2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Ericsson X8 2.1

Egy többször tesztelt mobil, 2.1-es Androiddal újra tesztelve.

[ ÚJ TESZT ]

Mint telefon…

Mint telefon…

A telefonnal kapcsolatban írt tapasztalataim az én szemszögemet tükrözik csak. Ami számomra remek, megfelelő, attól lehet, hogy másnak égnek áll a haja, és vice versa. (A fotókon, képernyő képeken és a videón is a Launcher Pro-s felületet látható)

Nem vagyok az a kimondott telefonáló telefon felhasználó. Engem a készülék multimédiás képességei jobban lekötnek, de azért ha nem is minden nap, de hetente többször telefonálok vagy írok SMS-t. A telefonálás rendben van, a hangminőség szerintem megfelelő. Alap funkció Androidos készülékeknél, hogy a távolság érzékelőnek hála telefonálás közben, ha fülünkhöz emeljük a készüléket a kijelző elsötétül, hogy véletlenül ne nyomjunk meg valamit a fülünkkel. Nekem ez nagyon tetszik.

A telefonkönyv egyszerű, de annál nagyszerűbb. 2.1-es Androiddal már jól rendezi a neveket, és keresni is lehet köztük (1.6-os androidnál még súlyos bugja volt). Ha teljes neveket írunk be, a készülék net kapcsolat esetén Facebook-ról betölti a hozzátartozó e-mail címet, Facebook linket és profil képet is, és frissíti is őket változás esetén. Kedvenceket is megadhatunk, itt a fényképük jelenik meg kis ikonként. Akihez nem rendelünk képet, vagy nincs fenn Facebook-on annak az alap kép helyett érdemes a gyári „figurák” közül választani egyet a jobb megkülönböztetés érdekében.

Az SMS írás a QWERTZ billentyűzeten gyors. Átlagos méretű ujjaim vannak, de álló módban is tudok írni vele, persze elfordítva a készüléket fektetve is lehet, ilyenkor nagyobbak a gombok.
A csengőhangok beállítása is egyszerű, annyi hiányosság talán, hogyha hívnak, akkor előbb rezeg a készülék, eltart 1-2 másodpercig míg betölt a kiválasztott MP3 szám a memóriakártyáról, és a kijelző se villan fel azonnal. Persze ez utóbbi nem számít, ha zsebből kotorjuk elő. Ha hívnak, a megfelelő csúszka elhúzásával lehet fogadni, vagy elutasítani. Sajnos viszont van egy nagy hibája is: ha a kontaktokhoz kiválasztunk egy csengőhangot, és azt a hangfájlt később áthelyezzük, akkor nem lehet megváltoztatni, és nem lesz csengőhang az adott kontakthoz. Ez roppant idegesítő, és eddig nem találtam rá megoldást.
Többet nem tudok hozzáfűzni, alap funkciókat tudja szerintem, akinek több kell, az pedig a marketen talál programokat SMS kezelésre, hívásokra, telefonkönyvre stb.
Be lehet állítani riasztásokat, jegyzeteket és van naptár is. Ezek is alap dolgokat tudják csak, és szintén annyit mondhatok annak, akinek ez kevés: Market.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.