2019. június 25., kedd

Gyorskeresés

CSERE projekt lebonyolítása (?)

Írta: | Kulcsszavak: blog csere lehet igény életképes tárgy

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdvözlet minden kedves olvasónak!

Az iskola keretén belül jelentkezni kellett a mi évfolyamunkon belül 3-4 fős csoportokban különféle projektekre. Mindenki arra, amire szeretett volna, vagy ami felkeltette az érdeklődését. (Döntő többségüket a tanárok írták ki, de ha valakinek volt egy olyan ötlete, amit szeretett volna megvalósítani társaival, akkor akár arra is lehetőség nyílott.)
Szóval nekem is el kellett vállalnom többedmagammal egy ilyen projektet. Mi a Csere címszó alatt futó kiírást választottuk. Ennek a lényege az, hogy egy adott tárgyat kell elindítanunk (lehetőleg valamilyen koncepció szerint), amelyet más emberekkel kell cserélnünk. Fontos kritérium, hogy mindig más emberrel cseréljünk, minél különlegesebb, vagy számunkra értékesebb (stb.) tárgyra. A koncepció keretén belül, meg kell(ene) választanunk a célcsoportot is illetve az egész projekt levezetésének helyszínét is, ahol lehetőleg minél több embert el tudunk érni. Ez a tér lehet az utca, no meg persze ma már kézenfekvő a világháló is. Ezért gondoltam én arra, hogy esetleg itt, a LOGOUTon valósítanánk meg a projektünket. (Azt hozzátenném, hogy tervezzük az utcán való cserélést is, azaz két szálon indulnánk el, két különböző tárggyal, legalábbis egyelőre így fest a dolog, de még eléggé az elején állunk az egésznek.)
Amint beindulna a "cserehullám", dokumentálnánk, frissítenénk folyamatosan a blogunkat, hogy épp mink van, mire tudna a közönség épp cserélni velünk.
Azért is írtam ezt a szösszenetet, hogy megkérdezzem: a blog keretei megtűrnék ezt? Illetve frissíthetőségi szempontból ott a Hardverapró is, de lehet dokumentáció miatt egy blogot is fenntartanánk. Végül pedig egy címlaposnak szánt írás is készülne! Természetesen a másik szálról is (már ha lesz).
Van itt olyan (remélhetőleg olyanok), akik szerint életképes egy ilyen dolog a itt a prohardveres kollégák körében?

Mindenféle ötletet, észrevételt szívesen várok/várunk! :)
Köszönöm, hogy elolvastátok.

Hozzászólások

(#1) peugeotmate


peugeotmate
(őstag)

UP! :)

FreshUp

(#2) peugeotmate


peugeotmate
(őstag)

Ki az, aki jónak tartja, ha itt belevágunk, a Hardverapró/Logout keretein belül?

FreshUp

(#3) Thunderzolee


Thunderzolee
(PH! addikt)

Hát ez a csere izé úgy látszik nem nagyon talál itt követőkre. :N

Én nem hiszek benne, meg macerásnak tartom. Ha kell valami, inkább megveszem. Bár van egy 72cm-es Sony Wega Trinitron TV-m, amit már nem nagyon használunk, eladni nem nagyon hiszem, h el lehet, valamire el kéne cserélni. Olyan 20-25ezer talán amennyiért ezeket hirdetgetik.
De hát kinek van kedve cipelgetni a másodikról egy majd' 30 kilós TV-t.. :P

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#4) Mr X válasza Thunderzolee (#3) üzenetére


Mr X
(PH! kedvence)

Anno volt már itt hasonló kezdeményezés, de el is halt. Talán 4-5 kört élhetett meg.

(#5) peugeotmate válasza Thunderzolee (#3) üzenetére


peugeotmate
(őstag)

Látom, de lehet nem voltam teljesen egyértelmű, ugyanis nem túl nagy értékkel indítanánk a cserét, sőt, annál érdekesebb, minél kisebb dologtól indulunk. Természetesen az is egy opció, hogy befuccsol a netes oldal, de akkor meg annak az okait is le kell írnunk, hogy mégis miért.
Szóval tényleg nem kell komoly dologra gondolni, pl. egy toll, öngyujtó vagy akár csak egy gémkapocs lenne a kiinduló tárgy. Nem az anyagi vonzata a dolognak a legfontosabb számunkra, inkább csak az, hogy mégis meddig lehet eljutni, illetve hány ember hajlandó csupán cserével közreműködni.
Ez inkább lenne "kísérlet" (bár nem túl helytálló kifejezés ez ide), mint meggazdagodás! :D

FreshUp

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.