2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

PH! Kompatibilis arckép – Pro

Hosszú szünet után, íme a befejező rész!

[ ÚJ TESZT ]

Az arc

Koncentráljunk az arcra! A rétegek táblában tüntessük el a szögek rétegét, a korábban leírtak szerint, és jelöljük ki az arc rétegét. Láthatjuk, hogy túl nagy a kontraszt. Az arc egyik fele túl sötét, a másik túl világos. Ezen kell változtatnunk.

TIPP: Az ilyen változtatások során megtehetjük, hogy azokat, egy külön rétegen végezzük el. Ez egyfajta biztosíték, hogy ha esetleg még az elején elrontunk valamint, garantáltan vissza tudjuk állítani az eredeti állapotára a dolgokat. Személy szerint, én ezzel nem szoktam élni, de ha valaki kívánja, csinálhatja így is.

Egyszerűen válasszuk ki a megfelelő színeket és sorban haladva, színezzük át az arcot. Ne legyen túl variálva, törekedjünk az egyszerűségre, de ne feledkezzünk el az átmenetek meglétéről. Ezután, az Életlenítő segítségével dolgozzuk el a színeket. A végeredmény valami hasonló:

TIPP: Az ilyen komolyabb munkák esetén, időnként érdemes megnézni, hogy az adott pillanatban, hogy néz ki a kép, avatar méretekkel.

Ezt követően, a fülön is dolgozzunk egy kicsit. Az arcra eső körvonalait húzzuk meg erősebben, majd a felesleges árnyékokat tüntessük el. Valahogy így:

Most következik a szem. Gyakorlatilag át kell rajzolni az egészet, hogy a későbbiekben kivehető legyen. Elsőként, húzzuk meg feketével azt a vonalat, amely az egészet olyan morcossá teszi, majd ugyanezt csináljuk a szem körvonalával is. A körvonalat szabhatjuk nagyobbra is, hiszen kicsiben kevésbé fog látszódni a kicsi szem.

Ezután fehérrel, a szem fehér részét rajzoljuk meg. Ne ijedjünk meg, ha először több lesz, mint szánalmas. Az igazi eredmény, kicsiben fog látszódni.

Végül húzzunk egy kis vonalat az orra. Nem kell, hogy vastag legyen. Csak érzékeltessük, hogy ott van az orra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.