2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

UMIDIGI Crystal: gazdaságos Xiaomi Mi Mix

Olcsó, kávamentes kínai csoda használható hardverrel (ha a "pro" kiadást vetted), de vannak hibái.

[ ÚJ TESZT ]

Adatkommunikáció, üzemidő

Adatkommunikáció, üzemidő:

Az UMIDIGI Crystal két nanoSIM-et fogad be dual standby technológiával, támogatja a teljes hazai 4G hálózatot (B1, B3, B7, B20). A 4G modem Cat.6 szabványú, tehát 300/50 Mbps-os sebességre képes. A hálózat elég stabil, nem szakadozik (legalábbis az utolsó frissítés óta nem).

A beszélgetések hangereje és minősége megfelelő, eddig még senki nem panaszkodott, hogy rosszul hallana.

A WiFi kommunikáció 802.11a/b/g/n zajlik (Direct, hotspot). A jelerősség még nem az igazi, valószínűleg szoftveres hiba, néha nehezen csatlakozik (utolsó frissítés óta javult ez is egy kicsit).
Bluetoothból 4.0-ás van benne, USB-ből pedig 2.0 (Type-C, MTP, OTG).
GPS része támogatja a GPS és a Glonass műholdak használatát, A-GPS is van. Utolsó frissítés óta javult a jelkeresés ideje, de még mindig sokáig tart, mire megtalálja a kellő számú műholdat.

A Crystalba egy 3000 mAh-s telep került, ami elsőre nem tűnik annyira vészesnek, de sajnos a szoftverben az energiagazdálkodás még nem kellően kifinomult. A gyártó ígéri a javítását a többi hibával együtt. Az biztos, hogy egyelőre átlagos használat mellett naponta kell tölteni.
A SoC támogatja az MTK gyorstöltési technológiáját, a Pump Express 2.0-át, de a telefonban nincsen ez a funkció, szóval max. 1 A-es töltés, amit tud a telefon.

Összegzés:

Az UMIDIGI Crystal egy szép telefon, melyben egy használható hardver van (mármint a „pro” változatban). Még vannak szoftveres hibái, de a javítások folyamatosan jönnek ki hozzá. Amennyiben kijavítják a fő hibákat (üzemidő és GPS), akkor egy jó vétel lehet 37 K-s árával annak, aki egy „kávamentes” telefont szeretne olcsón.

Remélem, tudtam segíteni azoknak a döntésben, akik esetleg az UMIDIGI Crystal megvásárlásán gondolkoznak.

Előzmények

  • UmiDigi G - új gének, régi vas

    A kínai telefonok között, az alsóbb kategóriákban egyre több életképes vétel van, szerencsére mai tesztünk alanya sem okozott komoly csalódást, a formai másolást pedig megszoktuk.

  • UMi Diamond 4G – a legyőzhetetlen

    A fémházas mobil, erős hardverrel, Dinorex üveggel és jó árazással próbál szerencsét a népes alsó-középkategóriában.

  • UMi Max okostelefon

    A fémház kiváló, a hardver korrekt, az akkumulátor nagy jó, B20 is van, de a fényképezőgép lehetne jobb.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.