2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ZTE V987: Kína, 2 SIM, 4 mag, 5 inch

Megszaporodtak Mobilarénán és Logouton is a kínai okostelefon tesztek, nyilván nem véletlenül...

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, postázás és a csomag tartalma

Megszaporodtak Mobilarénán és Logouton is a kínai okostelefon tesztek, nyilván nem véletlenül...
Jöjjön most az enyém, a ZTE V987-ről.

Kicsit rendhagyó teszt lesz az enyém, és meglehetősen szubjektív. Tehát, ha valaki máshogy látja a dolgokat (pl. a fotók minőségét), megértem és elfogadom.
Főleg az ügyben térek el egy normál teszttől, hogy folyamatosan a mostani Galaxy S2 gépemhez fogom hasonlítani a V987-et. Vagy fogalmazhatunk úgy is, ez elsősorban egy összehasonlító bemutató.

Az összehasonlítás oka nyilvánvaló, a telefon vásárlásának célja az volt, hogy az S2-nél jobb legyen az új készülék (ami alapvetően nem volt rossz, sőt, úgy gondolom, elég magasra tette a lécet). És bár meg voltam elégedve a Samsunggal (az előd egy S1 volt), az S3 és S4 több okból nem rúghatott labdába: az S3-nak elsősorban a szappantartó formája, ami élből taszított, az S4-nek pedig az árazása olyan, hogy annyit egy telefonért, nos azt már nem. Úgyhogy pont időben bukkantam a dual SIM-es Mobilaréna topicra. Ezúton is köszönöm azoknak, akik ott akarva vagy akaratlanul kijelölték számomra az utat, melyet végigjártam idáig.

Nyilván Kínából rendeltem, mert cipőt a cipőboltból, kínait Kínából (na persze ez nem mindenre áll, mert ha minden Kínában készült árut Kínából rendelnénk...). Minideal, 260 dolláros ár: 2 hét alatt itt volt. Legnagyobb szívás nekem a Magyar Postával volt; első napi sikertelen kézbesítés után postaládában nem került értesítő, szerencsére online nyomkövetőn láttam, hogy már itt lehet, így rákérdeztem telefonon. Nos, nem vitte be a kedves postás a sikertelen kézbesítési kísérlet után a postára, hanem vissza az elosztóba. Ok, majd másnap kihozza. Nem hozta, mivel aznap viszont voltak otthon (sőt 3-tól én személyesen), és semmi, még csak értesítő sem. Ráadásul a postára sem vitte vissza továbbra sem, hanem megint az elosztóba. Ekkorra már elgurult a gyógyszer, felhívva az elosztót átmentem agresszív kismalacba, és a holnapi kiszállítás emlegetésekor így reagáltam: “Nem várok!” ... Még aznap bementem személyesen a központba, ahol végre átvehettem délután 3/4 hatkor a cuccot...

Akartam csomagbontási felvételeket készíteni, de mivel kicsit később jött meg, mint vártam - mármint az órát, nem a napokat nézve -, és az idegek feszültek, ezért ez elmaradt. A csomagolás korrekt, gift-ként küldték kínaiak (ennyi pénzért ajándék?). Maga a telefondoboz olyan amilyen, nincs túlbonyolítva, nem is olyan elegáns, mint egy Galaxy S akármi, vagy egy iPhone doboza, de igazából ez teljesen lényegtelen.


A csomag tartalma

A dobozt kicsomagolva sok tartozék nem kerül a kezünkbe. A teló, az aksi, egy füles és egy töltő, hozzá egy adapterrel. Nos, az adapter - ha nőiesen és cizelláltan akarok fogalmazni - elég sz*r. Csak rádugom a “kínai villára”, de nincs semmi, ami bepattan, így ha bent van a konnektorban, és utána kihúzom, jó eséllyel az adapter rész ott marad. Szóval ez nem túl profi, bár az is igaz, elméletileg és elsősorban belső piacra készült, ha jól tudom, tehát adapterre nem fordítottak akkor hangsúlyt, mintha eleve Európába szánták volna. Ez legyen a legnagyobb baja.

Ajándékba kapunk egy szilikon tokot, illetve egy képernyővédőt. A tok, nos ingyen van, célnak megfelel(het), nem túl elegáns. A fólia viszont mindenképpen hasznos.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • ZTE Open: Néptelefon rókabőrben?

    Az alsó kategóriát szorongatja meg, tömegtermék lehet belőle megfelelő szolgáltatói árazás esetén.

  • Lenovo P780

    Lenovo P780: letisztult, elegáns, szinte tökéletes és főképp verhetetlen ár/érték arányú készülék.

  • HUAWEI Ascend G700

    Megint 4 mag. Megint 5”. Természetesen Kínából. Csupán egy a sok közül, vagy egyéniség a sok között?

  • LG G Flex bemutató

    Még ha a kijelző nem is a legjobb, a hardver, az akku valamint a szoftver szerethető telefonná teszi az LG újdonságát.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.