2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Az ideális tápegység kiválasztása

A számítógép egyik legalapvetőbb eleme a tápegység, ami nagyon fontos, hogy megbízhatóan tegye a dolgát.

[ ÚJ TESZT ]

Mielőtt vásárolnánk

Mielőtt vásárolnánk

Mindig nézzünk utána, hogy jó minőségű, védelmekkel ellátott tápot tudjunk vásárolni! Nem kívánom különösebben ecsetleni a védelmek jelenlétének fontosságát. Az a lényeg, hogy a rossz minőségű, védelmek nélküli tápok élet és vagyonvédelmi szempontból kerülendőek! Az ilyen készülékek általában nem képesek leadni a rájuk írt teljesítményt, és az instabilitásuk (pl.: feszültségtartásnál) miatt nagyon komoly károkat tudnak okozni.

Néhány ajánlott, jó minőségű, védelmekkel ellátott, hivatalosan Magyarországon is kapható tápegység megtalálható a következő weboldalon egy táblázatba rendezve:

Tápajánló táblázat

Készítette: coolpet
Adatokkal feltöltötte: vzsryl

A különösen ajánlottak nagyon jó minőségűek és az ár/érték arányuk kiemelkedő, továbbá kaphatóak megbízható webáruházakban is.
Az ajánlottak ár/érték aránya és/vagy beszerezésüknek helye nem olyan kiemelkedő, viszont szintén nagyon jó minőségű tápok.

Bármilyen kérdésetek van, feltehetitek a következő topikokban:
Melyik tápegységet vegyem?
Mennyit fogyaszt a gépem?

Fogyasztásról

Egy asztali számítógépben a processzor és a videokártya a két legnagyobb fogyasztó, melyek a 12V-os ágát terhelik le a tápegységnek., tehát a 12V-os ág teljesítménye nagyon lényeges.

A processzorok fogyasztásának itt nézhettek utána:
- Intel
- AMD

A videokártyák fogyasztásának kiderítése kicsit bonyolultabb, de adok némi segítséget. Egy kiváló angol nyelvű tesztoldalon nagyon pontos adatok vannak az újabb VGA-k étvágyáról. Az oldal neve Techpowerup. Továbbá a következő oldalon írtam egy kis összefoglalást.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.