2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Portátirányítás TP-LINK eszközökön

    TP-LINK port nyitás a régi felületű(baloldali sáv menü közép tartalom jobboldal súgó) routereken.

    Első lépésként lépjünk be a routerbe.
    Win+R>ncpa.cpl>használt kapcsolatra bal klikk>részletek>alapértelmezett átjáró megnézése
    ha megvan az átjáró, írjuk be a böngészőbe
    http://atjaro
    formátumba.
    A felugró ablakba, vagy oldalon adjuk meg a kért adatokat, ezek gyárilag admin mindkettő.

    Ha megvan, akkor fix ip-t érdemes a gépnek kijelölni. Most az egyszerűség kedvéért a jelenlegi címet fogjuk.
    Bal oldalon katt a DHCP-ra, majd a DHCP clients list-ra, itt keressük ki a gépünket a táblázatban, vagy client name, vagy a gép fenn említett ncpa.cpl-es ablakban látható IP-jével hasonlítsuk össze az IP-ket. Ha megvan a gépünk, a MAC címét másoljuk ki, és az IP-t is.
    Utána katt az adress reservation-ra, itt add gomb, a MAC-hez a gépünk MAC címét másoljuk be, az IP-hez a jelenlegi IP-t, save, majd a felugróra ok, mivel most nem kell újraindítani mert most is az a címünk van amit a jövőben fixen szeretnénk. Az, hogy ez változzon, nem valószínű. Vagy ha igen, és valaki ezt beállította, akkor most a fejét fogja hogy milyen alap módon írom a port nyitás menetét.:) De azért minden esetre, a beállítás napján este, vagy amikor a legkevésbé fontos a net, egy újraindítás nem árthat, rögzítendő routerünk lelkében az IP beállítás.

    Folytatás...

    adika4444 8 éve 0

  • Pontes Media Downloader

    Egy a népszerű médiamegosztóoldalakról letölteni képes szoftvert szeretnék bemutatni.
    A lényege annyi, hogy egy rakás formátumba és minőségbe tudja nekünk letépkedni a cuccokat általunk kiválasztott médiamegosztós oldalakról. Néhány példa: Soundcloud, Youtube és sok más.
    A programot letölteni
    innen
    tudjátok, ezen szép kis román weblapról. Tehát a program is román!
    Na jó, igazándiból angolul kommunikál a felülete de egy román fejlesztőcsapat készíti.

    Letöltés után hajítsuk fel a gépre. Ez egy SSD-vel szerelt I5-ös laptopon elég gyorsan végbemegy, de sima HDD-vel szerelt konfigokon se egy hosszú idő, nekem 1 percen belül eddig mindig végzett.

    Ha felraktuk az asztalról vagy ahonnan jólesik indítsuk el a programot. Elénk tárul ahová az URL-t kell írni, és egy Status rész. Ha a vágólapon van egy URL, akkor be is másolja. Hát nem ügyes? Dehogy is nem!
    A status-nál tájékoztat minket a folyamatokról. Ha a linket bemásoltuk, akkor a formatnál választhatunk formátumot. Az alapértelmezett letöltési helye a Dokumentumaink\Pontes Media Downloader mappában van, de ez a programban szintén módosítható. Ha megvan a link és a formátum akkor katt a download gombra. A programban van még néhány beállítás, de annyira nem gondolnám ördöngősnek hogy leírkáljam őket, egyszerű mint a faék...

    Folytatás...

    adika4444 8 éve 2

  • Winamp intézős lejátszási bug kijavítása

    Nem rég vettem észre, hogy a Winamp egy új szokással boldogít, mégpedig ha a file-okat intézőből indítom néha elindul, ha olyanja van akkor meg már nem indítja el, szól tovább mint ha mi se történt volna. Ezt mivel a második gépemen jött elő rohadtul megelégeltem, és az alábbi lépésekhez folyamodtam:
    1. Töltsük le a (jelenleg legfrissebb verzió) 5.6.6.3516 verziószámú vagy újabb Winamp-ot akár a Ninite segítségével, akár erről a linkről:
    winamp5666_full_all_redux.exe
    vagy ellenőrizzük, hogy a direkt linknél van-e frissebb, esetleg csak az érdekesség kedvéért de ide másolom a fórumposzt linkjét a verziónak:
    angol fórum
    2. Telepítsük fel, de ne nyomjunk rá a telepítés utáni indításra.
    3. Társítsunk egy (lehetőleg MP3) file-t a Winamp-hoz, majd lépkedjünk végig a varázsló lépésein, és a Winamp ismét a megszokott módon fog működni.
    Kommentben várom a véleményeket!

    adika4444 9 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.