2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Ericsson X8 2.1

Egy többször tesztelt mobil, 2.1-es Androiddal újra tesztelve.

[ ÚJ TESZT ]

Tapasztalatok és miegymás

Tapasztalatok és miegymás
A készülék könnyen kezelhető, nem okozott problémát megtanulni a használatát. Bár kapacitív érintőkijelzőről van szó, de nem támogatja a multitouchot (X10-re már van szoftveres multi touch támogatás, ez egyenlőre nem 100%- hogy X8-ra is jön). Meg lehet szokni az egy ujjas használatot, nem is okoz gondot. A készülék viszonylag gyors. Néha előfordul, hogy gondolkozik egy kicsit, főleg ha programból kiléptünk éppen, vagy több fut egyszerre, de amúgy a sebességgel nincs probléma. Az is előfordul, hogy össze akad ez-az, és akkor megfekszik az Android, magyarán hibaüzeneteket dobál, de egy sima újraindítás után máris minden újra működik, de ez szerencsére ritka, illetve attól függ hogyan használjuk a készüléket, mert ha mint az idegbeteg lépünk egyik programból a másikba, és töltünk le mindent, sok jóra ne számítsunk. Egy Advance Task Killer feltétele után, ha kilőjük vele mindig használat után a programokat ez a hiba se jön elő, sőt nekem már egy hónapja bekapcsolt állapotba van a telefon, Task Killer előtt pedig heti 1-2x újra kellett indítanom.

Az akkumulátor teljesítménye kielégítő szerintem. Intenzív használattal 7-8 óra alatt le lehet meríteni a készüléket, de kímélt üzemmódban 3-4 napot is fut, sőt ha hozzá se nyúlunk ennél jóval többet.
A GPS-re kitérve, szerintem nagyon jó. Nem volt eddig GPS-es készülékem, szóval nincs viszonyítási alapom, de a hozzá szerzett navigációs programmal remekül üzemel. Nem vagyok szakértő, így csak annyit mondanék, hogy néha eltart 2-3 percig míg talál műholdat, de tiszta időben, a szabadban egy fél perc alatt talál műholdat. Ha megvan a kapcsolat utána pontos, térképen szinte tökéletesen elhelyez, és a sebességet is jól méri, szóval egész família odavan érte amikor autókázunk.
Bluetooth-t ritkán használom, de üzemképesnek tűnik. A WiFi-t annál többször használom, amikor nem vagyok gépnél gyakran netezek vele, és elégedett vagyok. Több hálózaton is kipróbáltam már, és nem volt probléma egyiknél se, nem dobja el a jelet (kivéve ha az gyenge persze) és hozza a sebességet is.
Néhány játékot szedtem még le hozzá, ezek is remekül üzemelnek. Az Angry Birds néhány bonyolultabb pályánál beszaggat eleinte, a NFS Shift viszont remekül fut rajta.

Összefoglalva ez egy remek kis készülék. Akinek újdonság az okostelefon az is hamar megszeretheti, persze nem árt tisztában lenni előnyeivel és hátrányaival ennek. Ez egy minőségi kis készülék, én megszerettem és bátran ajánlom annak, aki meg szeretné venni.

Alább a tesztvideóm tekinthető meg:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.