2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Zenithink ZT-180 tablet teszt

Az egyik legnépszerűbb 10"-os kínai tablet már magyar forgalmazásban is elérhető, ezt teszteltem most!

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftver

Hardveresen érdekes az ellátottsága az ZT-180-nak. Azt, hogy milyen processzor van benne, nem lehet tudni. Órajelet, típust semmit sem ír, mindössze annyi infó van róla, hogy ARMv6-os architektúra... Előzetes infók szerint elvileg 1GHz-es a proci, amihez 256MB memória társul. A játékokhoz egy GC600-as 3D gyorsító tartozik, mely OpenGL ES-CM 1.1 támogatással bír.

A kijelző 10"-os, elsősorban otthoni használatra szánt méretéből adódóan. Felbontása már 1024x600-as, szóval a netböngészés kicsit jobb, mint a többi, 800 pixel széles kijelző esetében. Kapacitív érintőképernyőt itt sem kapunk sajnos, helyette viszont a rezisztív nem végzi rosszul a dolgát, azt kell hogy mondjam, használható!

A tesztre kapott példányon még a 2.1-es Android foglal helyet, az újabb verziók elérhetősége kérdéses, nem ismert. Számos érdekességet tartalmaz a rendszer. Az első talán a menü, ami rendkívül ronda! A 10"-os képernyőre nagyon sok ikon kiférne, ehelyett óriási távolságok vannak az ikonok közt között, ultra gagyi hatást keltve. Az asztalokon sem sokkal jobb a helyzet, ott is elég nagy a távolság az ikonok között, és a 10"-os felületre maximum 16 darab ikont tudunk kirakni.

Ami szintén meglepő, hogy van rajta Market, így rögtön tölthetünk is le alkalmazásokat rá. És hogy tovább menjek, elérhetőek rajta a fizetős alkalmazások is.
Mondjuk az is biztos, hogy nem teljesen tiszta a Market forrása rajta, ezt igazolja az, hogy még mindig a régi felület érhető el, illetve a webes alkalmazásbolt nem ismeri fel a készüléket.

Fizikai vezérlőgombjai nincsenek a Zenithinknek, helyette a statusbaron, úgynevezett softkey gombokat kapunk. van itt hangerőszabályzó, vissza, menü és home gomb is. Ezek azonban nem a legkényelmesebb módjai a vezérlésnek, fizikailag kialakított gombokkal jobban járnánk, de hát az ugye nem fér bele az iPad dizájnba.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.