2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Fejhallgatoszerviz.hu pozitív tapasztalataim

    Sziasztok!

    Szeretném megosztani a tapasztalataimat a
    http://fejhallgatoszerviz.hu
    boltról
    ma vittem be szeretett 5 évet már megélt Senheiser headsetemet, mivel recsegett ha a hangerőt szabályoztam, továbbá a job és balcsatorna is fel volt cserélődve. Amikor bevittem, gond nélkül megnézte az eladó, majd tökre gyorsan kicserélte, és kaptam rá szép zsugorcsöveket a szigszalagok helyett:D.
    A hangerő szabályozó tisztítása, és a jobb és balcsatorna cseréje mindösszesen 3000 Ft-ba került, viszont cserébe hűséges fejhallgatóm ismét a fejemen ül, és remélem még sokáig fogjuk egymás társaságát élvezni!
    A bolt amúgy a hirhedt VIII. kerületben van, az Üllői út 70-ben. Vigyázzon pláne aki kocsival megy, mert a GPS valami egészen érdekes vonalon vezetett oda, holott mint kiderült lett volna egyszerűbb is. Továbbá kocsival a környéken a parkolás fizuzós.
    Szóval akinek rossz headset, fejhallgatója van, az vigye be, a bevizsgálás ingyen van, és mindenképpen megéri!

    adika4444 9 éve 2

  • Acer TravelMate B115M 11.6 netbook, avagy notebook bemutató

    Acer TravelMate B115M

    bevezető, kinézet, hardver
    Erre a notira akkor bukkantam rá, amikor nagy gépkeresés volt részemről, hordozni, és viszonylag gyors masina. Ekkor vett egy barátom is egy ilyen netbookot, úgyhogy tőle már voltak tapasztalatok. Általánosságban a gép jóminőségű, nincs vele különösebb probléma, Windows 7 64 Bit, Windows 8 64 bit, Windows 8.1 64 bit alá vannak driverek rá. Mivel jók voltak a tapasztalatok, kinéztem ennek a gépnek egy olyan variánsát, ami kerek 100000 Ft-ba fájt újonnan (rá jött még a Samsung Evo 840 120 gb SSD).
    Én a gépnek egy Intel(R) Pentium(R) CPU N3540 @ 2.16GHz-s típusát vettem meg, 4 gb rammal, eredetileg 500 gb Western Digital HDD-vel, amit én cseréltem Samsung Evo 840 120 gb SSD-re. Egyébként a gépnek van Intel Core I3-mal szerelt kiadása, továbbá Celeronos is. Az általam választott modellben továbbá egy gigabites Realtek hálózati kártya van, egy Intel(R) Dual Band Wireless-N 7260 Wi-Fi kártya, szintén Intel 4.0-ás Bluetooth modul. A gépben továbbá Intel(R) HD Graphics integrált videokártya van 1 gb rammal, egy Realtek High Definition Audio társaságában. A gép felbontása 1366x768, amit egy 11,6-os kijelzőn láthatunk, ami szerintem bőven elegendő, a HDMI porton úgy is le tud adni akár 1920x1080 képernyőfelbontást.

    Folytatás...

    adika4444 9 éve 1

  • Fujitsu Lifebook A544 - Windows 7 x64 telepítés, erősidegzetűeknek!

    Sziasztok!

    Rokonomnak intéztem egy Fujitsu LifeBook A544 típusú notit.
    Pénteken délután sikerült átvennünk, nagy az öröm.

    Gép kibont, öröm, pendrive bedugása, és kiírta a következőt a nyelv beállítása után a telepítés indítása feliratnál:
    "Egy CD/DVD meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. Ha az illesztőprogram hajlékonylemezen, CD-n vagy DVD-n, illetve USB flash meghajtón található, helyezze be a lemezt, vagy csatlakoztassa az eszközt most.

    Megjegyzés: Ha a Windows telepítési adathordozó a CD-DVD meghajtóban van, ennek a lépésnek az idejére eltávolíthatja."
    és egy OK, egy mégse, és egy tallózás gomb

    na, ennek nem örültem. Pedig minden USB-t végigpróbáltam.
    Egyébként a problemusz az volt, hogy a Windows az USB portokat nem ismerte fel ameddig a Fujitsu CD-ről fel nem telepítettem a driver-t. Remélem nem komolyan gondolta, hogy a 2008-as noti szó nélkül felismerte az USB lukat, ez meg nem. Ejnye:D
    Hát gondoltam akkor rakom rá CD-ről. Igen ám, csak nekem ott ahol kellett volna a gép, nem volt Windows 7 x64-es DVD, csak x32-es. De jó.... Úgyhogy péntek délutánra sajnos borult a dolog. Illetve annyira még sem. Mert én felraktam egy 32 bit-es Windows-t, de igazság szerint már elfáradtam, így drivereket nem raktam, inkább másnapra hozattam írható DVD-t.

    Folytatás...

    adika4444 9 éve 0

  • Eddigi tárhelyeim

    Sziasztok!

    Megosztom a webes tárhelyekről a tapasztalataimat.
    A dolog onnan indult, hogy weboldalt írkálok amikor van kedvem.
    Először a PHPFusion-nal kezdtem az okhost.eu-nál, de ez egyik napról a másikra lehalt, azóta se jön be a weboldalam. Pedig tényleg jó volt, semmi reklám, mehetett letöltő oldal is, 3 gb ingyé tárhelyem volt.
    Ezt követte az atw.hu. Ez akár jó is lenne, ha... Ha
    1. Nem írna állandóan deprecated, meg ilyen hülyeségeket a Php programok, nyilván már régi rajta a PHP futtató.
    2. ha xy.atw.hu címen akarom elérni az oldalt dugig reklámmal, továbbá keretben mutatja az oldalamat. Ha meg users.atw.hu/xy címen akarom elérni, hát azt meg diktálja le a fene, aztán meg nem is jegyzik meg...
    Ezen problémák után mentem az uw.hu tárhelyhez, kerek egész 2 órára, de annyira megutáltam, hogy rögvest ejtettem.
    Ekkor találtam a hostingert. Gondoltam annyira nem lényeges, hogy nem lehet letöltési oldal, így jártam, ami olyan majd átirányítom az atw.hu-ra, mármint az users.atw.hu/xy címre.
    Jelenleg valahol itt tartok.
    Kommentben ha tudtok jó ingyé tárhelyet, vagy csak értekezni akartok róla, ne tartsátok magatokba, érdekelne ilyes téma.

    adika4444 9 éve 7

  • Speedtest linkek

    Sziasztok!
    Egy új ötletem volna!
    Röviden leírom:
    Egy átfogó képet alkotni arról, hogy milyen környéken milyenek a netszolgáltatók, az userek tapasztalatai alapján.
    a küldetés
    1. Csinálj egy mérést a
    http://speedtest.net
    oldalon
    2. A My results-nál a mérés share gombjával másold be a webcímet ide kommentbe linkként, valamint megjegyzésként honnan, milyen szolgáltató.
    Első kommentként majd indítok is. Hogy milyen részletes hely infókkat adsz meg, az a te dolgod, de házszámot lehetőleg ne nagyon írkáljon be senki. Csak annyit például, hogy Budapest, 44. kerület :) Fityfiritty utca, vagy aki úgy van vele csak kerület.
    Tehát a lényeg, hogy egy átofgó képet kapjon aki új net bekötést akar, hogy egy adott helyen adott szolgáltató milyen teljesítményt nyújt. Jöhet kábeles, mobilnetes mérés, publikus Wi-fi, gyakorlatilag bármilyen netről!
    Várom a méréseket!:)

    adika4444 9 éve 47

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.