a „felhőben” tároljuk, ezáltal nagyobb biztonságot érve el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.