2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

A MIUI Android funkcióinak bemutatása

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A MIUI az egyik legnépszerűbb Android ROM, mely jelenleg Android 2.3.7 alapokon nyugszik.

[ ÚJ TESZT ]

Második oldal

9. MIUI jegyzettömb

A beépített jegyzettömb alkalmazás segítségével könnyen és gyorsan készíthetünk feljegyzéseket – akár hívás közben is – melyeket aztán mappákba rendezhetünk, jelszóval védhetünk, beállíthatjuk a feljegyzés háttérszínét, betűméretét, készíthetünk belőle home-screen widgetet. Az elkészített jegyzeteket kimenthetjük SD kártyára, de akár a Google Task szolgáltatásával is szinkronizálhatjuk.

10. Okos tárcsázó

A T9 funkcióval felruházott „okos” tárcsázó telefonszám bevitele közben képes keresni a partnerlistádban név és szám szerint is, sőt ráadásul a találatokat a kimenő/bejövő hívások gyakorisága szerint jeleníti meg.

11. Hívásnapló

A tárcsázóban az egyes hívások statisztikái részletesen letárolásra kerülnek: létrejött e a kezdeményezett hívás, ha létrejött akkor milyen hosszú ideig tartott.
Fogadtuk e az adott bejövő hívást, s ha igen meddig tartott. Ha nem fogadtuk, akkor pedig meg tudjuk nézni, hogy ez mikor történt, s hogy milyen hosszan csörgött a telefon.

12. Üzenet vagy hívásnapló bejegyzés gyors törlése

Az üzenetek alkalmazásban, vagy a tárcsázóban a törölni kívánt soron húzd az ujjad balról jobbra, majd válaszd a törlés gombot.

13. A tárcsázó vagy az üzenetküldő program gyors indítása

A lockscreen-en ha a tárcsázó vagy az üzenetküldő ikonnál fogva oldod fel a képernyőt, akkor a megfelelő alkalmazások egyike nyílik meg a feloldást követően.

14. Gyorsmenü elérése partner képére kattintva

A tárcsázóban, a névjegyeknél vagy az üzeneteknél ha rányomsz a partner képére, akkor egy gyorsmenü jelenik meg az adott partnerhez kapcsolódóan. Innen felhívhatod, üzenetet küldhetsz neki, szerkesztheted a névjegyét, de akár feketelistára is teheted.

15. SMS küldés elutasított hívó-félnek

Ha éppen nem tudsz felvenni egy hívást, akkor a hívásfogadó képernyőn a csúszkát told el felfelé, s válaszd ki az „Elutasít üzenettel” gombot.

16. Hangrögzítő

A MIUI hangrögzítőjével a telefon diktafon funkcióval is felruházásra kerül. A programban beállíthatjuk, hogy milyen codec-el, s milyen minőségben kerüljön rögzítésre a felvétel. A hangrögzítés telefonhívás közben is elérhető, mely természetesen mindkét fél hangját rögzíti.
A felvételeket akár a hangrögzítő programból is visszahallgathatjuk, vagy törölhetjük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.