2016. május 25., szerda

Gyorskeresés

peugeotmate blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Már megint esik az eső? (Eső védő alkalmatosság fejlesztése)

  Kedves Mindenki!

  'Esernyő' tervezéséhez kérném a segítségeteket. Esernyő megreformálása, eső ellen védő kiegészítő létrehozása lenne a cél (többedmagammal). Ehhez azonban szeretnénk minél több szálat felgöngyölíteni, minél több helyen kutakodni arról, hogy az emberek szeretik-e használni hagyományos esernyőiket, óvják-e magukat az esőtől. Vagy csak a nyűg van vele? Egyáltalán miért védekezzünk az eső ellen? Mennyi ideig van szükségünk arra, hogy szárazon tudhassuk magunkat a nagy zuhé ellenére is?
  Minden megázással, eső elleni védelemmel kapcsolatos tapasztalatot, élményt, javaslatot szívesen veszünk!

  Köszönöm előre is a segítséget! :R

  Blogbejegyzés 3 hónapja 8

 • Csomagolásban, cipekedésben rejlő lehetőségek

  Kedves Olvasók!
  Mi(ke)t éltek meg a fő nehézségként, miközben hazafele tartotok tömegközlekedéssel a boltból, vagy amikor végig kell utaznotok bőrönddel a fél városon, hogy elérjétek a pályaudvart? Minden olyan dolog érdekelne, ami a csomagok hurcolásával, emelgetésével, elhelyezésével, stb. kapcsolatos. Melyik testrészeteket érinti a legjobban? Melyik eszköz az, ami segítségetekre válik, miközben több holmit kell arrébb mozdítani egyik helyről a másikra? Miként válik a táskánk tartalma az idők folyamán egyre kaotikusabbá? Egy szóval mindenféle vélemény érdekelne, ami ezzel a témakörrel kapcsolatos. Bátran, bármilyen gondolat jöhet! :)
  Köszönöm előre is a segítséget! :R

  Blogbejegyzés 1 éve 6

 • Tömegközlekedés. Hogyan javítsunk rajta?

  Mi az a tényező, ami úgy érzitek, hogy javítana a komfortérzeteteken, ha alkalmazná a BKK vagy akármelyik tömegközlekedési vállalat. Főleg tárgyi szempontból. Gondolok itt például a megállók és a buszok belső kialakítására, villamos peronokra, stb. (A menetidő be nem tartását és az ebből fakadó késéseket most hagyjuk.)
  Köszönöm előre is a válaszokat! :R
  (Egy házi dogához kell némi infót gyűjtenem, illetve érdekel is a téma.)

  Blogbejegyzés 2 éve 48

 • Vakok és gyengén látók miként érzik otthon magukat a konyhában?

  Van itt közületek olyan, aki vak, netán gyengén látó? Esetleg közeli rokona, ismerőse vagy barátja, akire igaz ez? Annak is örülnék, ha olyan írja le a vakok szokásait a konyhában, aki sokszor érintkezik velük, vagy akár csak eggyel is.
  Előre is nagyon köszönöm a segítséget! :R
  (Amennyiben nem fér meg a Logout-on a kérdésem-kérésem, akkor eltávolítom.)

  Blogbejegyzés 2 éve 4

 • Felvágtok, mivel vágtok? Már ha szabad tudni!

  Sziasztok!
  Vágóeszközt kell terveznem és gondoltam tartok egy mini közvélemény kutatást. Teljesen nyitott és egyszerű a kérdés: Mi az, amit a hús-és zöldség felszeletelésénél hiányzik nektek? Mi az a funkció, ami kellemesebbé, már-már élménnyé tenné a szeletelést? Például ilyen lehet a kés nyelének ergonómiája, kókuszdió megfelelő szeletelőeszközének a hiánya, satöbbi.
  Köszönöm előre is a segítséget! :)

  Blogbejegyzés 2 éve 9

 • Fáj? Nagyon! De ennyire?

  Mit érzek; szomorúságot és ürességet.
  Mit érzek; tanácstalanságot és reménytelenséget.
  Bár tudnám, mi a helyes út.
  Bár lenne egy jel, amely mindenre megoldást nyújt.
  Mit meg nem adnék, ha minden olyan lenne, mint régen.
  Mit meg nem tennék, ha az idealisztikus képet visszaállíthatnám.
  Ehelyett van fájdalom, üresség és a reményvesztettség.
  Miként kezeljem? Kezeljük?
  Ki tudja ezt? Mi tudjuk?
  Nem lenne-e jobb, ha az ember tényleges életet élne?
  Külsőségek eldobása? Mindez bevállalható.
  A fő: egy befolyástól mentes övezet, ahol ketten mindent lehet.

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • Felvételi egyetemre, na de melyikre?

  Történetesen idén érettségizem így egyetem után kell néznem. Illetve néztem én már eddig is, de ma intéztem egy telefont és kicsit felborult bennem minden. 1-2 éve már fejembe vettem, hogy a Corvinus Tájépítészeti Kara megfelelő lesz nekem. (Infó a karról.) Ez azért tűnt (illetve tűnik) ideálisnak mivel szeretek rajzolni, illetve a földrajz is érdekel. Itt pedig ez a kettő ötvözve van némi a biológiával illetve matematikával, legalábbis információim szerint. Na már most, nem az én érdeklődési köröm változott meg, hanem idén már nem lesz rajz alkalmassági vizsga, azonban az egyetem tanmenete nem változott, ott továbbra is ugyanúgy szükség lesz a rajz készségre. Eddig minden évben sor került rá, a kar létrehozása óta, de most ez elmarad. Ezzel még nem is lenne gond, de attól félek, hogy így többen fognak jelentkezni, magasabb pontszámmal is, akár kiszorítva engem is. Bár a felvételi pontszámomat 400 körülire lőttem be, előzetes illetve meglévő információk alapján 380-390 között lesz, legalább. Ez azért lenne kellemetlen, mert az egyetem indulása óta kvázi minden évben ugyanúgy zajlott a felvételi eljárás, azaz a pontszámok, felvettek száma kb. azonos volt. Aztán amiatt szívjak, mert 1-2 hónappal a jelentkezés előtt változik minden? Mondjuk idén némi bővítésre került sor, 150 fő a maximálisan felvehetők száma. A korábbi pontszámok valahol 360-370 körül alakultak.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 21

 • Belgium, Luxemburg - de valójában mit érdemes megnézni?

  Idén nyáron a 'BeNeLux' államok eme két országára esett a választás a családi nyaralást illetően; mindez egy hét ott tartózkodási idővel. Azonban most egy kérdéssel fordulnék azokhoz, akik már jártak Belgiumban (illetve Luxemburgban), hogy mely városok, létesítmények (stb.) azok, amelyeket feltétlenül érdemes megnézni? Van útikönyv, interneten is már több mindennek utánanéztünk, de olyanok kellenének, amelyeket az egy hétbe feltétlenül érdemes lenne beletenni. (Eddig Bruges illetve Brüsszel városa már biztos.) Autó lesz, úgyhogy bármi jöhet! :K
  Illetve pont ma vettem észre, hogy Tomorrowland is akkor lesz, mikor épp kinn leszünk, de arra nincs keret, és engem leszámítva nem hinném, hogy bárkit is vonzana a családból.

  Köszönöm előre is a segítséget!

  Blogbejegyzés 4 éve 11

 • CSERE projekt leírása illetve a projekttel kapcsolatos észrevételek

  Ezt a bejegyzést a projektmunkánk okán hozom létre (2 társammal együtt veszek részt benne). A projekt lényege, hogy a 2011/2012-es esztendőben a tanév végéig folyamatos cserét bonyolítsunk le. Minél értékesebb/különlegesebb/egyedibb (stb.) tárgy lenne a cél. Ez egy iskola feladat része, ebből kifolyólag nem az anyagi vonzata a motiváló erő. Inkább arra lennénk kíváncsiak, hogy milyen és hányféle tárgy fordul meg a kezünkben a folyamat végéig. Kiindulási alapnak egy Nokia 3330-as mobiltelefonra esett a választás. (Tekintve, hogy a Hardverapró fő profilja a számítástechnikai/műszaki eszközök.) Folyamatosan nyomon követhető lesz a hirdetésben, hogy éppen mink van, mire tudnátok épp cserélni velünk. (Természetesen korábbi dolgaink is dokumentálva lesznek.)

  Ebben a blogban oszthatjátok meg a hirdetéssel kapcsolatos véleményeiteket. Mit csinálunk rosszul, vagy épp mit tehetnénk még az ügy sikerességének érdekében. Egy szóval bármit, amit fontosnak tartotok!
  Előre is köszönöm!

  A hirdetés itt található!

  Blogbejegyzés 4 éve 0

 • CSERE projekt lebonyolítása (?)

  Üdvözlet minden kedves olvasónak!

  Az iskola keretén belül jelentkezni kellett a mi évfolyamunkon belül 3-4 fős csoportokban különféle projektekre. Mindenki arra, amire szeretett volna, vagy ami felkeltette az érdeklődését. (Döntő többségüket a tanárok írták ki, de ha valakinek volt egy olyan ötlete, amit szeretett volna megvalósítani társaival, akkor akár arra is lehetőség nyílott.)
  Szóval nekem is el kellett vállalnom többedmagammal egy ilyen projektet. Mi a Csere címszó alatt futó kiírást választottuk. Ennek a lényege az, hogy egy adott tárgyat kell elindítanunk (lehetőleg valamilyen koncepció szerint), amelyet más emberekkel kell cserélnünk. Fontos kritérium, hogy mindig más emberrel cseréljünk, minél különlegesebb, vagy számunkra értékesebb (stb.) tárgyra. A koncepció keretén belül, meg kell(ene) választanunk a célcsoportot is illetve az egész projekt levezetésének helyszínét is, ahol lehetőleg minél több embert el tudunk érni. Ez a tér lehet az utca, no meg persze ma már kézenfekvő a világháló is. Ezért gondoltam én arra, hogy esetleg itt, a LOGOUTon valósítanánk meg a projektünket. (Azt hozzátenném, hogy tervezzük az utcán való cserélést is, azaz két szálon indulnánk el, két különböző tárggyal, legalábbis egyelőre így fest a dolog, de még eléggé az elején állunk az egésznek.)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 éve 5

 • Vírusirtót, de milyet?

  Nemsokára készülök venni egy új notebookot, de egyenlőre tanácstalan vagyok vírusirtó ügyben. Nem szeretnék költeni rá (elsődleges szempont), de egy megbízható és jól működőt szeretnék használni, amivel nem kell sokat foglalkozni miután telepítés után beállítottam. Csak csendbe tegye a dolgát, ne lassítsa majd a gépet (Win7 32 bites rendszer alá kéne). Számos ingyenes vírusirtóról jelent meg itt is cikk, de most nem tudom, melyiket válasszam, tanácstalan vagyok.
  Ha valakinek van valami tuti tippe, azt várom szeretettel! :)

  Blogbejegyzés 6 éve 24

 • Műholdas helymeghatározás

  Ebben a cikkben a műholdas helymeghatározásról és rendszerének felépítéséről tudhattok meg többet.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 6 éve 51

 • Kiket érdekelne? :)

  Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek érdemes lenne-e publikálnom itt a Logouton a műholdas helymeghatározásról készült évfolyamdolgozatomat? Összesen 17 oldalas eszmefuttatás! A suliban kérték, hogy írjunk egy általunk választott témáról és én esetleg kíváncsi lennék mások véleményére is, hogy milyen lett! Ez nem egy szakdolgozat, hanem egy gimnazista által egy adott tárgyhoz írt tudományos jellegű irománya! Egy mindenki számára érthető és egyszerre bővebb ismereteket nyújtó iromány, ami szerintem nem árt! :N Csak azt nem szeretném, hogy mindenki hosszúnak találja vagy miközben senkit nem érdekel, én vígan készítem a címlapos bejegyzést!
  Nos várom az őszinte és segítő hozzászólásokat! Őszintén érdekelne, hogy mit javaslatotok! Bátran lehet kérdezni!

  Előre is köszönöm!

  Blogbejegyzés 6 éve 41

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.