Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 17:10:11

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17001) Dyingsoul válasza s:zozo (#16999) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

1070 Ti-m nem volt, de volt egy jó OC-s quicksilver 1070-em. Na azzal nem tudtam annyi SS-t rápakolni, hogy érdemben játszhassak a játékkal, ha levettem akkor pedig ocsmány volt. 1080 Ti-vel még nem próbáltam.

Én vagyok az utolsó aki grafikai potikon élvezi ki a játékot, de a F4 VR-ban a render minősége annyira rossz volt, hogy azóta sem vettem elő (talán az egyik legrosszabb ötlet volt 40 eur körül megvenni a Fallout 4 VR-t).
Nem az a baj, hogy "csúnya". Hanem az, hogy kimész a pusztaságba és olyan érzésed van mintha egy bepárásodott búvárszemüveg lenne rajtad és nem látsz normálisan. Szerintem egy open world játéknak VR-ban pont az lenne a lényege, hogy legyen lehetősége a játékosnak jól bámészkodni. De a Fallout 4-et sem úgy optimalizálták ahogyan kellett volna, ez a játék engine is megérett már jó rég a cserére és a VR verziója a performance/látvány miatt nekem nem jött be.

Most a 1080 Ti-vel kellene kipróbálnom, de nem tudtam még rávenni magam. Van több cím is amivel szívesen töltöm az időmet, talán ha ezek kicsit megfogynak vagy nagyon megjön a kedvem egy kis mutáns irtáshoz akkor előveszem még egyszer.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17002) Dyingsoul válasza ZsZso (#16994) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Köszi, hogy szóltál, be is pattintottam a lib-be. Ingyen játék mindig jó. :)

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17003) Márton válasza Dyingsoul (#17002) üzenetére


Márton
nagyúr

azért csak óvatosan, nehogy elveszítsünk :B

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#17004) roenick válasza kiskuplung (#16993) üzenetére


roenick
csendes tag

Köszi.
Akkor egyenlőre megpróbálom 2 vel.
Remélem sikerül normálisan beállítani.

A Supersampling beállítással érdemes foglalkozni vagy ehhez az én gépem+VGA egyébként is gyenge lesz?
Találtam erről Youtube-on videót..de nem tudom ,h érdemes-e vele foglalkozni?

(#17005) kiskuplung válasza s:zozo (#16999) üzenetére


kiskuplung
őstag

Akkor most megint a másik oldalon fogok állni, mert amit Dyingsoul írt, az szóról szóra igaz, de én mégis ezzel játszok mostanában, bár még csak 10 órát tekertem bele.

A VR teljesítmény gyalázatos, nekem i7-7700k + GTX1080-nal mindent le kell szedni minimumra, és valamelyik éljavítóval játszhatóvá tenni, így nem szaggat, és nekem elég jó annyira, hogy beleéljem magam a játékba. De az igaz, hogy túl messzire így sem szabad nézni :(

A Touch kontroller annyira támogatott, hogy mindent meg lehet vele csinálni, viszont itt-ott nem túl ergonomikus a kiosztás.

Én már megszoktam, viszont egy dolgot nem tudok, és erre megoldást sem találtam: ha felemelem a PIPboyt, és a térképen szeretnék a stick-kel navigálni, akkor sikerült olyan hülyén megcsinálni, hogy a fel-le és a jobbra-balra irányok fel vannak cserélve. Úgy értem, 90 fokkal el van forgatva, nagyon-nagyon kényelmetlen.

Azt is látom már, hogy az építkezést is hanyagolni fogom, mert az is elég kényelmetlenül lett átültetve VR-ba, bár én nem játszottam az eredeti játékkal, lehet, hogy abban is ilyen kicsit fapados.

Szóval technikai oldalról vannak hiányosságok. De egyelőre kárpótol az élmény, és a tömérdek tartalom. 10 óra alatt kb. a térkép bal felső csücskében tudtam csak ténykedni, és még itt is szelektálni kellett. Már látom, hogy bele fogok unni ebbe is, mint a Fallout3-ba meg a Vegas-ba, ahol 100+ óra után már azt se tudtam, hogy minek jöttem ki a Vault-ból :P

Ja, és persze én Viveport-tal együtt kaptam, ingyen, szóval még az árára se lehet szavam se.

De akkor nekem is lenne egy kérdésem:

Azt tudja valaki, hogy az Epic Store-os Subnautica támogatja-e a VR-t?

Szerintem jó érzés VR-ban Falloutouzni, ghoulokat lövöldözni saját kézzel :)

[ Szerkesztve ]

(#17006) Elar válasza kiskuplung (#17005) üzenetére


Elar
senior tag

Azért az szomorú, hogy ilyen konfig nem elég....
Akkor a javasolt összeállításhoz,miért nem írnak vmi bikább gépet (Oculusék)?
Ja tudom.... akkor erősen csökkene a vásárlóerő.

Belegondolok, hogy most én is elköltök fél milliót és még mindig nem elég...

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#17007) Raymond válasza Elar (#17006) üzenetére


Raymond
félisten

"Akkor a javasolt összeállításhoz,miért nem írnak vmi bikább gépet (Oculusék)?"

Mert ez konkretan a FO4VR es a szerencsetlen motorjanak a problemaja nem a Rift-e. Raadasul OpenVR/SteamVR jatek ami szinten nem segit a helyzeten.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#17008) kiskuplung válasza Elar (#17006) üzenetére


kiskuplung
őstag

Ahogy Raymond is írja, sokkal gyengébb gép is elég egy rendes VR alkalmazáshoz. Ez a Fallout hibája, vagyis inkább az utólag VR-osított játékok nagy része ilyen. Pl. a The Forest is ilyen. Mondjuk az szerintem sokkal jobban is néz ki, mint a Fallout.

(#17009) Dyingsoul válasza kiskuplung (#17008) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Ellenpélda:
Bezzeg a Hellblade-nél nincs ilyen probléma. Az utólag VR-osított, mégis gyönyörűen fut és maga a játék is lélegzet elállító.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17010) bbmt


bbmt
senior tag

Sziasztok,

2 éve már volt egy Rift-em, de megváltam tőle.
Most megint kacsingatok a VR-felé, igaz csak low budget-ben.
Ami érdekel az a WMR vagy a PSVR. Van aki próbálta mindkettőt? A Rift-nél emlékszem, hogy eléggé nyomta a homlokom, ezek állítólag sokkal könnyebbek és kényelmesebbek. ( kivéve a Dell WMR-t, az állítólag nem jó megoldású)
Szóval van valakinek összehasonlítási alapja a súlyra? Képminőségre tudom, hogy visszalépés,de nem vagyok pixelbetyár,csak néha szórakozni szeretnék, semmi komoly szimulátorozás. A WMR szimpatikusabb, mert most már sok játék elérhető a Steam VR-on keresztül is.

A konfig: i5 4690, Ati r580 8GB, 16 GB Ram
PS4 van

[ Szerkesztve ]

A kanál a gyengék villája

(#17011) Elar válasza kiskuplung (#17008) üzenetére


Elar
senior tag

Értem :)

Talán jövő hétre összeáll a rendszer :)
Ma szeretném este megrendelgetni az alkatrészeket és a hét elején remélem összedobják a gépet :)

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#17012) Elar


Elar
senior tag

Találkoztam egy olyan VR játékkal ami II. világháborús fps és úgy kezdődik, hogy egy gépből kell kiugrani ernyővel. Utána egy távcsöves puskával kellene lőni... :)
(Bakker nem mertem kiugrani....)
Ez melyik játék? (Tudom sok infót adtam)

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#17013) kiskuplung válasza Elar (#17012) üzenetére


kiskuplung
őstag

Szerintem ez volt az : [link]

Ezt nem ismerem, de sniperes témában nekem tetszett a The Perfect Sniper (főleg ha meg tudod csípni jó olcsón, mert amúgy elég közepes játék, de nem ismerek hasonlót)

(#17014) Enton válasza s:zozo (#16997) üzenetére


Enton
addikt

Most hétvégén vettem meg én is féltem nem lesz jó 1070-el de végülis teljesen korrekt.
Mindent piszkálás nélkül ezt kellet a alacsonyabb frametime-okért:

Persze még csak 3 órát sikerült vele mennem.

(#17005) kiskuplung:

Te nem ezt az opciót keresed véletlenül:

"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#17015) Raymond válasza bbmt (#17010) üzenetére


Raymond
félisten

A Lenovo konyebb mint a Rift, a HP meg nehezebb, de oszinten szolva ez nem igazan lenyeges. Ezknek mas a felfogatasuk igy nem az jon ki hogy 100g ide vagy oda hanem hogyan passzol a fejedre a pant es hogy viseled az orrodnal levo szivacsot vagy gumit. A ketto kozul a Lenovo a jobb - cserelheto az elso homolokodon levo parnazas a hatsoval mert tepozaras es igy jobb lesz a FOV es a sweet spot. Viszont a szivas sokmindenkit jobban idegesit mint a HP-s gumi az orrresznel. Engem is :)

Ha talalsz olyan max 200EUR-ig akkor mindketto jo lesz, esetleg van az US Amazon-on refurb/recertified olyan 120-200USD kozott, azok is jo uzlet ha controller is van hozza.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#17016) Elar válasza kiskuplung (#17013) üzenetére


Elar
senior tag

Igen ez volt :)
Ez van Ocoluson is?

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#17017) Raymond válasza Raymond (#17015) üzenetére


Raymond
félisten

a szivas = a sivacs

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#17018) kiskuplung válasza Elar (#17016) üzenetére


kiskuplung
őstag

Bár csak HTC Vive van feltüntetve, de Steam-en van, szóval SteamVR-on keresztül akár működhet is. [link]

De ugyanilyen eséllyel valószínűleg elindul, aztán valahogy rosszul lehet majd csak irányítani, rosszak a tengelyek, nem működnek gombok, stb.

Minden ilyen esetben amúgy az a teendő, hogy vedd meg, aztán ha nem működik, akkor refund.

Én amúgy javasolnám, hogy első körben az Oculus Store-ban lévő játékokkal ismerkedj, azok 99%-ban jól támogatják a Touch-ot.

(#17014) Enton : hmmm, nem hiszem, mert nekem nem azzal van a bajom, hogy a nem fel-le vagy a jobbra-balra van megcserélve, hanem a fel helyett jobbra, meg le helyett balra, vagy valami ilyesmi. Mondom, 90 fokban van elforgatva, szerintem azért mert úgy tartom a karom. De azért megpróbálom, köszi!

(#17019) bbmt válasza Raymond (#17015) üzenetére


bbmt
senior tag

Köszönöm!
Az Acer felejtős? Esetleg valaki PSVR-al hasonlította már össze?
Mindkettőnek az egyszerűsége vonz,csak össze kell dugni és kész.
Azért a Rift-el hiába volt minden beállítva, 2 naponta jött valami probléma valamelyik szenzorral.

A kanál a gyengék villája

(#17020) Raymond válasza bbmt (#17019) üzenetére


Raymond
félisten

Nalam a kovetessel nem volt problema, a kontroller-eknel volt hogy egyik vagy masik nem csatlakozott azonnal es igy kellett neki egy hosszunyomas a windows gonbjara hogy ujrainduljon.

Az Acer-t nem tudom, nekem nagyon gagyinak nez ki, de a belseje ugyanaz ezeknel igy ott nincs kulombseg. Az ergonomia ami szamit es az Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo otosbol valojaban csak a HP es a Lenovo maradt mint alternativa amit alltalaban ajanlanak. Az Acer gagyi kinezete miatt nem, Asus nem volt nagyon kaphato a Dell pedig tul draga volt es szinte soha nem volt ra akcio. A ket legnagyobb kulombseg a HP es a Lenovo koztt az amit irtam - a HP-nal kevesbe idegesito az orrresz a lenovo-nal pedig cserelheto a front/back padding ami jot tesz a FOV-nak es a sweet spot-nak.

Ket laptopon van nalam belove WMR, mindkettonel poccre mukodott eddig mindig.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#17021) Rohamsüni


Rohamsüni
csendes tag

Az elmúlt 3 hetet egy Microsoft Hololens-szel töltöttem. A vezérkar kiadta az utasítást, hogy irány a digitalizáció meg innovatív rendszerek. A részlegben erre engem jelöltek ki. A Hololens-et Remote Assistant célra kellene használni. A helyzet az, hogy nem voltam hanyatt esve a tőle. Gondoltam, összegzem az élményeimet, tapasztalataimat - gyártóüzemi körülmények között, hátha valakinek hasonló tapasztalatai vannak vagy érdekelné, hogy ki lehet-e vinni ilyen gépet mostoha körülmények közé...

negatívum - hardware:

- nem lehet jelenleg munkavédelmi sisakkal integrálni (USA-ban láttam sisakot, de ez még az EU-ban nincs jóváhagyva)
- nincs EX-besorolás, feltehetőleg nem is lesz, vagyis robbanásveszélyes hely közelébe nem lehet menni..
- ha videobeszélgetést folytatsz, iszonyúan melegszik
- a mikrofon nagyon halk (3 méterről flexeznek, semmit nem hallasz)
- nincs saját koordináta-rendszere (erre mondjuk írtam gyorsan egy kis programot, így ha nyomtattam egy zéruspontot, akkor ezzel elketyegett a program...)
- mivel nincs koordináta-rendszer, nehéz valamit kijelölni a térben
- relatív alacsony a látómező
- kiszárad a szem
- piszkosul befolyásolja a sávszélesség
- nem zavarvédett. Nagyfrekvenciás hegesztőgép ívgyújtása interferenciát okoz
- nincs beépített fényforrás, ha külső fényforrást használtam, a rendszer összezavarodott

negatívum - software:
- nem lehet direktben file-t küldeni, maximum fényképet. Ha küldtem egy pdf-et, akkor az e-mail címemre ment
- windows SDK van, nagyon lecsupaszított
- termék 3D-s modelljét bevinni nagyon nehézkes. STEP vagy IGES formátummal nem tud a jelenlegi rendszer mit kezdeni. Speciális kiterjesztés vagy program kell
- sokan hajlamosak elfelejteni, hogy programit írni a Hololens-re sokkal tovább tart, mint egy sima winfos programot írni C# és a 3D-s megjelenítést is akarjuk

pozitívum:
+ szabad volt mindkét kezem (ez nagyon hasznos, ha tartályba kell bemászni. A tartályon kívülre csak hanghívást tudtam kezdeményezni)
+ ha van 3D-s modell (de itt van a gond, hogy nem mindegy, hogy milyen), lehet forgatni, skálázni (azt nem sikerült még kipróbálnom, hogyha egy modellt nézünk mondjuk 3 HL-el, akkor minden egyes HL-en más megjelenítési perspektíva jön be vagy sem...)

A legtöbb kísérletet úgy hajtottam végre, hogy vagy a kollégám vagy én, de az egyik HL mindig a WLAN hálózathoz csatlakozott. A legutolsó kísérletet a napokban csináltam, kint volt egy üzemben a kollégám meg Kínában volt és mindketten mobilnetes hotspot-tal próbáltunk Remote Assistant szolgáltatást adni egymásnak. Esélytelen. Olyan pocsék volt a képminőség, hogy semmit nem lehetett kivenni. 3 perc üzem után rendszeres kapcsolat-összeomlások, illetve a negyedik próbálkozás után az ő HL-je teljesen lehalt.

Jelen állapotban a HL gyártóművi, mostoha körülmények között nem működik.

"főnök, jó lesz az..."

(#17022) schawo válasza Rohamsüni (#17021) üzenetére


schawo
titán

Jelen állapotban a HL gyártóművi, mostoha körülmények között nem működik.

:( Máshova meg nem való

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#17023) roenick


roenick
csendes tag

Hát komolyan ..ezt nem hiszem el. :( :(
Megnézem e csomagkövetést..és az van benne ,h a 12:44 a csomag átvehető a postán..

Itthon vagyok egész nap.. az MPL futár..se nem csenget..se nem dudál..nincs egy papír bedobva ,h ha esetleg
16:00 óra előtt belenéznék a ládába..akkor gyorsan eltudtam volna ugrani érte :W :W :W

(#17024) Imre077


Imre077
csendes tag

Először is, Boldog Új Évet Mindenkinek!

Most, hogy egy lépéssel közelebb került 2019 tavasza (és a Quest hivatalos "forgalomba helyezése"), ismét felmerült bennem a kérdés, hogy mire lenne érdemesebb beruházni; Oculus Rift vagy Oculus Quest?

Minél időtállóbb megoldás felé hajlok, illetve azt sem tudom, hogy mennyi lesz a Quest európai (esetleg magyar) ára, van már róla infó?
Illetve számítógépem már van, szóval a két szemüveg ára egyenlő (lehet) 400-400 dollár (vagy jelen esetben euró), sőt a Rift néha még le is van árazva az Amazon.de-én.
Legfontosabb szempontom pedig, hogy össze lehet-e majd egyátalán hasonlítani a két élményt?

Minden választ előre is köszi!

(#17025) Dyingsoul válasza Rohamsüni (#17021) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Értékes élménybeszámoló, köszönjük a tapasztalatmegosztást! :R

(#17023) roenick: És ezzel mi most mit kezdjünk? :F VR eszköz kézbesítenek? Kerestem korábbi hsz-ed de nem tudom ezt most mire reflektálva írod.

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17026) Raymond válasza Imre077 (#17024) üzenetére


Raymond
félisten

[link]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#17027) s:zozo válasza Enton (#17014) üzenetére


s:zozo
aktív tag

Szia!
Megvettem és be tudnád rakni a .ini tartalmát, hogy be másoljam az én fájlomba.
Oculosod van?
Vagy bármilyen link is jó

(#17028) Dyingsoul válasza Imre077 (#17024) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Attól függ mi a célod, van-e olyan játékod jelenleg aminek VR verziója van?

A Quest alacsonyabb poligonszámú modelleket fog megjeleníteni, vezetékmentes, valószínűleg könnyebb lesz felsetupolni, mint a Riftet és persze mobil - mármint viheted magaddal bárhová.
A Questre portolnak játékokat. Amit portolnak az lesz rá, amit nem az nem lesz rá. Kb ennyit tudunk a Questre érkező tartalmakról meg azt, hogy Dead and Buried biztosan lesz.

Volt róla szó, hogy lehetséges a Questen a PC támogatás. Ez csak pletyi, illetve Carmack papa elhintett egy twitter üzenetet de ennyit tudunk. Részletesen.

Rift... a gépedről nem írtál sokat és az adatlapod sincs kitöltve. Ez csak azért lényeg, mert pár játéktól eleve elveheti a kedved (lásd korábbi csevegés itt a topikban) ha nem tudod kellőképpen felhúzni a super samplinget illetve egy jól futó szimulátornál is lényeges lehet ez.

Az időtállóságról:
Riftből is vártuk volna a next gen-t de nem jelentették be a connecten. Korábban volt róla szó, hogy talán tavasszal lenne esély a bejelentésre, mivel a CV1-et is májusban jelentették be és egy évre rá szállították. Lehet, hogy én vagyok a pesszimista de úgy gondolom ha már Oculus és van ilyen rendezvényük, mint a Connect akkor ott kellett volna bejelenteni a Quest-tel karöltve. Szóval én a magam részéről jövő szeptemberig nem reménykedem bejelentésben.

Azt nem mondhatja meg senki, hogy mit tegyél viszont elmondom én mit tennék a helyedben:
Megvenném a Riftet most a 400 Eurós áron vagy várnék egy akcióra bár Raymond is ecsetelte korábban, hogy nem volt ettől sokkal olcsóbb a Rift persze a leárazásokat nem jósolhatjuk meg.
Ha megvetted és később jön az új generációs, akkor meg eladod a CV1-et, buksz rajta kb 20-30k-t és remélhetőleg még lesz rá a 2 év gariból mert én 2 éven belül azért csak betippelnék egy CV2 megjelenést így könnyebb eladni is.

Ha fontos a mobilitás (mind hordozhatóság mind kábel kerülgetés tekintetében) akkor megvárnám a Questet a helyedben. Bár én a vezetéknélküliség ellen vagyok mivel számomra a minőség és az egészség fontosabb (nem akarok belebeszélni semmit, de akkora adatfolyamot vezeték nélkül továbbítani mint ami ekkora felbontású játékokhoz szükséges nem biztos, hogy egészséges így ebben a témában mindenképp várnék valami kutatást de elsődlegesen azt, hogy kiderüljön lehet-e PC-re csatlakoztatva használni).

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17029) Vpeter74 válasza Dyingsoul (#17025) üzenetére


Vpeter74
csendes tag

Ma kérdeztem először a fórumban,,az Amazon ról rendeltem Oculus Rift -et az év végi akcióból. Igazad van,, fölösleges volt ki írni, h mi volt a futárral.

(#17030) s7evcsenko


s7evcsenko
addikt

Lehet valahogy a Robinsonba mentést visszaállítani? Mondjuk tegnapit?
Váratlanul vége lett a játéknak és van egy jelenet, amit még vagy 10x át akarok élni! :B
Semmilyen idővonalat nem találok benne, meg semmit, ami arra utalna, hogy van erre mód. :O

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#17031) Imre077 válasza Dyingsoul (#17028) üzenetére


Imre077
csendes tag

Köszi a gyors választ, ezzel mindenképpen sokat segítettél.

A gépem egy közép kategóriás típus: GTX 1070 + i5 7400 + 8 GB DDR4 ram, játékból nem sok van amit kifejezetten játszanék, egyenlőre csak Doom VFR és Beat Saber van a listámon, és ahogy néztem mindkét játékhoz elegendő ez a setup.

(#17032) kiskuplung válasza Imre077 (#17031) üzenetére


kiskuplung
őstag

A Doom VFR-hez : [link]

(#17033) proci985 válasza kiskuplung (#17032) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

en anno ket jatekot refundoltam osszesen, a Doom VFR volt az egyik. riften botranyos, VR implementacio szinten botranyos es pl az, hogy a fegyver a celkereszthez es nem a controllerhez van kapcsolva az egyertelmu tervezesi hiba. a masik a south park fractured but wholeja volt, aminel fel ora utan rajottem, hogy a point and click az egyszeruen nem az en vilagom.

ha doomozni akar valaki, akkor ott a sairento, meg esetleg a robo recall / sunshine arizona / superhot.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#17034) Dyingsoul


Dyingsoul
Topikgazda

Láttatok már valaha ilyet?

Nem akarok nagyon belemenni mert már kb egy éve küszködök ezzel a problémával, mindkét konfigomon jelen van... néha behülyül a Rift és erős, folyamatos stuttering van. Debug tool-ban körülnéztem. A zöld vonalak gyakorisága talán egybevág a kép akadásokkal.

Hiába keresek megoldást eddig nem találtam. Eddig. Most azt csináltam, hogy az Oculus Debug tool-al miközben akadozott a kép rányomtam a Debug HMD Type-on belül Disabled helyett CV1-re. Fekete lett a kép, nem volt hang sem de a játékot nem zárta be. Visszatettem Disable-d re és megjavult.
Valaki tudja pontosan mit csinál ez az opció a háttérben?

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17035) proci985 válasza Dyingsoul (#17034) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

dev forumra irtal? ez bugnak tunik

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#17036) Dyingsoul válasza proci985 (#17035) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Melyik dev fórumra gondoltál?
Ha a Hellblade-ére akkor az a baj, hogy nem 1 játéknál van ilyen. SteamVR-os játékoknál vettem észre, eddig 3 is produkálta, valószínűleg az összes produkálná és ez GPU load-tól is független hiba. Nyitottam régebben Oculus support ticketet, csatoltam az összes logomat ahogyan a support útmutatóban volt de csak default választ kaptam.

Az a baj, hogy bárhol teszem fel a kérdést mindenhol Ádámtól és Évától indulnak el azokat pedig mind végigpróbáltam. Viszont most már rászánom magam és összeírom angolul egy listába és csak másolgatni kell majd jobbra-balra. :DDD

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17037) proci985 válasza Dyingsoul (#17036) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

igen, utobbira gondoltam :D

steam / oculus dev forumra gondoltam.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#17038) s:zozo


s:zozo
aktív tag

Köszönöm szépen mindenkinek aki válaszolt a Fallout 4 VR kérdésemre.
Végül is megvettem, mert láttam, hogy nekem kell eldöntenem, hogy mi a fontosabb. A grafika vagy az élmény, hogy benne vagyok a Fallout 4 világában. Megtartom :)

#17014) Enton hozzászólásában levő ini módosítások nálam nem jó, szaggat a játék.
Az "inverted pip-boy" tipp viszont jó.

-Kiskuplung-
A 90 fok eltérés azért lehet nálad mert ahogy sejted nem mindegy hogy tartod a kezed. Nekem most a pip-boy menüt a bal ravasz lenyomásával hozom elő és talán neked is ez lenne a megoldás.

Ennél a srácnál elérhető a videó alatti leírásban egy ini gyűjtemény.
Mondanom sem kell, hogy a saját .ini fájlokról készítsetek mentést.

Pont elkaptam a szerkesztés lehetőségét.
Meglestem az oculus debug tol-l és nálam állandóan változott 90-ről 45-re az fps szám, ezért fix 45-re raktam.

[ Szerkesztve ]

(#17039) Raymond


Raymond
félisten

Na, en is raaltam a Beat Saber-re. Ahogy a pontokat elnezem a feluteseken meg dolgozom kell, ott csak 60-70-et kapok mert nem huzom hatra a kezem elegge. Elleszek az alap szamokkal meg egy ideigm, legalabbis addig amig a 4-5-ben ami bejon meglesz a max pontszam.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#17040) s:zozo válasza s7evcsenko (#17030) üzenetére


s:zozo
aktív tag

Egy mentési pontot használ. nem hiszem hogy lenne bármi mód :(

(#17041) Dyingsoul válasza Raymond (#17039) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Hajrá és sok kitartást hozzá! :)
Én picit lesérültem vállban de nem vészes, csak ha mozgatom. :DDD Mondjuk lehet így egy kicsit nagyobb terhelés éri, hogy mellette kondizni is járok. Igyekszem mindkettőt okosan csinálni, erre figyeljetek oda ti is!

A custom songokról:
Én pár pálya után úgy gondoltam látnom kell azokat a számokat is amiket ismerek és végigkaszabolom mert azokat ismerem. Tévedtem. Nagy hiba volt addig hozzáfogni mielőtt a beépített számokat végig nem vittem. Mondanom sem kell az lett a vége, hogy hanyagoltam azokat amíg experten nem sikerült végigtolni 2-3 alap számot.

Szóval mindenképp a beépített számokkal kell kezdeni szerintem. A custom songokban az a gond, hogy ott teljesen az alkotóra van bízva a pálya: ha valaki úgy gondolja készít egy mapot ami kb easy szint de expert+ fokozatnak állítja be... és persze fordítva kicsit eltúlzottan is igaz lehet. Az kellemetlenebb... :DDD

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17042) Raymond válasza Dyingsoul (#17041) üzenetére


Raymond
félisten

Koszi! Most egy 20-30 percet elleszek vele naponta, meg csak 2-3 szam van ahol megvan az S rating Normal-on. Az a helyzet hogy azok a szamok amik nemigazan jonnek be azokat nem is igen jatszom. Inkabb megyek Hard-re azokkal amik bejonnek :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#17043) Elar


Elar
senior tag

Jó szokásom szerint kicsit túlpörgöm ezt a bxxx VGA kérdést. :)
Srácok nekem tényleg rá kell költenem 180e ft-ot egy (VGA kártyára 2070 rtx), hogy örüljek?
Vagy boldog leszek egy GTX 1060-el is? :)
Persze kifizetem ha kell, olyan brutál sztorinak érzem ezt a 180e-t :)

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#17044) Dyingsoul válasza Raymond (#17042) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Ez pedig egy jó irány! :) Ha elfogynak azok a számok amiket szeretsz, akkor úgy is rá fogsz fanyalodni egy idő után azokra is amiket nem szeretsz ér rájössz, hogy azok is jó számok. :)) Mondjuk nekem ez alól kivételek az anime-s számok, mert azokat ki lehet kerülni custom songok lévén.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17045) Elar válasza Dyingsoul (#17041) üzenetére


Elar
senior tag

Hahaha :)
Akkor te is 40+ vagy? :)

Én nem értettem mi bajom van másnap, amikor voltam kipróbálni a VR termet Bp-en? :)
Vagy 2 napig húztam a lábam :)

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#17046) Tomdriver válasza Dyingsoul (#17044) üzenetére


Tomdriver
őstag

Ha Box VR vs Beat Saber melyik lehet jobb edzésre, mozgásra?
Nekem egyelőre csak az előbbi van meg, de már többször be akartam húzni a BS-t is, de gondoltam minek kettő hasonló...

(#17047) Raymond válasza Elar (#17043) üzenetére


Raymond
félisten

Eleg lesz a 1060 is.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#17048) proci985 válasza Elar (#17043) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

1060.

esetleg ha nagyon olcso hasznaltan 290X / 980 ha birja a hazad / hutesed / kevesbe zavar a zaj.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#17049) Dyingsoul válasza Elar (#17045) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Nem, csak én experten tolom a songokat. :B

(#17046) Tomdriver: Edzésre egyik sem. :DDD Mozgásra viszont szerintem a Beat Saber.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#17050) Gigi01 válasza Tomdriver (#17046) üzenetére


Gigi01
őstag

[link]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.