2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Meddig okos egy okostelefon?

    Nem végeztem komoly kutatómunkát a témában, ezért nem is akartam címlapra írni, de pár gondolat egy ideje foglalkoztat. Előfordulhat, hogy már rég körbejárták a témát mások.
    Napjaink egyik kedvelt témája foglalkozni a megjelenő okostelefonokon, tableteken található operációs rendszerekkel. Jön-e az ICS, jön-e a JB, ha jön, mikor, melyik készülékekre. Iphone esetén egyszerűbb a helyzet, ott alapvető eltérések a főverziókban vannak, melyek visszamenőleg 3 generációnyi készüléket támogatnak. A Microsoft viszont erősen felzaklatta a kedélyeket, amikor visszafele nem kompatibilisként jelentette be a WP8-at.
    Az újabb és újabb rendszerverziók megjelenése persze önmagában örvendetes, ez jelenti a fejlődést, és ezzel ebben a formájában nem is szeretnék többet foglalkozni. Ami engem igazán megmozgat a témában, az az alkalmazások köre. Észrevehetjük ugyanis, hogy amikor megjelenik egy új app, az általában a legfrissebb verziószámú OS-t igényli, vagy maximum 1-2 verzióval nyúlik vissza a support. Sajnos ez a jelenség gyakran egy régebbi app frissülésénél is tapasztalható. Új verzió, és egyel frissebb rendszerverziót igényel. Android esetén, míg egy-másfél évvel ezelőtt 2.1-re is szinte minden elérhető volt, most már 2.2, de még inkább 2.3 az alapkövetelmény. Mivel nekem egy Samsung Galaxy Ace-m van 2.3.6-tal, így mostanáig nem igazán éreztem, hogy bármiről lemaradnék.

    Folytatás...

    marcias 12 éve 4

  • Egy idegesítő Facebook bug története

    A nagy felhajtásokkal kezelt, bíróságok, bizottságok, szaktárcák komoly figyelmét kiváltó ún. Privacy méltán népszerű közösségi oldalunkon belül engem érdekes módon sohasem idegesített. Mindenre eddig is, most is, és ezután is meglesz a megfelelő kapcsoló, amire ha szánunk bő 15 percet, évekig nem kell foglalkozni.
    Vannak viszont más esetek, amik egy másik kategóriába esnek. Mondhatnánk, hogy a hálózat csapdájában. Ezekre nincsenek kapcsolók, opciók, nem lehet állítani, törölni, módosítani, és érdekes módon, szinte nulla a sajtóvisszhangjuk.
    Történt ugyanis, hogy idén júliusban lediplomáztam, és a korábban aktuális iskola nem csak, mint intézmény, hanem, mint hálózatok is szerepelt a beállításaim között. Akinek angol nyelvre van állítva a Facebookja, az az Account Settings/Network résznél találja a hálózatokat, és imádkozzon, hogy "No networks" legyen kiírva ott.
    Tehát még egyszer, az alap felállás: egy iskolába jártam, amit felvettem hálózatomnak, már nem járok oda, ezt szerettem volna törölni, és amíg nem járok más intézménybe, vagy nincsen komoly munkahelyem, egynek sem szeretnék tagja lenni. Arra egyébként most szándékosan nem térek ki, a Facebook hálózatoknak van-e értelme, és ha van, akkor pontosan mi is az.

    Folytatás...

    marcias 13 éve 0

  • Artisjus - mi jön ez után?

    Kezdjük azzal, hogy már múltkor is eléggé felhúztam magam, amikor is az internetes letöltések után is adót vetnek ki. Most pedig itt az új bombahír, hogy már az iskolai szalagavatókon, a tánc során leadott zenék után is jogdíjat kell fizetni.
    Komolyan mondom, kezdem úgy érezni magam, mint valami középkori országban, ahol az Artisjus nevű kiskirály még a fing után is adót vetne ki. Az egészban az a legvérlázítóbb, hogy annyira gátlástalanul és mértéktelenül vetik ki (és növelik a meglévő) jogdíjakat, hogy talán pont ez lesz a vesztük. Idézem a cikkből a számomra legérdekesebb pontot:

    "Valóban benne van a törvényben, hogy az iskolai tanmenetbe beilleszthető rendezvényeken, oktatási célból ingyen is fel lehet használni a zenéket, de a törvény külön nevesíti, hogy az 'iskolai táncmulatság' nem tekinthető oktatási célú előadásnak" - mondta Filák Mária. Az Artisjus szerint a szalagavató táncmulatságnak számít, ezért fizetni kell utána.

    Folytatás...

    marcias 14 éve 24

  • Fejlesztő - 1. rész

    Mit lehet tenni, ha vannak jó ötleteink, de nem tudjuk megvalósítani? Írd le.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 32

  • Hova tovább, Desktop PC?

    Ebben az írásomban az asztali gépek jövőjéről ejtek pár szót. Szubjektíven, saját illusztrációkkal.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 170

  • Generációk harca

    Avagy, mennyire és mire jók a pár éves gépeink? Egy – remélhetőleg – érdekes teszttel állok most elő.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 35

  • PC a nappaliban is! HTPC - 3. rész

    Az előző két részben röviden a HTPC fogalmát, jelentőségét, szerepét és felépítését tisztáztuk,...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 25

  • PC a nappaliban is! HTPC - 2. rész

    Az előző részben röviden ismertettem, hogy mi is az a HTPC, illetve felsoroltam pár érvet,...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 38

  • PC a nappaliban is! HTPC - 1. rész

    Home Theater PC, PC a nappaliban. Pár éve ez a mondat legtöbbünk arcára értetlen, furcsa...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 32

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.