2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Zenithink ZT-180 tablet teszt

Az egyik legnépszerűbb 10"-os kínai tablet már magyar forgalmazásban is elérhető, ezt teszteltem most!

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia

Filmezésre kitűnő választás lehet a 10"-os kijelző, hiszen ez súrolja még a hordozhatóság és a kompatibilitás határát. Mivel videó kimenet nincs az Zenithinken, így nem is próbálkoztam HD filmekkel, maradtak a sima DVD rippek, DivX-ek, amivel nem volt gond. A beépített hangszórók picit talán doboz hangzásúak, de azért hallgathatóak.

Beépített rádió nincs, van helyette alap zenelejátszó, ami minden androidos eszközben megtalálható. Zenelejátszónak nagy eszköz, illetőleg ezer meg egy más eszköz adott, ami jobb hangminőségben adja vissza zeneszámainkat. Tehát lehet rajta zenét hallgatni, de csak egy sokadik kiegészítő funkció.

Talán ez az első kínai szerkezet, amin fut az Angry Birds! Ennek nagyon örültem, szeretem én is, és még sok millió ember. A rezisztív kijelző viszonylagos jobb minősége miatt jól kezelhető a játék és élvezetes, talán picit jobban is mint telefonon.
Komolyabb grafikus gyorsító nincs benne, így az NFS Shift és társai nem fognak elindulni rajta. Helyette kikapcsolódásképpen a Zynga Pokert próbáltam ki, ami szintén játszható, bár az 1024x600-as felbontáson kicsit csúnya, szétesik.

Összegzésképpen véleményem szerint nem olyan rossz készülék ez, bár azért itt is meg kell kötni a kompromisszumokat!
A képernyője még éppen használható, de a felbontás több helyen is csúnyán mutat, igazából csak a netezés közben érezni előnyét. Komolyabb játékok felejtősek, de filmezni jó lehet, bár az akksi nem a legizmosabb, sok filmet nem biztos, hogy megnézünk egy feltöltéssel.

A hazai piacon várhatóan 60 ezer forint körül debütálhat, ami meglehetősen jó ár, ha azt nézzük, hogy az 1 év garancia itthon érvényesíthető, valamint számlát is kapunk, így a céggel rendelkezők elszámolhatják.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.