2019. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Portátirányítás TP-LINK eszközökön

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

TP-LINK port nyitás a régi felületű(baloldali sáv menü közép tartalom jobboldal súgó) routereken.

Első lépésként lépjünk be a routerbe.
Win+R>ncpa.cpl>használt kapcsolatra bal klikk>részletek>alapértelmezett átjáró megnézése
ha megvan az átjáró, írjuk be a böngészőbe
http://atjaro
formátumba.
A felugró ablakba, vagy oldalon adjuk meg a kért adatokat, ezek gyárilag admin mindkettő.

Ha megvan, akkor fix ip-t érdemes a gépnek kijelölni. Most az egyszerűség kedvéért a jelenlegi címet fogjuk.
Bal oldalon katt a DHCP-ra, majd a DHCP clients list-ra, itt keressük ki a gépünket a táblázatban, vagy client name, vagy a gép fenn említett ncpa.cpl-es ablakban látható IP-jével hasonlítsuk össze az IP-ket. Ha megvan a gépünk, a MAC címét másoljuk ki, és az IP-t is.
Utána katt az adress reservation-ra, itt add gomb, a MAC-hez a gépünk MAC címét másoljuk be, az IP-hez a jelenlegi IP-t, save, majd a felugróra ok, mivel most nem kell újraindítani mert most is az a címünk van amit a jövőben fixen szeretnénk. Az, hogy ez változzon, nem valószínű. Vagy ha igen, és valaki ezt beállította, akkor most a fejét fogja hogy milyen alap módon írom a port nyitás menetét.:) De azért minden esetre, a beállítás napján este, vagy amikor a legkevésbé fontos a net, egy újraindítás nem árthat, rögzítendő routerünk lelkében az IP beállítás. Viszont a nyitás mehet akár most indítod újra, akár este.

HA megvagyunk, klikk a forwarding-ra, add new gomb, a port vagy external port mezőbe a használt kliens ip-jét írjuk, az internal ip ha van és tudjuk mi töltsük ki, ha nem tudjuk mi vagy nincs nem probléma. Az IP-hez a gépünk fenn tárgyalt IPv4 címét másoljuk be, majd save gomb.
Ezzel kinyitottuk, iletve átirányítottuk a megfelelő port kéréseit a gépünkre a WAN ip felől.

Ha nem működne, azért lehetséges, mert NAT-olt hálózatban vagyunk. Ha ez áll fennt, és el vagy nagyon veszve, írj a szolgáltatód topikjába, és ott majd kiigazítanak!
Másik eshetőség, hogy rossz IP-t adunk meg. A megoldás annyi, hogy valami internetes oldalon nézzük meg a publikus IP címünket, és azt küldjük el a játékra csatlakozni vágyó haveroknak.

Sok sikert mindenkinek!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.