Tesóm unszolására ma megcsináltam a Raffaello-nak nevezett sütit. Nem nehéz elkészíteni, nem kell hozzá semmi extra és tényleg fini.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- csipetnyi só
A krémhez:
- 6 tojássárgája
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg mandula forgács
Elkészítés:
1. A tojásfehérjéket cukorral, sóval felverjük kemény habbá, majd a lisztet és a kókuszt kozzákeverjük.
2. Nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát és kb. közepes lángon 180 fokon légkeveréses sütőben 20 percig sütjük (nem szabad pirosra sütni).
3. A tojássárgákat a tejjel és a pudingporral összekeverjük és pudingot készítünk belőle. Ha kihűlt, akkor a cukorral és a margarinnal robotgéppel kikeverjük, rákenjük a tészta tetejére és leszórjuk a 10 dkg kókuszreszelékkel és a 10 dkg mandula forgáccsal.
A miénknek az az egy szépséghibája van, hogy a krémbe a margarint túlzottan felolvasztottuk és így az állaga picit más lett, de így is klassz.
Képek: