2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Digitális majális 2011

    Beszámoló a HP 2011-es nemzetközi roadshowjáról, melyet a hét elején rendeztek meg.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 13 éve 4

  • Jetart/Trust notebook hűtő tisztítás

    Körülbelül egy - két éve vásároltam egy laptop hűtőt, mivel a gépem eddig nem látott melegedést produkált. Egy hónapja a laptopom mobil módon használom, így az asztalt nem látta. Most, hogy visszatértem a desktop használthoz, rákötöttem a gépet a külső hűtőjére. Az első egy órát kibírta, de utána ciripelő hangokat adott ki. Nem tudtam mire vélni, azt hittem ,hogy csapágyas lett.

    Jetart np8800

    El is kezdtem szétszerelni. Nem volt nehéz. Összesen négy csavart kellett kicsavarni. Elég feltűnő volt, hogy gyárilag a műanyag részek nem voltak teljesen összeillesztve, így a csavarok kicsit nehezen forogtak. Ekkor jöttem rá, hogy elfelejtettem fényképezni... :) Az első fotó elkészítése után már láttam, hogy a projekt nem olajozás lesz, hanem mezei tisztítás. Mivel a ventilátor, illetve a külső borítás sötét fekete, így nem láttam, hogy tiszta por belül minden.

    Folytatás...

    bela5 13 éve 0

  • Rolf-Dieter Heuer előadása

    A hétfői nap folyamán kaptam egy telefonhívást egy kedves ismerősömtől, hogy lehetőségem lenne elmenni a péntek este megrendezésre kerülő előadásra, melyet Rolf-Dieter Heuer professzor tartana, aki 2009 óta vezeti a világ legnagyobb részecskefizikai kutatóintézetét. (CERN)
    A prezentáció címe: The Large Hadron Collider: Shedding Light on the Dark Universe -
    A Nagy Hadronütköztető: a sötét Univerzum megvilágítása

    Rolf-Dieter Heuer

    Az előadás pontban 6 órakor kezdődött az MTA nagytermében. Nem is kell mondanom, de a terem teljesen megtelt. A professzor úr angolul beszélt, de a prezentációja két nyelven volt kivetítve. (Magyar-Angol)A fordítással, és a két prezentáció két projektoron való kivetítésével volt némi probléma, de ez nagy gondot nem okozott. A prezentáció sok helyen meglepett. Az előadás nagyon kellemes hangulatban telt, mivel a professzor rendelkezik azzal, ami sok emberből kimaradt, és ez nem más, mint a humor... Ez végig kísérte az előadást elejétől a végéig...Ez rendkívül jó volt. Többek között olyan érdekes dolgokat tudtam meg( hogy egy kis informatikai érdekességet is mondjak), hogy az évente termelt kutatási anyagok mérete meghaladja az 5.000 terabyte-ot.

    Folytatás...

    bela5 13 éve 0

  • emachines E732ZG

    Kipróbáltam az Acer-Emachines új laptopját...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 52

  • Lenco CRW-2 (Olcsóbb alternatíva a Philips WakeUp Light HF3480-al szemben)

    Előzmények

    Ahogy sokaknak, eddig nekem is nehezen indultak a reggelek. Nagy akarat, vagy nyomós indok kellett a reggeli kelésekhez. Tőlem egy kicsit távol áll az, hogy a telefont állítsam be reggeli ébresztésre, így erre feladatra órát szoktam használni. Sajnos, a már három éve használt B-tech órám tönkre ment, így pótolnom kellett. Gondosan néztem a piac kínálatát, és rátaláltam az un. wake-up light órákra. A Philips termékeit találtam meg először. Amikor elmentem volna megvenni a kiszemelt Philips órát, rátaláltam a polcon a Lenco CRW-1, és 2-re. Ahogy világítottak, rájöttem, hogy este a fejem mellett nincs szükségem arra, hogy egy lámpa 400lux-al világítson. Kézbe vétel után azonnal meg is tudtam barátkozni a termékkel, így meg is vásároltam a CRW-2-tőt.
    Kijelenteném, hogy a CRW-2-től nem kell várni olyan nagy fényerőt, mint a Philips termékétől. A CRW-2 egy LED-es ébresztő, ami nem tud 400lux-ot produkálni.

    Külső

    Folytatás...

    bela5 13 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.