2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Samsung Galaxy Tab 10.1v (P7100) bootloader kinyitása

    Az Acer Iconia Tab A500-as készülékem váltotta a Samsung Galaxy Tab 10.1v, aminek az elsődleges oka a beépített 3G volt. Ezen kívül imponált a jóval nagyobb akkumulátor és az is, hogy a Samsung 2 év garanciát vállal a készülékeire és nem csak egyet, mint az Acer.

    Történt hát, hogy ha bukóban is, de eladtam az A500-at és vettem egy két hónapos Samsung Galaxy Tab 10.1v-t, viszonylag jó áron. Többen le akartak beszélni, hogy "régi" modell, jön a vékonyabb, új 10.1. Ez azért sem érdekelt, mert 3 mm-ért nem ér meg nekem 180 ezret egy új 3G-s verzió, na meg mire lemegy az ára 100 környékére, az jövő év elejére lesz itt. Így jó volt most megvenni a 10.1v-t, amiről mondjuk később kiderült, hogy azért volt kedvezőbb az ára (100k), mert 2 hónap alatt már átesett egy főpanel cserén. Bár ez a rése nem zaklatott, mivel kívülről nem látszik beavatkozás, valamint a termék beregisztrálása után egészen 2013. augusztus 29.-ig él rá a garancia, ami engem megnyugtat.

    Kerek 1 hete nyomogatom, eddig jól el is voltam a gyári Androiddal, viszont az Aceren, mint már írtam, Galaxy Tab 10.1-es TouchWiz romot használtam, amit jó lenne ismételten elővenni. Ez a Galaxy Tab 10.1v esetében kicsit bonyolultabb is, mint az Acernél, így itt valószínűleg hosszabb lesz az írás.

    Folytatás...

    z0d1AK 13 éve 18

  • Google Nexus S, megfizethető felső kategória

    Év elején jelent meg a Google Nexus S, amely a második fejlesztői készülék, immáron Samsung műhelyből. A hardver igazából nem változott a fél évvel korábbi Galaxy S-hez képest, ennek ellenére azért nem lett olcsó sajnos.

    Kezdésképpen 200-230 ezer forintos bruttó áron vált elérhetővé a Samsung garanciás készülékek. Ekkor volt hülye az az ember, aki megvette, ez valószínűleg jelenleg már neki sem kérdés. Persze a semmiházi GSM boltok már akkor is adták áfa nélkül a használt telefonjukat tartozék nélkül, érdekes garanciával, amelyről már akkor is megemlékeztem.

    A Nexus S hivatalos megjelenésekor beállít egy csúcs telefonhoz mért, bruttó 130-140 ezres tartományba. Ez még mindig nem olcsó, de már reálisabbnak mondható volt - a Samsung Galaxy S II megjelenésééig.

    Nagyjából egy hónapja esett meg, hogy a T-mobile kifuttatta a készüléket a kínálatából, ekkor kártyásan (elvileg független) lehetett megvásárolni 61 ezerért, amitől az állam esett le. Sajnos akkor nem használtam ki a lehetőséget.

    Folytatás...

    z0d1AK 13 éve 32

  • Acer Iconia Tab A500 recovery, backup, flashelés

    Az Acer Iconia Tab A500 az egyik legkedvezőbb áron elérhető honeycombos tablet jelenleg, többek között ezért is esett rá a választásom a vásárláskor. A hardver fő elemei megegyezik az összes többi 3.x-es masinával, NVIDIA Tegra 2, két 1 Ghz-es maggal, 1 Gbájt LPDDR2 memória és 32 Gbájt belső tárhely.

    Tesztet itt olvashattok róla.

    Hogy egy, vagy több bejegyzést is írok-e majd, még nem tudom. Kezdésnek az alapoktól a frissítésig és a custom rom telepítéséig megyek el.

    A műveletsorozatot azzal kell kezdenünk, hogy rootoljuk az A500-at. Ennek a menete:
    1. A beállításoknál kapcsoljuk be az USB-s hibakeresést (USB Debugging)és engedélyezzük az ismeretlen forrásokat (unknown sources).
    2. Helyezzünk egy memóriakártyát a tabletbe.
    3. Fordítsuk el a tabletet álló (portré) helyzetbe, majd a képernyőzár gombbal fixáljuk a pozícióját.
    4. Töltsük le a GingerBreak-v1.20.apk-t és helyezzük a memóriakártyára
    5. Futtassuk a GingerBreak alkalmazást és azon belül indítsuk el a rootolást.
    6. Ha végig ment a folyamat, immáron teljes root hozzáférésünk van és telelült a SuperUser is.

    Forrás

    Folytatás...

    z0d1AK 13 éve 26

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.