2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ThL W7S Quad-core bemutató

Manapság igencsak el vagyunk látva okostelefonokkal, nehéz tökéletes készüléket találni. Ez sem az.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, kamera, GPS, hanghívás

Hardver

A kínai telefonok esetében általánosságban elmondható, hogy a pénzünkért egy viszonylag használható hardveres felszereltségű készüléket kapunk. Jelen esetben a burkolat alatt az MTK MT6589 jelzésű chipje található, mely 4 darab egyenként 1,2 GHz-en járó processzormagot és egy PowerVR SGX544 grafikus gyorsítót tartalmaz, mindezt 1 GB RAM mellett. A telefon 4 GB belső tárhellyel rendelkezik, ezt persze SD kártyával bővíthetjük. A gyártó leírása szerint ezt 32 GB-ig tehetjük meg, én egy 16 GB-os Class 10-es Samsung kártyát próbáltam, azzal tökéletesen működött. A kijelző, melyről korábban már írtam, egy HD 1280x720 felbontású IPS panel. Színek és betekintési szög tekintetében tényleg lehetne jobb, de használható. Az érintéseket jól kezeli, ezzel nem volt probléma.

Antutu teszteredmény

Kamera

A telefon hátsó részének tetején találhatjuk a gyártói specifikáció szerinti 8 megapixeles kamerát, amely valójában 12,6 megapixeles képek készítésére alkalmas. A gyári kameraapplikációban is be tudjuk ezt állítani, szóval még szoftveres buherálás sem kell ehhez.

Ennek ellenére azonban ne várjunk csúcsminőségű képeket a géptől. Sajnos kamera tekintetében elég gyengék a kínai készülékek. Makróban lehet vele használható képeket készíteni, de a többi képen sokkal rosszabb a helyzet: az ég általában kiég és szerintem a színeket sem találja el rendesen. Az utóbbin biztosan lehetne segíteni szoftveresen, én azonban nem értek a fényképezéshez túlzottan, szóval nem is foglalkoztam vele nagyon.
Az előlapi kamera viszont meglepően jó képeket készít 8 megapixelen. Tökéletesen alkalmas videótelefonálásra.

Néhány tesztfotó: (Katt a képre nagyobb felbontásért!)

A képek a gyári kamera alkalmazással készültek 12,6 megapixelen. Arra, hogy valamit lefényképezzünk gyorsan alkalmas, esetleg egy hozzáértő többet is ki tudna hozni belőle.

Videót rögzíteni HD-ban tudunk a gyári kamera programmal.

Tesztvideó:

Valami itt nem oké a színekkel. Nem tudom, miért ilyen, talán ennyit tud csak, Olyan érzésem van mintha a régi CRT monitoromat bámulnám, miután mágnessel eltorzítottam a képet. :)

GPS

Nem szoktam túl gyakran telefonon GPS-t használni, de azért jó, ha van és működik is.
Egy GPS test nevezetű programmal kipróbáltam mit is tud. Körülbelül 3 perc alatt tudott 7-ből 3 műholdra csatlakozni/fixálni. Pontosságra 13-at írt a program. Mindezt szabad ég alatt. Miután bementem, elvesztette a jelet. Autóban sajnos nem volt lehetőségem kipróbálni, arról már nem tudok nyilatkozni, hogyan működne éles helyzetben.

Hanghívás

A telefon két sim kártyát kezel úgynevezett dual standby módban. Telefonhívás során a hanggal semmi gond nincs. A hallgató fél is tisztán hall, illetve én is megfelelően hallom a beszélőt.
A T-Mobile hálózatát jól kezeli a telefon, nem dobálja - az már mondjuk más kérdés, hogy felénk nem túl jó a térerő.
Mobilnet is kielégítő sebességgel megy a készüléken.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.