2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

VirusBuster, a magyar antivírus

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ez az első írásom, szóval, ha esetleg hibákat találtok benne, jelezzétek nyugodtan. Szeretném Nektek...

[ ÚJ TESZT ]

Harmadik oldal

Miután sikeresen feltelpítettük a VirusBustert, egy új ikont is kapunk a Tálcára :

Itt a program egy rövid információt ad a védelmünkről. ( Program verziószáma, illetve a használt adatbázis kiadásának dátuma. )

Magának a programnak egy egészen , szerintem kellemes , felhasználói felülete lett a színvilág-változtatása után .

Igaz, a VirusBustert sokan támadják a felhasználói felülete miatt, de én szeretem ezt a minimalista megjelenést. Nem hivalkodó, pont azt mutatja amit kell.
Ami a menürendszerét illeti,maga az egyszerűség.
A bal oldali menükből tudunk válogatni.

A " Napló " menürész szerintem egyértelműsíti hogy milyen menüpontra vinne minket. Ebben a részben találjuk például a frissítések bejegyzéseit, az esetlegesen megtalált károkozók neveit,találati helyét. A napló beállításait mindenki egyénire szabhatja, bár én ezt az alapbeállításokon hagytam.
Ha rendelkezünk a program által támogatott Microsoft Office-család egy programcsomagjával,akkor elérhető számunkra a következő két menü is : Microsoft Office védelem és Microsoft Outlook védelem .
( Megjgyzésképpen a VirusBuster a Microsoft Office 2000, XP, 2003, 2007 és a 2010-es termékeket támogatja )
Az említett 2 menüpont beállításait mindenki maga döntse el,mit bír a gépe,használja-e az említett programokat .
A soron következő menüpont a " Karantén ". Ide kerülnek azok a káros elemek amelyeket a program biztonságosan tárol,nehogy kárt okozzanak a számítógép működésében.
A következő menü a " Keresés " . Itt tudjuk ellenőrizni a számítógépünket kártékony fájlok után kutatva. Több beálíltást is elő csalogathatunk ha a " Bővített " gombra kattintunk a " Keresés indítása " menüben.
Következő menü : " Állandó védelem " Ez a program egyik fontos modulja,amely minden fájlt a munkánk során ellenőriz, akár megnyitjuk a fájlt,akár másoljuk valahova. A modul konfigurálható,elérése a " Beállítások " gombra kattintva.

Itt a részletes beállításokat a " Bővített " gombra, az ablak alján, érhetjük el. Minél magasabb védelmet szeretnénk elérni,annál erősebb gépre van szükségünk. Ha paranoiások vagyunk, akkor " Keresési mód :Teljes , Heurisztika : Erős " a nekünk való

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.