2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Teszedd - menjünk szemetet szedni!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Vedd fel a kesztyűt, ha te is egy tiszta Magyarországot szeretnél látni!

[ ÚJ TESZT ]

Gyakran feltett kérdések

Kik vehetnek részt a TeSzedd hulladékgyűjtési akcióban?
Az akció nyitott, minden segítő kézre számítunk. Kortól és nemtől függetlenül bárki részt vehet a szemétszedésben, természetesen saját felelősségére. Azt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy esetenként könnyű fizikai munkával járhat a részvétel az egyes helyszínektől függően.

Ki lesz a koordinátorom? Hogyan léphetek vele kapcsolatba?
A helyszíni koordinátorok nevét és elérhetőségét megkapod e-mailben, illetve ők is megkapják a te elérhetőséged, és felveszik veled a kapcsolatot.

Honnan tudom, mikor és hová, melyik területre kell mennem? Hol lesz a gyülekezési pont?
Minden csatlakozó önkéntes előzetesen e-mailben megkapja a szükséges részletes információkat az akcióval kapcsolatban.

Hogyan jutok el a helyszínre?
A csatlakozó önkénteseknek a helyi koordinátorok fognak útmutatást adni az akció napján, május 21-én.

Kapok felszerelést, eszközöket?
Gumikesztyűt, arcmaszkot, zsákot a szervezők biztosítanak. Nem baj, ha saját eszközt tudsz hozni (pl.: lapátot, talicskát vagy gereblyét), mert lehet, hogy szükség lesz azokra is.

Hogyan készüljek, hogyan öltözzek?
Mindenképpen az évszaknak megfelelően, rétegesen kell öltözködni. Javasolt zárt, vízhatlan cipő, bakancs, gumicsizma viselete. Nem árt, ha esőkabátot is hoztok magatokkal.

Kapunk-e helyszíni eligazítást?
Igen, a nap kezdetén. A helyszínen jelen lévő koordinátorok mindent el fognak mondani a munka kezdetekor, és végig rendelkezésetekre állnak, segítik az önkénteseket.

Az étkezésről nekünk kell gondoskodni vagy kapunk ellátást?
A helyszínen ásványvízzel és almával várjuk a résztvevőket.

Sajnos nem tudok részt venni a programon, hogyan támogathatom mégis?
Amennyiben személyesen nem tudsz részt venni a programon, ajánld ismerőseidnek, barátaidnak az akcióhoz való csatlakozást, valamint szívesen vesszük anyagi vagy dologi felajánlásodat.

Mi lesz az összeszedett hulladékkal?
A vegyesen összegyűjtött hulladék, ártalmatlanítás céljából a hulladéklerakóba kerül. (Egy uniós direktíva szerint 2009. július 15-ével Magyarországon be kellett zárni az összes olyan hulladéklerakót, mely nem rendelkezett az uniós előírások szerinti műszaki védelemmel. Ezt az elvárást hazánk teljesítette, jelenleg 75 korszerű, műszakilag megfelelő regionális hulladéklerakó üzemel a települési hulladék fogadására.)
Az akció során az egyértelműen azonos fajtájú, nem szennyezett hulladékot (pl. zöldhulladék, kerti nyesedék vagy építési-bontási hulladék), szelektíven gyűjtjük és újrahasznosítjuk. A nagyon szennyezett, kevert hulladék hasznosítása technikailag nehezebb és nem gazdaságos, így az a lerakóba kerül.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.