2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

VirusBuster, a magyar antivírus

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ez az első írásom, szóval, ha esetleg hibákat találtok benne, jelezzétek nyugodtan. Szeretném Nektek...

[ ÚJ TESZT ]

Negyedik oldal

A következő menü a " Programfrissítő " .
Itt a program vírus és komponens frissítési szabályait állíthatjuk be kedvünkre.
Alapbeállításként -szerintem rosszul - egyszer frissül a vírusdefiníciós adabázis, pontosan akkor mikor bejelentkezük a rendszerünkbe és van internet-kapcsolat. Ha például egy irodai gépparkot nézünk ,ez a beálítás alapon hagyva nem nyújt kellő védelmet. Mert ott ha reggel bekapcsolják a gépeket,utána nem szokták újraindítani. Délután a munka befejeztével leállítják a gépeket. A VirusBuster saját tapasztalataim szerint , ha nem magas a riasztási szint,akkor csak délután és estefele ad ki új adatbázist.
Ellenben, mi is tudunk létrehozni frissítési ütemezést, az " Új feladat " gombra kattintva.
A következő menüpont az " Adminisztráció " .

Ez a rész főleg a többfelhasználós gépek tulajdonosait érdekelhetik. Itt tudjuk beállítani a programhoz való jelszót is, hogy az átlag-felhasználók ne tudják kikapcsolni a védelemet.
Az " általános beállítások " tartalmaz egy szerintem fontos , alapbeállításként nem aktív részletet. Ez pedig az ún. grayware-felismerés. Röviden a grayware olyan programok halmaza amelyek például tudják figyelni a billentyűzet-leütést. Ezek a programok lehetnek hasznosak is ( pl.: online bankolásnál) de lehetnek kártékonyak is.

Összegzés

A VirusBuster Professional szerintem egy remek program,bár megvannak a gyengeségei is. Világviszonylatban nem egy nagy cég, ez látszik a vírus-adatbázisán is. ( Talán már ezen a részen kezd valamit lefaragni,egyre több kártékony fájlt ismer fel. )
Az új felhasználói felülete egyesek szerint még mindig kicsit ódivatú, de mások szerint egész kellemesre sikerült. Érdességképpen, a soron következő verzió már teljesen új felületet fog kapni.Maga a program gépigénye nem nagy,egy teljesen átlagos otthoni számítógépen remekül megállja a helyét.
Ha valami gondunk-bajunk támad a programmal kapcsolatban, egy remek Terméktámogatás csapat áll mögötte, saját tapasztalatom szerint sok antivírus-gyártó példát vehetne róluk e téren, mert ha valami gond van, 1-2 órán belül jelentkeznek a lehetséges megoldással a hibára vonatkozólag.
A Terméktámogatás az alábbi címen érhető el : Támogatás ,vagy közvetlenül e-mail cím: support kukac virusbuster pont hu ( szándékosan írtam így :) )
Aki használja a programot,remélem elégedett vele,aki pedig nem használja, tegyen vele egy próbát, hátha elnyeri a tetszését.

Végezetül egy kis hiánypótlónak ,egy vírusfelismerési-teszt a VirusBulletin jóvoltából : VirusBulletin-teszt

Köszönöm , hogy végigolvastad !

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.