2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

UMIDIGI Crystal: gazdaságos Xiaomi Mi Mix

Olcsó, kávamentes kínai csoda használható hardverrel (ha a "pro" kiadást vetted), de vannak hibái.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftver

Hardver, szoftver:

A gyártó kétfajta kiszerelésben árulja a telefont, mondhatni egy alap és egy „pro” változatban.
Az alapverzió lelke egy négymagos MTK 6737T proci 2 GB RAM és 16 GB ROM társaságában.
Én a „pro” verziót vettem, amiben egy 28 nm gyártástechnológiával készült 8 magos MTK 6750T proci található, 4 GB RAM és 64 GB ROM-mal egyetemben.

Az MT6750T 8 darab ARM Cortex-A53-as magot tartalmaz, a GPU szerepét egy ARM Mali-T860 MP2 tölti be (6737 ben egy Mali-720 MP2 van). A CPU 4 „nagy teljesítményű” 1,5 GHz-es magból és 4 db alacsony teljesítményű 1 GHz-es magból áll. Teljesítménye kb. egy Snapdragon 425 környékén található.

Még a prociról annyit, hogy a telefonban a T végű verzió található, ez az MTK nál annyit jelent, hogy mondhatni „turbó” verzió. Fő különbségek a sima és a T-s között: a GPU 650 MHz-n megy 520 helyett, és a memória max. órajele 833 MHz, nem 667. Na és persze támogatja a FullHD felbontást, de ebben ki is merültek a különbözőségek.

A fenti paraméterekből látszik, hogy nem egy csúcs SoC-ról van szó. Játszani nem nagyon szoktam telón, csak Hearthstone-ozni, de azt minden gond nélkül elbírja.

Lefuttattam egy AnTuTu-t, aminek az eredménye az alábbi képen látszik:

A Crystal-on vegytiszta, 7.0-ás Android fut. Mivel a rendszer érintetlen, ennek hála nincsenek kínai appok a készüléken. Magyar nyelv van benne, kb. 95%-ig sikerült lefordítaniuk mindent. Amióta nálam van a készülék, 2 db frissítés érkezett hozzá OTA-n keresztül, ami kicsit javított a WiFi-n, GPS-en, sebességen, és az akkuidőn, de még vannak apróbb hibák a szoftverben.

A rendszer a 4 GB RAM-nak köszönhetően gördülékeny, egy-két microlag néha előfordul, de ez inkább optimalizálási probléma, mint hardver. Netezés gördülékeny, több lap megnyitásánál sincs probléma.

A rendszer átlag 1,5-1,8 GB RAM-ot használ.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • UmiDigi G - új gének, régi vas

    A kínai telefonok között, az alsóbb kategóriákban egyre több életképes vétel van, szerencsére mai tesztünk alanya sem okozott komoly csalódást, a formai másolást pedig megszoktuk.

  • UMi Diamond 4G – a legyőzhetetlen

    A fémházas mobil, erős hardverrel, Dinorex üveggel és jó árazással próbál szerencsét a népes alsó-középkategóriában.

  • UMi Max okostelefon

    A fémház kiváló, a hardver korrekt, az akkumulátor nagy jó, B20 is van, de a fényképezőgép lehetne jobb.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.