2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Samsung E1080 - az üzemidő bajnok

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Avagy az Android árnyékának abszolút nyertese. Tartós teszt, röviden.

[ ÚJ TESZT ]

Telefon kell!

Az egész azzal kezdődött, hogy vettem egy HTC Desiret. Ebben még semmi extra nincsen, de "hűségként" vállaltam 180 perc hálózaton belüli beszélgetést. Párom akkor még egy LG A110es telefont nyúzott, 70-es feltöltőkártyával - az is egy faék telefon volt, de az kevésbé bírta úgy, mint a Samsung. A sors úgy hozta, hogy kellett neki egy telefon, ami 20-as, meg egy SIM, ami szintén.

Párom most fő telefonként egy Samsung Galaxy Minit nyúz, aminek az akksi ideje kb 2 nap. A fő vezérfonal az alábbi volt a telefon kapcsán:
- csak hívásra
- max 1-2 sms
- akksija bírja legalább 4-5 napig
- napi 1/2 - 1 óra beszékgetés igény szerint
- kamera nem feltétel
- Galaxy Minivel megegyező töltő (nah ezt buktam, de legalább a HTC és Mini ilyen téren egyezik)

Amit még párom hozzátett, hogy lehetőleg új legyen, ne leharcolt. És ennyi. Ha az LG független lett volna, akkor azt használja tovább, de egy 3.000 Ft-os telefonnál a válás költségei magasabbak lettek volna, mint amennyit ér.

A telefonok listája az alábbi volt induláskor:
- Samsung E1080
- Nokia 100
- Nokia C1-02
- Samsung Monte Slider

Ezekre biztosan emlékszem, mert több ilyen hirdetést is megnéztem. De egyből olyat, ami érdekelt is volna de nagyon, nem találtam.

Az áruházak ajánlatai sem voltak meggyőzőek, a Praktikum Ász csomagok mellé nem találtunk éppen olyan akciós készüléket, ami jó lett volna. Többen is javasolták, hogy vegyünk vmi olcsó tapi mobilt, ami viszont pont ennél a telefonnál nem volt cél.

Az aprón elmondható, hogy több fajta ajánlat van:
- jó áron jó termék
- rossz áron jó termék
- és a végtelen kombinációk

Ezeket mind sikerült is kifognom, de a hosszú keresés és utánajárás meghozta a gyümölcsét. A Samsung E1080 belépőszintnél picikét alacsonyabbra helyezett telefonját. A nagyifon kategóriába azért nem esik, mert a billentyűi nem orbitálisak, a kijelző már mondhatni emberi léptékű karaktereket tartalmaz, és nincs rajta lámpa. (Ezt mondjuk hiányolom, de nem is én használom)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.