2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • WSDD, avagy hálózati felderítés

    A Windows 10 1511-es verziójával az SMBv1 és így a NetBIOS eszközfelderítés támogatása alapértelmezés szerint le lett tiltva. Az aktuális kiadástól függően a Windows 1709-es verziójától ("Fall Creators Update") kezdődő későbbi verziók már nem teszik lehetővé az SMBv1 kliens telepítését. Ez azt eredményezi, hogy a Samba-t futtató host-ok nem jelennek meg az Intéző "Hálózat" nézeteiben. Bár nincs csatlakozási probléma, és a Samba továbbra is rendben fut, de a Windows nem listázza automatikusan a Samba host-okat.

    Feltehetjük a kérdést, hogy mi a helyzet magával a Sambával, nem kellene ezt a funkciót a tartalmaznia?
    Igen, talán igen. A Samba fájlmegosztó szolgáltatásként való használata azonban akkor is lehetséges, ha a Sambát futtató állomás nem szerepel a Hálózati szomszédságban. Akkor is csatlakozhat a hoszt nevével (feltéve, hogy a névfeloldás működik) vagy IP-címével. Tehát lehetnek hálózati meghajtók és használhat megosztott mappákat is. Ráadásul a Samba bug trackerben 2015 óta lappang egy javítás. Így előfordulhat, hogy ez a funkció valamikor a jövőben beépül a Samba-ba.

    Ezt a hiányosságot pótolja Steffen Christgau által fejlesztett wsdd.py. wsdd - github

    Folytatás...

    sonar 4 hónapja 2

  • Egy különös nap

    December 6.-a van. Ez nálunk nem egy szokványos nap, hanem tripla ünnep. (Születésnap, névnap és hát Mikulás) Szóval nem egy átlagos unalmas reggelünk volt. Az, hogy havazik a gyerekeknek külön öröm volt. Ellenben én nem annyira szeretek ilyen útviszonyok mellett autózni, de hát valahogy el kell jutni a munkahelyre. (mielőtt valakiben felvetődne a tömegközlekedés ötlete jelzem, hogy kivitelezhetetlen. kb 4 óra volna bejutni a munkahelyre)
    Gyors hólapátolás a ház és a garázs előtt, majd indulás.
    Nagyjából 10km-t mentem amikor feltűnt, hogy egy autó áll az út szélén 4-es villogóval, míg egy másik jármű lent az árokban (kb 3m szintkülönbség) mellette egy férfi rángatja a vezető oldali autót. Gyorsan lehúzódtam és kikiabáltam, hogy kell-e segítség. Mivel igent mondott ezért gyorsan félreálltam és kiugrottam, hogy segítsek.
    Az ajtót nem tudtuk kinyitni, a motor járt és a központi zár nem engedte a kintről való bejutást. De a sofőr ülésben lévő ember feje nem egészen természetesen hátra volt hajtva, de nem reagált semmire. Közben az előttem odaérkező felesége hívta a mentőket.
    Próbáltuk betörni az ablakot, de közel sem olyan könnyű, mint a filmekben. Nem számoltam a perceket, de én két-három percig izomból ütöttem az ablakot kerékkulccsal mire végre bepókhálósodott és bejutottunk hozzá.

    Folytatás...

    sonar 5 hónapja 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.