2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Az "első" goggle-m

    Igazából nem az első, de az első használható darabom.

    Mi is az a goggle? A steampunk körökben használt szemüveg, ami az úszószemüveg/motoros szemüveg formájára emlékeztet. Nagyon sok szép darab készült már, én nem is nagyon akartam ilyenekkel foglalkozni, de a múltkor megkerestek, hogy egy divatfotózáshoz szeretnék háttérként használni az eddig elkészült steampunk tárgyaimat. Közben felmerült, hogy tudnék-e csinálni ilyet is. Persze elválaltam és nem tudtam mekkora munkába vágtam bele.

    A goggle-k jellemzője a vastag keret és szár, amire sok minden díszt fel lehet rakni, a kerek lencse és a kerettől nem elálló szár. Ehhez képest kaptam egy divatos ovál lencsés, kb. 1.5 mm-es kerettel és a kerettől 1 centire elálló szárral. Kb. a 6. próbálkozásra sikerült valamennyire normális kinézetű és használható!! pédányt készíteni. Egyelőre a női változat van meg, majd csinálom a férfit is.

    Akkor a képek (ez még nem a fotózáson készült :D )

    Folytatás...

    feco72 10 éve 8

  • Retro egér/ Automouse

    Ezzel a bejegyzéssel szeretném jelezni, hogy nevezek a CM és PH! közös egér modding versenyére.

    Két koncepcióm is van, a zsűri (és az élet ) eldönti melyik indulhat.

    Az első ami kétséges a megvalósíthatóság szempontjából. Méret problémák adódhatnak, ez egyszerűen fizikai probléma, ha elfér, akkor ezt csinálom, ha nem akkor a másikat. Az öcskösök nagy kocsigyüjteményben emlékezetem szerint volt egy kb. 1900-1920-as évek stílusában készült gépezet, amit magamhoz vettem. Ha valaki felismeri a kocsi típusát, annak nagyon örülnék.

    A terveim szerint az eredeti egérházat teljesen elvetem és megpróbálom az alváz alá beépíteni az elektronikát. A görgő helyére a pótkerék kerülne, az embléma a hűtőrácsra. Sajnos nem tudom mekkora a panel benne, ezért kétséges ez a megoldás. Ha az egér ledjei normál méretűek, akkor megpróbálom kicserélni fehérre és a lámpákba elvezetni őket. A ronda műanyag üléshuzat helyére pedig bőr ülést tervezek, valamint a műszerfalat funéroznám.

    A B. terv "egyszerűbb" itt az eredeti burkolat funér borítást kapna néhány szegeccsel és középen egy vékony réz lemezzel. Itt a matrica az egér hátsó harmadában helyezkedne el. Néhány kép (nem vagyok nagy photoshop/gimp guru)

    Folytatás...

    feco72 10 éve 20

  • Hórusz szárnyai steampunk billentyűzet

    Egy sikertelen live modding utóélete: hiába öltem a modding tervezésébe több órát, mégsem lett kész a Veletechen.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 10 éve 33

  • Live-modding a Veletechen

    Miután kiderült, hogy az idén nem lesz live a Veletechen elkezdtem gondolkozni, hogy lehetne mégis összehozni valamit.
    Filóztam egérpadon, az viszonylag egyszerű és gyors, de mit csináljak a végén 5-6 darabbal? A házat túl nagynak tartottam, meg ahhoz sok szerszám is kell. Végül úgy döntöttem, megpróbálok a kiállítás ideje alatt összerakni egy steampunk billentyűt ott helyben. A terv a fejemben van, van hozzá billentyű is, szóval belevágok. Ha bárki beszállna segíteni, azt megköszönöm.
    A billentyű neve: Hórusz szárnya lesz, bőr és alumínium alapanyagokból.
    Szurkoljatok, hogy sikerüljön!!

    feco72 10 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.