2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

SLI vs Crossfire megateszt

  • (f)
  • (p)
33. oldal
Írta: |

Újra egy nagyszabású VGA teszttel jelentkezem: íme a Multi-GPU rendszerek csatája és története!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - DX10 era - Colin McRae Dirt 2

Műfaj: Autóverseny
Megjelenés: 2009. december 8.
Mérési módszer: 1

A Colin McRae Rally széria utódjának tekinthető Dirt sorozat második epizódja még magán viseli a tragikusan elhunyt ralilegenda nevét, de maga a játék már nagyon messzire rugaszkodott az egykori szimulátoros gyökerektől. Mindenesetre a Codemasters versenyjátékai alapját képező EGO motor dolgozik alatta, így a beépített benchmark eredménye sok más cím szempontjából is mérvadó.

Az élen a 4 GPU-s NVIDIA konfigurációk végeztek, érdekes a 9800 GX2 Quad SLI kiváló szereplése is. Ennek egyik oka lehet, hogy a 3 GPU-s rendszerek nem skálázódtak jól ebben a tesztben, valószínűleg a harmadik PCI Express csatlakozó alacsony sávszélessége limitálta a teljesítményt. A G92-es GPU-t egyébként különösen szereti ez a játék, hiszen a 9800 GTX+ SLI páros szereplése is kiváló. A Radeonok kicsit beleszürkültek a mezőnybe, nem igazán sikerült kiemelkedőt alkotniuk, bár lemaradásuk sem túl vészes.

Multi-GPU skálázódás 2 GPU-val (1 GPU-hoz viszonyítva)

Annak fényében különösen érdekes az AMD kártyák relatíve gyenge szereplése, hogy a Crossfire kiválóan skálázódott ebben a játékban, legalábbis 2 GPU-val. Az összetettben brillírozó GTX 285 SLI teljesítménye ebből a szempontból csak az utolsó helyre volt elég.

Multi-GPU skálázódás 3 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

Jól látszik, hogy 3 GPU-val sem az SLI, sem a Crossfire nem működött ebben a játékban, mindegyik kártya visszalassult kisebb-nagyobb mértékben a harmadik GPU hatására.

Multi-GPU skálázódás 4 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

4 GPU-val jobb a helyzet, az SLI egész jó hatásfokkal üzemel, ám a Crossfire, különösen a 4870 X2 esetében nem túl hatékony.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

33. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.