2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A Kis Hableány és Kaszanova története moonlight115 és Vakegérke interpretációjában

    A történet ott kezdődik, ahol minden történet szokott, az elején. ;] Volt egyszer, hol nem volt, egy :L nevű blogbejegyzés, ahol sok játékos kedvű ember megfordul. Mint például moonlight115, aki nemcsak a hajaknak, hanem a szavaknak is mestere; meg Vakegérke, aki szintén jól bánik a szavakkal és a rímekkel. Egy szép nap Holdfény (ez az egyik becézése moonlight115-nek) ezt a képet mutatta meg az :L lakóinak:

    A képet Iomega fórumtárs gyorsan A Kis Hableány és Kaszanova névre keresztelte. Erről a képről szól a történet, egyenesen Holdfény kolléganő és Vasegér (igen, őt meg így becézzük) tollából:

    Holdfény:
    Tüzesen sül le a Hableány lába
    Az égi sugár nyargal
    Rücskös bokájára... :D

    Vasegér:
    Döglik Kasza Nova,
    pofáját támasztja,
    közben nem is figyel
    Hableány vágyára...

    Folytatás...

    geprombolo 11 éve 53

  • :L játékok harmadik évad

    Új év, új "évad" az :L-ben tartott játékokban is.

    Néhány változást be kell iktatnom, de a lényeg változatlan: játszani és játszani hagyni!, ez a mottónk továbbra is. A játékok szabályai szinte azonosak maradnak, pontokért megy a csata, meg a dicsőségért. A BAP-ban való számolást kihagyjuk, mert semmi értelme, ha nincs hol elkölteni. Ha valamikor megint lesz Birodalmi Játék, akkor megint lesznek BAP-ra menő csaták, ígérem. És akkor emlékeztetőül a játékszabály:

    ALAPSZABÁLYOK

    -A játékok az :L topicban zajlanak. Privát üzenetben, vagy más formában érkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.
    -A játékok általában az aktuális hónap elsején 0 óra 00 perckor indulnak és a hó utolsó napján 24 óra 00-kor ér véget. Sem a kezdés előtt, sem a verseny vége után beérkezett pályázatok (nevezzük így azokat a hozzászólásokat, amikkel a versenyző indul a versenyben) nem számítanak. Az időt a PH! szervere szerint számoljuk, a viták elkerülése végett.
    -A versenyekre nem szükséges külön jelentkezni, csatlakozni bármikor lehet, kötelezettségek nélkül. Volt már rá példa, hogy valaki a hónap harmadik harmadában csatlakozott és megnyerte az aktuális versenyt! Minden csak a lelkesedésen, leleményességen múlik.

    Folytatás...

    geprombolo 12 éve 170

  • Az augusztus-szeptemberi :L verseny pályázatai

    Mint a címből kiderül, itt találhatóak meg egy helyen az augusztus-szeptemberi :L verseny beérkezett munkái, amikre szeptemberben lehet szavazni. A versenyről itt lehet többet olvasni az Aktuális versenyünk címszó alatt és itt zajlik a verseny (tekinthetőek meg a munkák, illetve ide kell a pályázatokat is beadni, valamint a szavazás is itt lesz).
    Az első pályázat egy vers, Zsom! tollából, itt jelent meg. A vers így szól:
    .

    "Pingvinbirodalom

    Emelkedj fel pingvinbirodalom
    Felemelkedünk de nem lesz riodalom
    Nem lesz riodalom, hisz nem kell félni
    Majd mindenki itt szeretne élni
    S mi mindenkit szívesen látulnk
    Az útjába senkinek nem állunk
    Mindenkit befogodunk, s örömmel
    Védjük egymást foggal, körömmel
    Mert mi, a dicső pinvin nép
    Talpon maradunk mindenképp
    Nem hagyjuk, hogy meg álljon
    A gyarapodás egy lábon
    Mert a gyarapodáshoz nem elég az egy
    Mint tudjuk az egyedül nem megy
    De ne féljünk, mert mindig ott a másik
    Ki ha nincs itt akkor hiányzik

    Folytatás...

    geprombolo 14 éve

  • :L pontgyűjtő verseny, második nekifutás

    Nos, mivel a versenyek eredeti oldala már nagyon hosszúvá vált, kissé nehézkes a benne való navigálás, ráadásul ott már hat havi verseny futott le, éppen aktuálissá vált egy új oldal megnyitása.
    Szeretném kicsit összeszedettebbé is tenni az oldalt, mivel az elmúlt fél év során néhány alapszabály kristályosodott ki:

    ALAPSZABÁLYOK

    -A versenyek az :L topicban zajlanak. Privát üzenetben, vagy más formában érkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.
    -A versenyek általában az aktuális hónap elsején 0 óra 00 perckor indulnak és a hó utolsó napján 24 óra 00-kor ér véget. Sem a kezdés előtt, sem a verseny vége után beérkezett pályázatok (nevezzük így azokat a hozzászólásokat, amikkel a versenyző indul a versenyben) nem számítanak. Az időt a PH! szervere szerint számoljuk, a viták elkerülése végett.
    -A versenyekre nem szükséges külön jelentkezni, csatlakozni bármikor lehet, kötelezettségek nélkül. Volt már rá példa, hogy valaki a hónap harmadik harmadában csatlakozott és megnyerte az aktuális versenyt! Minden csak a lelkesedésen, leleményességen múlik.

    Folytatás...

    geprombolo 14 éve

  • Pingvin Birodalom - Küldetések

    Az oldal eredetije, melyet Hasek készített, de gondjai akadtak, ezért én folytatom.

    Az itt zajló játék kiegészítése: [link]

    Küldetések

    A kalandvágyók és hódítók figyelmébe ajánlanám a következőket! A hódításnak nem csak a területszerzés a lényege, hanem fontos szerepet tölt be a birodalom életében. Jelentős küldetéseket kell végrehajtani, amelyek csak rátok várnak, hogy közös erővel megoldjátok azokat!

    Fő küldetés

    Kyrabaybee hajója veszélyben! Egy idegen faj csapdába ejtette, egy távoli galaxisban. A feladat, hogy megleljétek ezt a galaxist, és kiszabadítsátok a hajót a fogságból.

    Részfeladatok:
    - Átverekedni magatokat a jegesmedvéken, és elfoglalni a kikötőt.
    - Elhajózni a Fekete szigetre
    - Megtalálni, és elfoglalni az űrkikötőt a Fekete szigeten
    - A megannyi galaxis közül megtalálni azt, ahol Kyrabaybee hajója van, és kiszabadítani.

    Egyszerűnek tűnik? Hát csak próbáljátok meg...

    Mellék küldetések

    Folytatás...

    geprombolo 14 éve

  • Jegesmedvék - Maciland

    Az oldal eredetije, melyet Hasek készített, de gondjai akadtak, ezért én folytatom.

    Köszöntelek Macilandon!

    A térképen a Jegesmedvék területe látható, melynek neve Maciland.

    Ne ragozzuk

    A szabályok pontosan ugyanazok, mint amik Kyrafölde esetében is voltak. A macikat ugyanúgy lehet megtámadni, az elfoglalt területeket ugyanúgy lehet fejleszteni, és ugyanúgy lehet kereskedni, hadakozni, fejleszteni, köröket futni, estébé...

    Egyedül az utazás néz ki másképpen

    Kyrafölde
    - Ide az út, pont úgy zajlik, ahogy idefele jövet. Ott mész ki, ahol bejöttél, és 1 napig tart az út.

    Folytatás...

    geprombolo 14 éve

  • Pingvin Birodalom - Unikyradalom

    Az oldal eredetije, melyet Hasek készített, de gondjai akadtak, ezért én folytatom.

    Köszöntelek Unikyradalomban!

    A térképen a Pingvin Birodalom egyik kontinense látható, melynek neve Unikyradalom.

    A szabályok hozzávetőlegesen ugyanazok itt Unikyradalomban, mint Kyraföldén. Csak és kizárólag azok a szabályok térnek el a Kyrafölde szabályaihoz képest, amelyek alább írásban vannak rögzítve.

    Az eredeti szabályokat itt találjátok: Kyrafölde

    Területek

    Mint ahogy a térképen is láthatjátok, itt nincsenek kis területek, így a rájuk vonatkozó szabályok semmisek. Minden terület, nagy területként kezelendő.

    Mivel nagyon sok olyan terület van, amelyben több név is található, így amikor egy adott területről beszéltek, érdemes valami útmutatót is adni, hogy merre keresse az ember.

    Területek fejlesztése

    Folytatás...

    geprombolo 14 éve

  • Pingvin Birodalom - Kyrafölde

    Az oldal eredetije, melyet Hasek készített, de gondjai akadtak, ezért én folytatom.

    Köszöntelek Kyraföldén!

    FIGYELEM! Nagyméretű kép!

    A térképen a Pingvin Birodalom egyik kontinense látható, melynek neve Kyrafölde.

    A JÁTÉK MENETE

    A játék lényege, hogy a BAP-al rendelkező játékosok itt területeket vásárolhatnak a Pingvin Birodalom tartományaiból. Ezt követően már Ő maga dönti el, hogy milyen játékstílust kíván felvenni. Lehet itt kereskedni, hódítani, területet igazgatni, segíteni másoknak, vagy éppen egymás haját húzgálni, ha úgy tetszik.

    A részleteket később taglalja az írás, illetve a cikk legalján az aktuális helyzetről informálódhattok.

    A Pingvin Birodalom több kontinenssel rendelkezik, amelyek közül Kyrafölde az egyik. Több kontinens lévén, több játékszíntér is van, amelyekre egyenként különböző szabályok vonatkoznak. Az, hogy egyik-másik kontinensre hogyan lehet eljutni, arról majd később.

    Folytatás...

    geprombolo 14 éve

  • Központi Kyrabank

    Mivel Hasek kolléga komoly nehézségekbe ütközött, engem bízott meg (remélem csak ideiglenesen) a Birodalom eme fertályának a vezetésével. Innentől az oldal, valamint a többi, ami a játékban szerepel, pontos másolata az eredetinek, amit ő készített.

    A nyert, és egyéb módon szerzett BAP-okat itt tartsuk nyilván. Mindenkinek, akinek csak 1 árva BAP-ja van, vagy valaha volt, az rendelkezik számlával, ahol ez nyilván van tartva. Létezik egy közös számla, amelyet a tagok maguk töltenek fel, adományként, illetve a vásárlásokból befolyt összegek is ide vándorolnak.. Ezzel a közös számlával a birodalom, és annak uralkodója rendelkezik. A birodalom BAP kibocsátó szervezete, nem töltheti fel ezt a számlát, és nem adhat BAP-ot senkinek, hogy aztán az illető adományként betegye a közös számlába. A közös számla, nem egyezik a Pingvin Birodalom kincstárával!

    Közös számla -------- 2000 BAP

    Folytatás...

    geprombolo 14 éve

  • Vírusmentesítés Ext2-es lemezen

    Egy NAS Ext2-re formázott, 500GB-os lemezének vírusmentesítése, ahogy én csináltam

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 14 éve 50

  • Az :L pontgyűjtő verseny

    Figyelem!

    PhoenixK javaslatára itt jegyzem meg, hogy a legfrissebb versenyt mindig alul kell keresni. (de azért érdemes elolvasni a régebbieket is!)

    Kyrabaybee :L nevezetű topicjában December elsején pontgyűjtő verseny indul és tart Szilveszter éjfélig. A lényege, hogy a hozzászólásokban minden "l" betűt át kell alakítani ":L"-é és ha valaki a hozzászólásába pontosan hat :L-t sikerül beleszerkesztenie (nem többet és nem kevesebbet), az kap egy pontot. Minden l betűt át kell alakítani, ha valaki kihagy egyet, akkor a hozzászólást automatikusan diszkvalifikáljuk, akár elérte volna a hat darabot, akár nem. A hozzászólásokat lehet szerkeszteni, ami annyit jelent, hogy a hiba csak 5 perc után válik érvényessé. Továbbá számít az OFF rész is a hsz-ben, viszont a linkek szövegei, amik nem láthatóak közvetlenül, azok nem számítanak bele (tehát lehet linkelni bármit, nem kell izgulni, hogy érvénytelen lesz a hsz). Nagyjából ennyit, itt nem lehet a dologhoz hozzászólni, minden megjegyzést-kérdést az :L-ben várok.

    Hatalmas nyeremény!

    Folytatás...

    geprombolo 14 éve

  • A Galaktikus Pingvinbirodalom kialakulása és fejlődése

    Valamikor réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban (igen, ez a történet is így kezdődik és nem véletlenül) élt magányosan kyrabaybee. Olyan magányosan élt, hogy senki nem tud róla semmit, mert csak egyszer próbált meg az emberiséggel kommunikálni. Ez a próbálkozása részben sikerrel, részben valószínűleg kudarccal járt. Hogy miért? Kódolt üzenetet küldött a Földlakóknak, amit azóta is egy folyamatosan bővülő csapat próbál lelkesen megfejteni, de a jelek szerint még nem sikerült, mert visszajelzést még nem kaptak az üzenet feladójától. (Ezúton kérek meg mindenkit, aki a következő kódra tud megfejtést, az itt tegye közzé. A kód: :DD :DDD :(( :O ;) :C
    megmutatok egy néhány értelmezést, csak úgy kapásból:
    :DD : Yuppee találtam egy blogot, ahová mindenféle ökörséget írhatok.

    :DDD : háháá sikerült regisztrálni is, nagyon tudok!

    :(( : hmm de most mégis mi a fenét írjak??

    :O : nem tudok mit kitalálni....

    Folytatás...

    geprombolo 15 éve 717

  • A gányolás örömei-nehézségei képekben

    Vannak, akiknél a gányolás életforma, róluk (is) szól ez a cikk...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 45

  • Saját kép, szmájli és Tux-gyűjteményem. :)

    Régen itt volt az azóta címlapra került írásom 1.0-ás verziója, ahhoz tartozik az első 56 hozzászólás. Itt mostantól szmájligyűjtemény lesz, meg persze egy-két kép, ami nekem megtetszik, meg a kihagyhatatlan (legalábbis számomra) Tuxok. A lista folyamatosan bővül, akár naponta többször is, mert amint találok egy jó szmájlit, vagy képet, azonnal bemásolom ide.











    Folytatás...

    geprombolo 15 éve 69

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.