2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Ericsson X8 2.1

Egy többször tesztelt mobil, 2.1-es Androiddal újra tesztelve.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Bevezető

4 év aktív használat után úgy gondoltam, ideje lenne leváltani korosodó K750i-m. Nem azért mert elhasználtam volna, sőt az akkumulátor még most is 1 hetet kibír, azzal a pár hívással, és ébresztőssel. Minden évben kinéztem egy készüléket, C902, C905, Elm stb. de ezek csak ilyen idealizált telefonok voltak. Mindenképpen SE-t akartam, előtte Siemens-ek voltak, sokat fagytak, lassúak voltak stb., de a K750i-m szinte tökéletes volt. Az Android megjelenése, majd elterjedése a középkategóriában is, igencsak csábító áru készülékekkel telítette meg a piacot. Leszűkült a kör X10 mini és mini pro-ra, de aztán jött az X8, nagyobb kijelző, olcsóbb is, és tudásban alig marad el, kamerája gyengébb inkább csak. Így meghoztam döntésem.

Mobilaréna teszt ITT olvasható, egy korábbi Logout teszt pedig ITT. Jön a kérdés, hogy ennyi teszt után én miért tesztelem? Nos, ezek még 1.6-os Androiddal készültek, de én már a 2.1-essel használtam, ami jó pár újdonságot hozott magával, illetve több szem többet lát. Aki gondolkodik megvásárlásán, annak megéri elolvasni, hiszen mégis csak 2 hónap tapasztalattal írhatom meg cikkem.

A készülék a magentásoktól származik. Doboza nem túl nagy, és nincs is sok minden benne:
- Maga a készülék
- microUSB kábel és töltő
- 3 kis füzetecske
- Akkumulátor
- 2 GB-os micoSD kártya (készülékben)
- kötelező fülhallgató

Akit a készülék adatai érdekelnek, ITT megnézheti.
Miután meglett a készülék hamar belaktam, miután az első adandó alkalommal frissítettem 2.1-re. Maga a frissítés pofon egyszerű. Letöltjük a PC Companion-t, és onnantól kezdve a program a szánkba rágja, hogy mit kell tennünk. Első bekapcsolásnál a szokásos dolgokat kell beállítani. Nyelv, dátum és idő, WiFi és Gmail account stb. A bekapcsolás nagyjából 1 percet vesz igénybe, a kikapcsolás viszont pár másodperc csak. A többség valószínűleg már látta képen, videón a készüléket, így arról nem írnék. Esetleg csak annyit, hogy a képek alapján az ember kisebb készüléket várna, ehhez képest normál méretű, hagyományos telefonoknál csak szélességben nagyobb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.