2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Zaklatás - UPDATED

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Kb. 6-7 éve van egy zaklatóm. Annyi a bűnöm, hogy az Index "valfil" (Vallás-Filozófia)...

[ ÚJ TESZT ]

Kb. 6-7 éve van egy zaklatóm.

Annyi a bűnöm, hogy az Index "valfil" (Vallás-Filozófia) fórumán lelepleztem, hogy maxice user több nicknevet használva "vitáz", de inkább beszélget és egyetért önmagával, hogy ezzel beteg elméjét nyugtassa. Legalizációs kényszer. A leleplezéshez se kellett sok, csak egy hajnalon épp ott jártam a fórumon, és élő, egyenes adásban láttam, amint elfelejt nicket váltani, és A nick alatt ír A-nak egyetértően, mintha ő B lenne. Amikor ezt azonnal jeleztem, megvádolt a moderáknál, hogy feltörtem a nickjét, és a nevében irogatok. Természetesen kitiltották, majd, amikor szépen végig elemeztem a korábbi néhány héten A és B (meg C és D, stb.) tollából származó írásokat, és egyértelműen megmutattam, hogy a különböző nickek mögött ugyanaz a személy bújkál, felvett a feketelistájára.
(Az Index fórumát évek óta nem írom és nem olvasom, így arról nincs fogalmam, hogy ott mostanában mit tesz.)

Azóta 1-2 évente feltűnik, "lenyomoz", és nekem - meg másik 5-6-7 embernek - mindenféle agybeteg, mocskolódó, fenyegető, átkozódó leveleket és smseket irogat.

A történet tulképpen azért érdekesch, mert a pasas egy évekkel ezelőtt Kanadába távozott személy, Ballai Attila Szilárd (BASZ - sic!), aki magát a tökéletes kereszténynek, emellett Németh $ándor - a Hit Gyülekezete vezető lelkésze - kanadai és internetes fogadatlan prókátorának tartja (jaj Németh Sándornak, ha valóban e személy védelmére szorul), és éppen ezért mindenkit piszkál, átkoz és zaklat, akiről úgy gondolja, hogy Németh Sándor, azaz a Jóisten szolgája, tehát a Jóisten munkája, tehát tulajdonképpen maga a Jóisten ellensége. Egy szó mint száz, érdekes karakterfixációja van az ürgének.

BASZ módszere egyszerű: általában a fastmail nevű szolgáltatón keresztül küldözget leveleket a címzetteknek oly módon, hogy az egyik címzettet írja be feladónak, és a fastmail, úgy tűnik, valamiért lehetőséget ad erre. (Barmok!) Ezzel azt próbálja elérni, hogy az illetők egymásnak ugorjanak, egymást vádolják, gyanúsak legyenek egymás számára, stb. Ugyanezt teszi smsben is, azt meg valami fizetős sms-szolgáltatón ([link]) keresztül küldi, ami, ha jól gondolom, úgy működik, hogy netről megírja a szöveget, megadja, hogy milyen szám legyen a feladója, majd elküldi. (Én pl. 25. hajnali 4-kor úgy kaptam 4 smst, hogy kettőnek valamelyik másik kedvence, kettőnek én magam vagyok a feladója, és csak abból látszik, hogy cheatelt a dolog, hogy a message center száma nem a szokásos T-Mobile-os, hanem ez: +447802000332. Erre a számra keresve találtam a fenti linket is.)

A levelek és smsek szövegei egyébként a teljes elmebajról szólnak. Az egyik típus az, amikor valamelyik ellensége helyébe képzeli magát, és az adott személyről alkotott képnek megfelelően "beismerő vallomást" fogalmaz az illető nevében. (Természetesen mind tartalmilag, mind fogalmazásilag látszik, hogy nem az illető ír magáról.) A másik verze, amikor szimplán a dühét fogalmazza bele mocskolódásba, fenyegetésbe, átkokba. Ilyenkor az írásmódja a korábbival azonos, de a kereszténységnek már a látszata sincs meg, maximum egy-egy teljesen oda nem illő szó szintjén: ezek a szövegek a klasszikus névtelen fenyegető levelek verbális agressziójának jegyében fogannak és születnek. (Pl., amikor hírét szerezte, hogy volt feleségem gyermekünkkel várandós, rendszeresen küldött százasával torz csecsemőket ábrázoló fotókat azzal a szöveggel, hogy a gyerek olyan lesz, ill. legyen olyan. Nem lett.)
Aktuális smsek egyike, pusztán csak a szemléltetés kedvéért: "Legyel nagyon ovatos es figyelmes a napokban, lehet, hogy szilveszter ejszaka megy a meglepi:) Imadkozz, hogy inkabb a rendorok menjenek:) A kurva edesanyadat!! Tudok mindent, hogy miket kavarsz! Neked AMEN kicsi-buzi!!! Neked AMEN!"

Volt módom a pasast több hangfelvételen hallani - az érintettek közül többen felvették a telefonbeszélgetéseket -, és egyszer beszéltem is vele telefonon. Nos, az illető vagy azt a fajta - a hétköznapi ember által tévesen skizofréniának nevezett - tüneteggyüttest hozza, amit a C kategóriájú thrillerek szoktak bemutatni, amikor ugyanaz a személy nappal szerény üzenethordó fiú, éjszaka meg macsó külsejű sorozatgyilkos, aki nőket csábít el, de csak azért, hogy kibelezze őket (ez valójában jellemzően a pszichopata és, akinek több személyisége van, az meg a többszörös szeméiylségzavaros), vagy folyékonyan hazudik. Harmadik lehetőséget nem nagyon látok. Ugyanaz a hang átkozódik, ugyanaz a hang állítja, hogy nem is ő, hanem valamelyik érintett, akit ő zaklat, csinál a többiekkel mindent, és csak rákeni, tehát ő áldozat, ugyanaz a hang állítja, hogy egy teljes nagy nemzetközi összeesküvés áldozata, és ugyanaz a hang állítja, hogy tulajdonképpen benne volt ő a dologban, de a magyarországi/amerikai/ausztrál barátja, aki a "viccelődésben" segített neki, őt is átverve beindult, és most elszabadult hajúágyúként, megállíthatatlanul csinálja, immár _nélküle_ a bajt.

Ami viszont meglepő, hogy mindig talál magának partnert, aki tudva és akarva vagy csak naiv áldozatként ellátja információkkal, amiből és ami köré aztán építi a kampányait. Egyrészt ilyenek az érintettek, akiknek 1-2 kivétellel eljátszotta, hogy ő csak áldozat, és közben bevádolta nekik valamelyik másik olyan érintettet, akit az adott személy nem nagyon kedvel, és akiről így a felhívott elmondta a személyes és csak másoktól hallott történeteit (hihetetlen érzékük van a sérült embereknek, hogy megérezzék, mit akar a másik hallani, amivel beindíthatják a rágalmazás alapjául szolgáló pletykát), másrészt a korábban a HGY-be járókról szívesen adtak "jóindulatú" információkat a jelenleg is a HGY-ba járók, akiknek BASZ a szentséges keresztényi ábrázatát mutatta, harmadrészt a netes nyomozásai közben is talált rosszindulatú embereket, akik örömmel adtak muníciót neki. (Nekem pl. egy ex-barátom, ex-üzlettársam akasztott be azzal, hogy vegyesen hamis és valós, ám mindenképpen személyes és terhelőnek látszó (ál- és rész)infókat adott ki rólam ennek a szerencsétlennek, aki nyomozgatás közben a z ex-kolléga által becsődöltetett korábbi közös cégünk honlapját, és ott a volt tulajdonostársat találta meg. Ez egyébként szintén egy tipikus magyar történet. A korábbi üzlettársnak valami különös okból nem volt elég, hogy elvitte a cégnek azt a felét is, ami az enyém volt, nem volt elég, hogy elvitette az APEH-hel azt a "cégautót", aminek az árából magam fizettem ki saját zsebből már akkor 5M Ft-ot, de még - talán, hogy magát igazolja, tuningolja? - azóta is ott próbál ártani, ahol csak tud. Mivel másokkal, többekkel, nálam korábbi üzlettársaival is ugyanezt csinálja, vélhetően ő is "pata". (Jaj, nagyon sok ilyen nárcisztikus, másoknak ártó ember van, akit ez a sport akár évtizedekig is energizál. És úgy tűnik, az Internet lehetőségei miatt egyre több és több lesz) Holott én lassan 5 éve tojok az egészre, és nem foglalkozom se vele, se a régi céggel, csak szeretnék mást, mással és máshol tenni, de ő (se) nyugszik, hanem újra és újra éreztetni (és érezni) akarja, hogy hatással van az életemre.

A dolog tehát több szempontból is érdekes. Bár az évek alatt eljutottam odáig - részben a megszokás, részben a rendszeres meditáció segítségével -, hogy nulla hatással van rám _érzelmileg_ az ügy, a dolog működése, az elmebaj és a rosszindulat ilyen módja és foka mégis foglalkoztat. Adott egy személy, akinek érdemben soha semmit nem ártottam (a leleplezés, meggyőződésem, egy esély volt számára, tehát az inkább segítség volt/lehetett volna), mégis féktelen, éveken és földrészeken átívelő rosszindulattal van irántam (és mások, pl. két n számú gyermekét egyedül nevelő apa iránt), emellett tökéletes érzékkel találja meg célszemélyei környezetében azokat a személyes rosszakarókat, akiken keresztül - valós vagy vélt - hatalmat igyexik gyakorolni. Ja, és plusz ehhez, annak ellenére, hogy nem is informatikus (hanem tán biztonságiőr odakint), megtalálja a megfelelő online eszközöket, és úgy cselexik meglepően kreatívan. (A rosszindulatból eredő szorgalom tehát hihetetlen dolgokra képes.)

(Kiegészítés #1: Amit sikerült kideríteni, "basz" az Index Fórum előtt a játék.hu közösségének rengeteg tagját zaklatta és fenyegette halálosan. Az ottani kapcsolódása az, hogy ott sok kanadai magyar beszélget egymással.)

(Kiegészítés #2: Mivel többeknél felmerült a kérdés, hogy mi az a HGY, kiegészítettem a szöveget. A HGY, vagy kimondva hágyé a Hit Gyülekezete, egy önmagát teljes evangéliuminak és karizmatikusnak nevező-mondó keresztény felekezet neve. A felekezetet Németh Sándor, egy kb. 30 éve a katolikus teológiáról kiugrott személy vezeti. Ő a gyülekezet vezető pásztora, vezető lelkésze. A gyülekezet hatalmas növekedésen ment keresztül az elmúlt 20 évben, mára a negyedik legnagyobb felekezet Magyarországon. Saját csarnokkal rendelkeznek a X. kerületben, a Gyömrői úton. A gyülekezet jellegzetes tanítása az ún. "bővölködés", amely arról szól, hogy a hívő minél több pénzt ad az általuk megfestett "isten" céljaira, annál több pénze lesz munkából, ajándékból, egyszóval "áldásból". Az intézmények fenntartásához éppen ezért a hívők tizedet fizetnek, amely a havi fizetésük és minden egyéb bevételük 10%-a, emellett minden egyes alkalommal van adakozás-gyűjtés különböző nemes vagy annak tűnő célokra.
A gyülekezet az elmúlt 20 évben 3-4 okból vált ismertté. Elsőként említhető, hogy az első és második választási ciklusban a gyülekezet vezetése és tagsága részt vett az SZDSZ kopogtatócédula gyűjtésében, de később a két szervezet kapcsolata botrányos körülmények között megszakadt. A gyülekezeti hivatalos magyarázat szerint azért, mert a liberális párt olyan értékeket képvisel, amelyek nem egyeztethetőek össze a biblikus életmóddal (pl. homoszexualitáshoz való jog), ez azonban nem valószínű, mivel a liberálisok az első pillanattól fontosnak tekintették a kisebbségek támogatását, éppen ezért támogatták a korábban - kis kerekítéssel - üldözött HGY-t. A nem hivatalos magyarázatok szerint a valódi ok az volt, hogy Németh Sándor egyre több emberét szerette volna az SZDSZ vezetésében tudni, amely az SZDSZ számára nem volt elfogadható. Ez valószínűnek is látszik, mivel ez után a korábbi két ismert HGY-s SZDSZ-es politikus, Hack és Mészáros, is felhagyott a politizálással.
A másik ismert botrány kisegyházi körökben a "szakadás" néven lett ismert. Ekkor, kb. 10 éve egy jelentős pénzügyi botrány kapcsán a HGY másodvonalas vezetőségének jelentős része elvonult, és kb. 1000-1500 személyt vitt el a bp-i gyülekezetből, ahová akkoriban 6-8000 hívő tartozott. A gyülekezeti álláspont szerint az eltávozottak lázadók voltak, akik Németh Sándor, Magyarország prófétája és apostola és az ő prófétai és apostoli tekintélye ellen lázadtak. Nem hivatalosan az ügy hátterében az állt, hogy a szakadásig a pénzügyeket Németh Sándor központosítva kezelte, azaz a befolyó tized és adakozások sorsáról egyedül döntött. Ebből fakadóan NS anyagi helyzete meglepő változáson ment keresztül (külföldi számlák, lakások, autók, stb.), miközben a keze alá dolgozó lelkészek hivatalosan csak nagyon alacsony összegű havi fizetést kaptak, ezért saját módszereket dolgoztak ki a megélhetésük érdekében (alapítványi pénzmosások, vidéki gyülekezetek megfejése, stb.). A botrányt a két szál összetalálkozása okozta: egy konkrét pénzmosási ügy kapcsán NS meglepve tapasztalta, hogy még mennyi kinyerhető pénz van a rendszerben, amelyet fölött nem ő diszponál, ám, amikor megpróbálta ezekre is rátenni a kezét, a már korábban is nehezen tűrő érintettek jelentős része fellázadt, és elhagyta a gyülekezetet, és egy másik kisegyházat alapított, amelyet BAGY-ként (Budapesti Autonóm Gyülekezet) emlegetnek.
Országos hírnevet ekkor szerzett magának a gyülekezet, mivel ezen eseményeket "megdalolta", könyvvé tette a korábban közvetlenül Németh Sándor keze alá dolgozó, bizalmi emberként, kvázi személyi titkárként tevékenykedő újságíró, Bartus László, aki még a szakadás előtt, az őt ért komoly pszichés traumák miatt szanatóriumba került, és elhagyta a HGY-t. A [könyv], a "Fesz van" Rejtő stílusában mesél el sztorikat a gyülekezet és NS életéből, megmutatva, hogy NS is csak gyarló ember, még ha alaposan meg is zavarodott a személyét körülvevő hódolattól, és a zsebébe vándorló adómentes tízmillióktól.
Utolsó jelentősebb hír a HGY-vel kapcsolatban, hogy off-shore cégek közbeiktatásával megszerezte az ATV többségi tulajdonjogát, így a Vidám Vasárnap című műsort már saját csatornáján közvetíti. A tulajdonosi hálóban és a csatorna vezetésében NS bizalmasai, gyermekei, gyermekei hozzátartozói jelentős pozíciókat töltenek be.)

Azóta történt

  • Zaklatás #2 - UPDATED

    A kanadai pasas névtelen feljelentést tett ellenem a Rendőrség és a Fővárosi Bíróság hivatalos...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.