2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ZTE V987: Kína, 2 SIM, 4 mag, 5 inch

Megszaporodtak Mobilarénán és Logouton is a kínai okostelefon tesztek, nyilván nem véletlenül...

[ ÚJ TESZT ]

ZTE V987 a külső, és kijelző

Külső

Formavilága meglehetősen hasonlít az S2-re, a sarkok hasonló módon, hasonló rádiusszal - arányait tekintve - vannak lekerekítve (de egymás mellé téve azért szerintem az S2 valahogy szebb, lehet csak azért, mert nem akkora batár). Nem néz ki rosszul ez sem, de semmi különös, egy nagy lekerekített sarkú (nagy) téglalap. Ja, és nagy.


Lekerekített sarkú téglalap

Ami kiemeli a tömegből, az a fehér színű hátlap. Mondjuk nekem jobban tetszene, ha inkább beleolvadna a nagy átlagba, és fekete lenne, de nem olyan lényeges szempont. Inkább ez a fehér hátlap, mint az S3-as szappantartó formája. Legalábbis számomra, de ez szubjektív.


ZTE

Méret

Ami egyből szembetűnik az az, hogy a gép naaagy (vagy ezt már írtam?) - S2 után legalábbis annak tűnik. Mondjuk ez nem meglepő, fel voltam készülve, de azért mégis más látni, mint csak a tudattal élni (mivel az ember vizuális típus). Kis kezekkel megáldott/megvert ember esetén az egykezes használat nehézkes, és nekem kis kezem van, de valamit valamiért. Számomra az a méretből adódó fő probléma, hogy a “vissza” gomb bal oldalra került, és én jobb kézzel fogom a telót, így fogásváltás nélkül nem érem el.


Mindig mondom, nem a méret számít, de egy okostelefonnál nem elég, ha játékos

Az sem pozitív számomra, hogy a bekapcs/standby gomb fentre került, ismét csak fogásváltást igényel. Ezen hátrányokat persze felvállaltam, a nagy képernyő előnyei mellett. Ami elsőre nem látszik, sőt akárhányadikra sem, viszont a telefont kézbe véve érzékelhető, nehéz is. Az S2 utána kézbe véve pihekönnyű.

Összeszerelés

Jöjjön az első igazi fekete pont, a hátlap azért messze nem olyan finoman illeszkedik, mint az S2-é, sőt van a közelemben egy Blade III, annak is sokkal jobb a hátlapja. Egyszerűen a V987 hátlapja “megnyikorgatható”, legalábbis nálam, az én példányomnál (és ahogy a video mutatja, nem csak nálam: [link] - az enyém talán ennyire azért nem vészes, de vannak pontok ahol megfogva, hasonló hangokat ad ki).

Kijelző

A képernyő szép, én azt gondolom IPS, TN panelnek az életben nincs ilyen betekintési szöge. Gorilla Glass nincs, tehát fólia erősen ajánlott. A fóliát felrakni ekkora cuccra nem egyszerű, nekem nem is lett tökéletes, de persze lehet én vagyok ügyetlen. Betekintési szöge talán még jobb, mint az S2-é (mondjuk jelentéktelen mértékben, normál használatnál teljesen mindegy).


A kép ugyan pont nem adja vissza jól a betekintési szöget, de ez engem minősít, nem a ZTE cuccát

Maga a kijelző képe is szép, ez a felbontás azért látványos. Színvilága valamelyest más, mint a Samsungé, hogy jobb vagy rosszabb, megint csak szubjektív megítélés kérdése. Fényereje (szemre, semmi mérés) nagyobb, mint az S2-é, így napfényben is jobban olvasható. A fekete viszont az S2-n jobb. Ha nem rakjuk egymás mellé őket, tökéletesnek tűnhet a V987 feketéje, de a Galaxy mellett már nem az, mert az S2 feketéje, az bizony igazi fekete, egy igazi galaxis fekete lyuka...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • ZTE Open: Néptelefon rókabőrben?

    Az alsó kategóriát szorongatja meg, tömegtermék lehet belőle megfelelő szolgáltatói árazás esetén.

  • Lenovo P780

    Lenovo P780: letisztult, elegáns, szinte tökéletes és főképp verhetetlen ár/érték arányú készülék.

  • HUAWEI Ascend G700

    Megint 4 mag. Megint 5”. Természetesen Kínából. Csupán egy a sok közül, vagy egyéniség a sok között?

  • LG G Flex bemutató

    Még ha a kijelző nem is a legjobb, a hardver, az akku valamint a szoftver szerethető telefonná teszi az LG újdonságát.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.