2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Compaq Toccata update

    A Veletechre jelentkezés óta eltelt két hétben történtekről pár szóban és képben.

    Mivel továbbra se kaptam 8 mm-es merev csövet, ezért a hátlap folytatása egyelőre áll. Belekezdtem az elektronikába, egyelőre egy "osztó" panel van, mai a másik négyre könnyíti meg a vezetékelést illetve egy vezérlő (ehhez majd 8 led tartozik). Ez most tesztelés alatt (bár a kinézet alapján most még inkább a barkács-gány versenyre lenne nevezhető, de ez a még változik)

    Itt az osztó látható:

    Illetve elkészültek az orgona billentyűk is

    a félhangoké dupla vasta és kicsit lemetszve

    még hezitálok a mostani csont illetve a fehér szín között, egyelőre ideiglenesen ragasztva

    Folytatás...

    feco72 9 éve 0

  • Compaq Toccata avagy egy ósdi laptop újrahangszerelve (Veletech 2015)

    Úgy döntöttem, hogy nem várom meg a hó végét, hanem már most megírom a versenygépem történetét. Bár még messze nincs kész, ilyen ütemben bőven végezni fogok vele, amint a hiányzó részek is befutnak végre. Egyelőre ez az írás is inkább a modding koncepcióját mutatná be.

    Úgy gondoltam, hogy ideje belevágni egy lapotop moddingolásába végre, mert az hiányzott az eddig készítettek közül. Saját gép nem lévén, körülnéztem a neten lévő használt gépek között. Mivel úgyis összevissza lett piszkálva, ezért megpróbáltam minél olcsóbbra lecsapni. Sikerült is egy ajánlatra lecsapni, egy 1999-es Compaq Armada E500-ra, kemény 950 Ft-ért. Szóval a postázás többe került.

    konfiguráció:

    P3 500 MHz
    192 MB ram
    8 MN video
    FDD
    ODD
    12"-es képernyő
    akku

    Töltő és Hdd nem volt benne, de majd megoldom.

    Folytatás...

    feco72 9 éve 3

  • steampunk moddolás

    Én is bejelentkezem Ramses remek ötletére, amit a PH! bővített ki és jelentkezem a fórumtársaknál moddingolásra.

    Bár még csak 2 és fél éve foglalkozom ezzel, azért elég sokan ismerhetnek a fórumról és élőben dolgozni is. A munkáimat ezen az oldalon [link] találhatjátok meg. Mint sokan tudják steampunk stílusban dolgozom és itt mondanám el, hogy nem szoktam kategorizálni (steam,diesel,tesla,art-deco,szecesszió) én mindet így hívom. Főképp (és a legjobban kedvelt) a billentyűk átalakítása, néha 1-1 egér, illetve a versenyekre teljes gépház modding. Volt még monitor, pár retro telefon ami megfordult a kezeim között.

    Anyagoknál a stílus miatt is a természeteset kedvelem. Alapvetően fa, réz, bőr, alumínium, szövet amit használok. Festeni ritkán szoktam, de megoldható. Szerszámilag nagyon nem vagyok eleresztve, de van kis multi gépem és egy felsőmaróm. Ha nagyon komoly és bonyolult dologról lenne szó, azt is meg tudom oldani ismerősökön keresztül.

    Folytatás...

    feco72 9 éve 0

  • A Black Essence szett

    Első slim billentyű moddingom alapja egy Genius SlimStar i820, wifis billentyűzet + egér kombó lett.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 9 éve 27

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.