2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Prémium kategóriás fülhallgatók I.

Eddig ismeretlen dán gyártó fülhallgatóit teszteltem.

[ ÚJ TESZT ]

Tesztelés, vélemény

Hangeszköz tesztelése minden esetben félig meddig szubjektív, hiszen akinek kifinomult a hallása, sokkal többet hall egy átlagembernél. Feltételezem, hogy az értékelésem ez utóbbi kategóriába fog tartozni. Efféle termékekkel kapcsolatban azonban már volt korábbról összehasonlítási alapom, és ennek fényében talán reális képet tudok adni arról, hogy az AIAIAI termékek milyen kategóriába tartoznak.

Amihez hasonlítottam (Sony MDR-EX52LP):

- Hangszóró mérete: 9 mm
- Impedancia: 16 Ohm (UPDATE)
- Érzékenység: 100 dB/mW
- Frekvenciatartomány: 6-23k Hz

Amit első csatlakozás után felfedezhető, hogy ezek a termékek hangosak alapból. Erősítőn próbálva a Sony fülhallgatóhoz képest 10db-el kevesebb kakaót kellett adni ugyanolyan hangerő eléréséhez (technikai adatokból érthető a különbség). Ez legfőképpen olyan termékek esetén hasznos, mint például a Samsung Omnia mobiltelefon, amely esetében a gyártó nagyon fülkímélő maximális hangerőt szabott meg, így alap fülhallgatóval gyakorlatilag tömegközlekedés közben hallgathatatlan.
A hangtartomány különbsége szintén érezhető. Aki szereti mély hangzást, annak az AIAIAI termékek mindenképpen tetszeni fognak. Magas tartományban viszont elmaradt a Sonytól.

A gumiborítások elég jól szűrik a külső zajokat, az Y-COM citromsárga gumija volt a legjobb, azonban ez elég termetes, így nem biztos, hogy minden fülbe tökéletesen tud illeszkedni. Szerencsére minden fülhallgatóhoz kapunk plusz gumiborítást kicsi, közepes és nagy méretekben. A fehér (vagy átlátszó, de szerintem inkább fehér) gumiborítások talán nem szűrik olyan jól a külső zajokat, mint a sárga, de még így sem mondanám azt, hogy ez lenne a gyengesége ezeknek a fülhallgatóknak.

Amint látszik az értékelésnél nem nagyon tettem különbséget a három fülhallgató között. Ez azért van, mert egyedül az Y-COM volt egy minimálissal jobb hangzásban és dinamikában a másik két testvéréhez képest. De ez annyira jelentéktelen, hogy nyugodtan kijelenthető, hogy a legkisebbtől a legnagyobbig profi minőséget kapunk. Így egy összesített értékelést írok a végére.

Ami tetszett:
- vastagabb kábelek, melyek nem kuszálódnak össze
- kiváló hangzás
- kényelmes viselet

Ami nem tetszett:
- a kábelek csak az Y-COM-nál vezethetőek el a nyakunk mögött
- borsos ár

Amit döntsön el mindenki maga:
- extrém kinézet

A terméket a hivatalos forgalmazó, a Pixel Rendszerház Kft. segítségével a PC88.hu Online Áruház adta kölcsön tesztelés céljából.

Előzmények

  • Razer Carcharias

    Mielőtt bármibe is belekezdenék, fontosnak tartom elmondani, hogy először írok véleményt fejhallgatóról.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.