Gondoltam ki kéne próbálni itthon a szaloncukor elkészítését, mivel cukormentesből nincs olyan nagy választék. Rá is találtam erre a receptre. Pont nekem találták ki mert alapból xilitet ír.
Hozzávalók:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 6 dkg xilit
- 250 ml tejszín (én cukormentes hulala tejszínt használtam)
A bevonáshoz:
- olvasztott csoki vagy házi csokibevonat
Elkészítése:
Az alapanyagokat kimérjük és egy teflon edényben lassú tűz fölött kavargatva főzzük. Akkor a jó, amikor már a nedvesség a tejszínből nem jelenik meg az edényen. Ezután kézzel szaloncukorformákat formálunk belőlük és egy picit berakjuk a mélyhűtőbe. Ezalatt a csokit fel lehet olvasztani vagy a házi csokibevonatot elkészíteni. Ha elkészült jöhet a mártogatás. Én a tányérra sütőpapírt szoktam tenni és arra rakom a szaloncukrokat, aztán mennek a hűtőbe. Legelőször a tejszín helyett tejet használtam, de nem lett jó, túúúl olmlósz lett, szóval csak tejszínnel a nyerő. A közepébe lehet tenni mandulát, mogyorót...ízre pedig olyan mint a Bounty vagy még finomabb.