2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

S-Mouse1, a gőzegér

A steampunk billentyűzetek után steampunk egérke, szintén hulladékból!

[ ÚJ TESZT ]

Vezeték és csatoló

Eredeti tervek szerint mivel a lapon csak egyszerűen kihúzható csatoló volt, könnyűnek indult a vezeték és csatoló átalakítása. A terv szerint: vezeték lehúz, rárak egy régi 3 eres vezetékről lehúzott fémharisnya, zsugorcső; az USB-ről műanyag rész levág, majd arra egy ráhajlított lemezzel klassz kis fém végződést adunk az egésznek - plusz egy antenna csatlakozó.

ÉS AKKOR beütött a mennykő!!!!

Picit próbáltam a csatoló felőli vezetékrészt csupaszítani és egyetlen laza mozdulattal átvágtam az egészet.
Ott álltam egy USB fejjel, ami teljesen ki volt öntve műanyaggal, meg egy vezetékkel amiből 5 db hajszálvékony drót lógott ki. Nagy nehezen sikerült a fejet megtakarítani a műanyagtól és megpróbáltam közben megsejteni melyik szál melyik csatolóba tarthat.

Végül minden mindegy alapon beforrasztottam 4 szálat (mert persze véletlenül se 5 aljzat volt), egyet pedig testként a fémházra kötöttem majd kombinatorikai módszerekkel nekiálltam a másik végén a kis dugaszok variálásával Frankenstein módjára életre kelteni az egeret. Végül Uri Geller segítségével sikerült megoldanom a dolgot és íme a végeredmény.

Hát ennyi lett volna barangolásom a rágcsálók világában, biztos lesz még, de most nem kívánom annyira :)

P.S. (személyes tapasztalat alapján):
1. Ezentúl csak PS2-es vagy vezeték nélküli egérrel foglalkozom.
2. Maga az egér tetszik, de nem az ergonómia csúcsa: hétköznapi használatra 1-2 órára jó, de ennyi.
3. A fémharisnya nem volt jó ötlet. A csupaszolásnál apró vágásokat ejthettem rajta, ami miatt kellemetlenül szúrós kis fémdarabkák álltak ki belőle, ezért el kellett távolítanom.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.