2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Phanteks Enthoo Pro

Előbb-utóbb eljön az idő, amikor öregecskedő házunk helyett új kell, lehetőleg hosszú távra, fél pénzzel...

[ ÚJ TESZT ]

Első benyomások / Szerelés

- Nagyobb, mint hittem. Legalább 1,5x akkora, mint az előző házam.
- Szebb, mint a képeken. Fehér ablakos verziót rendeltem...nem bántam meg. A szolid LED a power gomb körül, a kis HDD fölötte; a ház a fekete-fehér nagyszerű kompozíciója.

Nos, akkor kezdjünk hozzá! :)

Először is nagy piros pont a gyártónak, hogy külön kis csavaros dobozt mellékeltek, szeparált rekeszekkel, megfelelő mennyiségű csavarral.

Azt megjegyezném még, hogy a tápom már viszonylag régi, egy CFT-750, a 8 pines táphoz kellett egy hosszabbító, mert egyébként nem ért volna el hátul a megfelelő csatlakozóig. Ezen kívül minden kábel megfelelő hosszú volt.

Nézzük, milyen is egy belakott házban a menedzsment, és a "sötét szoba":

Az SSD-nek kialakított hely tökéletes. Feleslegesen nem kell előre vezetni ezeket a kábeleket, és még csavaroznom sem kellett, minimálisan a meghajtó köré szorult a tartó, ami kellő fogást biztosít.
Ami még látszik, hogy a középső 3,5-ös blokkot kiszedtem - kell a levegő a VGA-nak.

Nézzük meg elölről is a majdnem kész állapotot:

Itt még nincs a táptakaró felrakva, valamint még néhány venti vár a sorára az előző házból, hogy átköltözzön (néhány SickleFlow).

Majd a végleges állapot:

Ami itt szembetűnő, hogy az alsó venti nagy részét eltakarja a tápburkoló lemez. Nyilván, ha mindennél fontosabb lenne ez a légáramlat, akkor a burkolót el lehetne távolítani, de nekem az a minimális is elég, ami kicsit "fellöki" a VGA-ból távozó hőt - meg egyébként is túl szép, hogy ne legyen ott. :)

Első megfigyelések alapján bő 10 fokkal (10 fok delta, de lassabb ventilátorfordulattal) csökkent a VGA hőmérséklete, és a CPU is 10-12-vel mutat kevesebbet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.