A héten kaptuk a szomszédtól a receptet, és meg is csináltuk. Nem bonyolult, nem kell sütni és hamar megvan.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 3 evőkanál kakaó
- 25 dkg Ráma margarin (olvasztva)
- 2 dl langyos tej
- 25 dkg cukor
- rum (ízlés szerint)
Tetejére:
- 2 evőkanál étolaj
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A kekszet kakaóval összekeverem, beleöntöm a Rámát, majd a langyos tejbe kevert cukrot és a rumot. Ezt a masszát egy 2,5 - 3,5 cm magas tálcára terítem egyenletesen, majd fakanállal lenyomkodom, hogy sima legyen a teteje.
Forralt vízen felolvasztom a étcsokit az olajjal, majd a masszára öntöm és elsimítom.Kb. 20percre a hűtőbe teszem, majd tetszőleges szeletekre vágom. ( Mi egy éjszakát a hűtőben hagytuk, és meleg vízbe áztatott késsel vágtuk fel, hogy a tetején a csoki ne törjön össze.)
Ennyi az egész!
Jó sütögetést (elkészítést) kívánok!